תיירות

טסים לחו"ל? זה המקום שהכי משתלם להמיר בו מט"ח

רגע לפני היציאה לחופשה הבאה שלכם הקיץ ורגע לפני הצ'ק אין בשדה התעופה כל מה שנשאר לכם לעשות זה לרכוש את הכסף המקומי למדינה אליה אתם טסים. איך בוחרים בין קנייה בארץ לרכישת מטבע בחו"ל? כל התשובות רגע לפני ההמראה
מערכת ice |  1
דולר, שקל (צילום shutterstock)
הקיץ הגיע ואיתו גם העומס בנתב"ג של אלו שיעבירו את אותו בחופשה בחו"ל. לצד העלויות הכרוכות בחופשה בחו"ל ובהן עלויות הטיסה והמלון, אחד הדברים הבסיסיים והחשובים הוא להצטייד במטבע חוץ כי אין תחשה טובה יותר מאשר לנחות בארץ זרה עם המטבע המקומי בכיס מוכן כבר למונית הראשונה אליה נכנסים ומבלי בזבוזי זמן מיותרים על המרה בחו"ל (לפעמים התורים במיוחד בשדות התעופה עלולים להיות מאוד ארוכים).
חיים יבלונקה, מנכ"ל חברת הפינטק גלובל רמיט המתמחה בין השאר ביבוא מט"ח ומטבעות אקזוטיים (מטבעות שהם לא דולר/יורו/לירה שטרלינג) אומר כי רוב האנשים כלל לא מודעים לכך שהם משלמים לא מעט על המרת מטבע חוץ שהרוב מבצעים בבנקים או ישירות בשדה התעופה וחלק אף מבצעים את ההמרה עם ההגעה לבית המלון במדינת היעד. במקרים כאלה עלויות ההמרה יכולות להיות משמעותיות יקרות יותר, בעיקר כאשר מדובר בסכומים גדולים כמו בחופשה משפחתית או אם מתכננים לעשות קניות גדולות בחו"ל. רגע לפני ההמראה לחופשה הבאה שלכם הנה מספר אפשרויות לרכישת מטבע זר.

כסף מזומן – הכי כדאי לרכוש בארץ לפני הנסיעה
לא תמיד תהיה לכם אפשרות לקנות בחו"ל בכרטיס אשראי מה גם ששערי ההמרה באשראי אף פעם לא ידועים מראש ואנו נגלה את המחיר האמיתי אותו שילמנו רק כשיגיע הפרוט החודשי ובמיוחד אם אתם קונים בדוכנים ברחוב שם מקבלים לרוב כסף מזומן. ההמלצה היא להצטייד גם בכמות סבירה של כסף מזומן של המטבע של המדינה אליה אתם נוסעים.
איפה רוכשים?
כל רכישה של מט"ח במזומן ניתן ואף רצוי לעשות בארץ, לפני הנסיעה לחו"ל. לא מומלץ לרכוש את המטבע בחו"ל בעיקר בשל העובדה כי לא ניתן להמיר משקלים למטבע מקומי וזה יאלץ אותנו לבצע המרה כפולה, משקל לדולר או אירו בישראל ואז מדולר או אירו למטבע מקומי בזמן שאפשר להמיר משקל למטבע מקומי כבר בישראל ובכך לחסוך המרה אחת. בנוסף, גם הצ'יינג'ים בחו"ל פחות מומלצים, שכן, לדברי חיים יבלונקה מגלובל רמיט הם נוטים לנצל את המצוקה הכספית של התיירים וזה ייצא לכם יקר ולא משתלם. ישנה אפשרות להמרת מטבע גם בבית המלון שבו אתם מתאכסנים, במידה ותבחרו באפשרות הזאת קחו בחשבון שתשלמו את שער ההמרה הגבוה ביותר.
רבים מעדיפים לקנות מטבע חוץ בבנק מחשש לזיופים. היום כבר לא צריך להגיע פיזית לסניף הבנק, מאחר והבנקים מאפשרים להזמין מראש מט"ח מסוגים שונים באתר או באפליקציה, ולאסוף אותו ביום הטיסה בדלפקי הבנק בנתב"ג. בנוסף ישנה אפשרות לשלם בתשלומים על הרכישה גם אופציה זו היא יקרה יותר ולעיתים כשנגיע לדלפקי הבנק בנתב"ג נגלה תורים ארוכים שיאלצו אותנו להמתין זמן רב ולפעמים לוותר על המט"ח בכדי לא להפסיד את הטיסה.
שימו לב: אם נזכרתם למשוך מט"ח מהכספומט בנתב"ג, תחויבו בעמלה של כ-7 דולרים מינימום. אז במידה ואתם מעדיפים לרכוש מט"ח באמצעות הכספומט עדיף שתעשו את זה מהכספומט שליד הבית.
צ'יינג'ים
חיים יבלונקה מחברת גלובל רמיט אומר כי הישראלים מאמינים בציינג'ים, במיוחד לאחר שהם נכנסו לפיקוח. לפני שאתם רוכשים בצ'יינג' מסוים  רצוי שתבדקו שהוא פועל ברישיון משרד האוצר (לכל צ'יינג' יש מספר רישיון), מה שמבטיח שיש עליו פיקוח. בצ'יינג' ניתן לרכוש מט"ח במזומן או בכרטיס אשראי עם אפשרות לפריסה לתשלומים במחיר הזול ביותר. כיום ניתן להשיג את המטבע המקומי כמעט לכל הארצות שאינן נמנות על גוש האירו כמו דובאי, רומניה, טורקיה, בולגריה, מצרים, תאילנד ועוד...
אופציה נוספת אשר לא מעט ישראלים מעדיפים היא רכישה באמצעות בנק הדואר.  בבנק הדואר לא גובים עמלה על רכישת מט"ח, וברכישה של 800 דולר/אירו/ליש"ט ומעלה מקבלים הנחה (3 אגורות בממוצע) על מחיר רכישתו. ניתן לרכוש גם באמצעות כרטיס אשראי ולחלק לתשלומים. החיסרון, לעומת בנקים אחרים וצ'יינג'ים  הוא שבבנק הדואר תהיו מוגבלים לרכישת מטבע חוץ מסוג דולר, אירו וליש"ט בלבד ושער ההמרה יהיה כנראה גבוה משמעותית מהשערים בציינג'ים.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    גם הבנקים לוקחים עמלת המרה כפולה
    גדעון 07/2023/21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בקיצור, לעשות שופינג. רצוי בעזרת מכר מקומי. ותמיד רק בסוכנות מורשית או בבנק.
    סגור