דיגיטל וטק
תעלומה בבית הספר: למה האורות לעולם לא מכובים?
כבר שנה וחצי שכל האורות באחד מבתי הספר התיכון הגדולים ביותר במסצ'וסטס דולקים ללא הפסקה – ימים ולילות, סופ"שים וחופשות. התושבים מתלוננים על בזבוז כספם על חשמל מיותר – אך שום דבר לא עוזר. למה זה קורה, ומתי זה צפוי להשתנות?
תושבי העיירה הקטנה והשלווה ווילברהם שבמדינת מסצ'וסטס מתלוננים מזה שנה וחצי על בעיה מוזרה: הם חושדים שכספי המסים שלהם מתבזבזים לשווא על חשבונות חשמל מופרזים לבית הספר התיכון האזורי מינצ'וג, משום שהאורות בו דלוקים ללא הפסקה, בכל שעות היממה ובכל ימי השבוע, כולל חופשות.
בשיחה עם CNBC News הודה ארון אוסבורן, עוזר המפקח על הכספים במנהל החינוכי המחוזי של העיירות המפדן-ווילברהם, כי "אנו מודעים מאוד לכך שזה עולה למשלמי המסים סכום כסף משמעותי, ואנו עושים כל מה שבכוחנו על מנת לפתור את הבעיה". הוא הוסיף כי "הייתי אומר שבשורה התחתונה מדובר על השפעה של אלפי דולרים בכל חודש בממוצע, אבל לא עשרות אלפים".
זה לא שבבית הספר נהנים לבזבז חשמל. להיפך: בזמן בניית המבנה, ב-2012, שכרו במיוחד חברה שתתקין מערכת תאורה חכמה ו"ירוקה", שהתבססה על שילוב בין נורות פלואורוסנט ולד חסכוניות לתוכנת שליטה שמדליקה, מכבה ומעמעמת אותן בהתאם לצורך, כדי לחסוך בצריכת החשמל שלהן.
עד קיץ 2021 זה עבד בלי בעיות – אלא שאז, לפי המנהל החינוכי, אירעה תקלת תוכנה שגרמה למערכת להפסיק לעבוד. מנגנון פנימי, שנועד לוודא שבמקרה כזה לא יישארו התלמידים בלי אור, העביר את כל 7,000 המנורות בבניין לעוצמה מרבית, ומאז ועד היום לא נמצאה דרך לכבות אותן.
לפני כשנה נחשפה הבעיה כאשר לילי דיגראנדה, תלמידה בבית הספר, כתבה בעיתון בית הספר, "עמוד הענן", מאמר שבו סיפרה כי מורים מתלוננים על חוסר אפשרות להחליש את התאורה כדי להציג סרטים בכיתות, לדוגמא. היא אף סיפרה שזה הגיע למצב שהם פשוט הוציאו נורות מתוך החיבורים שלהן כדי להחשיך את הכיתות או סתם לחסוך בחשמל. במכתב שכתבו ראשי העירייה בקיץ האחרון הם מתחו ביקורת קשה על המנהל החינוכי, ולפיה "המצג שזה מציג הוא כזה של פזרנות, בתקופה שבה משפחות רבות בקהילות שהמחוז משרת נאבקות בעלויות האנרגיה של עצמן".
כעת, חושפים במחוז ובחברת ריפלקס תאורה, שהחברה שהתקינה את המערכת הפכה (לאחר גלגולים רבים) לחלק ממנה, כי בחודש הבא יוחלפו רכיבי השליטה על המערכת, כך שהאורות ישובו להידלק, להתעמעם – ובעיקר להיכבות.
עוד ב-
הסיבה לכמות הזמן שזה לקח היא שתחילה ניסו בבית הספר לפנות לחברה שהתקינה את המערכת – אך היא כבר לא קיימת. הם גילו כי היא עברה מספר גלגולים, עד שהגיעו לריפלקס, שהיתה הגלגול האחרון. שם לא היה אף אחד שהכיר את המערכת, ולקח שבועות למצוא מישהוא שידא להסביר מה הבעיה. אז ביקשו בבית הספר מהחברה הצעת מחיר להחלפה שלה – ולא אהבו את התשובה: 1.2 מיליון דולר. הם פנו ליועצים אחרים כדי לבדוק אפשרות להתקין מתגים או לתקן את התוכנה, ולאחר שכל האפשרויות התגלו כבלתי ישימות חזרו לריפלקס תאורה, וביקשו להחליף לא את כל המערכת, אלא רק את רכיבי השליטה. הם הגיעו להצעה שבית הספר יכול היה להרשות לעצמו והזמינו חלקים מסין – אלא שהמשלוח של אלו נדחה שוב ושוב, ורק באוקטובר הגיעו הרכיבים האחרונים. כעת, תותקן המערכת החדשה בבית הספר, שהוא התיכון היחיד במחוז עם כמעט חצי מיליון תושבים ומשרת כ-1,200 תלמידים על שטח של 23,000 מ"ר – "וכן, (הפעם) יהיה מתג מעקף ידני, כדי שזה לא יקרה שוב", אמר אוסבורן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה