בריאות
בכירי מערכת הבריאות במכתב חריף למשרד הבריאות: זו הסיבה
בכירי מערכת הבריאות למשרד הבריאות: עמדתכם בנושא אי-מניעת העישון, החודר לדירות מדירות אחרות, מעודדת פגיעה באנשים ובמיוחד בילדים. במכתב חריף שפורסם הבוקר מוחים הבכירים: הסיכון חמור במיוחד בקרב אוכלוסיות פגיעות מבחינה סוציו-אקונומית
במכתבם למנכ"ל משרד הבריאות הבוקר (4.4), כותבים בכירי מערכת הבריאות על העמדה שהביא משרד הבריאות בפני בג"ץ בשם 'משרד הבריאות בבג"ץ 1416/21' שעניינו הגנה על אנשים מחדירת עשן לבתיהם.
לפי המכתב, עמדת משרד הבריאות שהובאה ביום 13.9.2022 לבית המשפט העליון קובעת כי לא ניתן להגן על שכנים מחדירת עשן טבק לבתיהם, וכי הגנה על השכנים תגרום לפי משרד הבריאות דווקא לעשן יותר בתוך הבתים במקום במרפסות, וכך לפי משרד הבריאות ייפגעו ילדים הנמצאים בתוכם.
אלא, שהשבוע פורסם מחקר שקובע אחרת: לפי תוצאותיו, במשפחות עם אדם מעשן שבהן העישון הוגבל למרפסות או רק מחוץ לבית, עדיין 62% מהילדים במשפחות אלו נמצאו עם חשיפה משמעותית לעשן טבק, כפי שנמצא בבדיקת שיירי ניקוטין בשערותיהם של הילדים (מדובר בסמן ביולוגי המספק הערכה אובייקטיבית של החשיפה). המסקנה העיקרית של המחקר הייתה שאין קשר בין הגבלת העישון לאזורים מסוימים בסביבה הביתית, כגון מרפסות או מקומות מוגדרים בבית, לבין חשיפת ילדים לעשן טבק.
הגבלת העישון למרפסת או מחוץ לבית איננה מגינה באופן אמין ומספק על רוב הילדים במשפחות בהן יש אדם מעשן מפני חשיפה לעשן טבק. לכן, עישון במרפסת מזיק הן לשכנים והן למשפחות של מי שמעשנים, ואינו מהווה פתרון.
בעוד שכמעט מחצית מאוכלוסיית ישראל מדווחת על חדירת עשן לתוך הבית, הסבירות הגבוהה ביותר להיפגע מחדירת עשן טבק היא בקרב אנשים ממעמד סוציואקונומי נמוך, הנוטים יותר לעישון ומתגוררים בבניינים צפופים יותר, לכן מודגש במכתב, עמדתו הנוכחית של משרד הבריאות מזיקה דווקא לפגיעים ביותר בחברה שלנו. עוד נאמר בו כי העותרים בעתירה הנוכחית לבית המשפט העליון אינם מבקשים איסור מוחלט על עישון, אלא להציע הגנה לאותם שכנים שחווים מפגע זה.
לסיכום נאמר במכתב, כי לדעת הכותבים העמדה הנוכחית של משרד הבריאות מעודדת פגיעה הן בילדי המעשנים, הן בילדי השכנים ובאוכלוסיות פגיעות המתגוררות בסמוך. עמדת משרד הבריאות מקבעת כנורמלית ביודעין פגיעה באחרים על ידי חשיפתם לעשם טבק – למען נוחות האדם המעשן ויוצרת תקדים מסוכן לפיו פגיעה באחרים היא מקובלת. בניגוד לחומרה שבעמדת משרד הבריאות שאין לה כל תמיכה מדעית, התנגדו לגישה זו המומחים שכונסו ל ידי משרד הבריאות בדיון שולחן עגול בפברואר 2022.
עוד ב-
המכתב נשלח למנכ"ל משה בר סימן טוב, ד"ר ספי מנדלוביץ' משנה למנכ"ל, ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראשת שירותי בריאות הציבור, ד"ר אפרת אפללו, מנהלת המחלקה לחינוך וקידום הבריאות במשרד הבריאות, ד"ר תמר ברמן, מנהלת תחום הערכת סיכומים במשרד הבריאות, ומר אהוד שלזינגר, רמ"ט בריאות הציבור.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה