מדדים ומחקרים

ישראל חוטפת מכה בדרך לאירוויזיון: למי איבדה את המקום הראשון?

אחרי שבועות שלמים בהם כיכבה במקום הראשון בטבלת הסיכויים לזכייה בתחרות, לראשונה מ-2018, בריטניה הדיחה את ישראל מהפסגה אחרי הבחירה בנציג שלה אולי אלכסנדר, כאשר מומחי אירוויזיון טוענים שהסימפטיה שהייתה כלפי ישראל בתחילת המלחמה התחלפה לחלוטין והדבר עשוי להשפיע גם על התחרות עצמה
מערכת ice | 
נועה קירל (צילום אינסטגרם/ נועה קירל)
בעוד שאיסלנד, ועוד כמה מדינות המשתתפות באירוויזיון ממשיכות עם האיומים הריקים וחסרי התוכן נגד ישראל, כאשר עצומה חדשה הופצה באירלנד, שם גם קוראים להחרים את האירוויזיון בעקבות השתתפות ישראל בתחרות על רקע מלחמת 'חרבות ברזל', נראה שמשהו בכל זאת מחלחל וישראל חטפה מכה לא קטנה בדרך לתחרות.
אחרי שבועות שלמים בהם כיכבה במקום הראשון בטבלת הסיכויים לזכייה בתחרות, לראשונה מ-2018, בריטניה הדיחה את ישראל מהפסגה אחרי הבחירה בנציג שלה אולי אלכסנדר, כאשר מומחי אירוויזיון טוענים שהסימפטיה שהייתה כלפי ישראל בתחילת המלחמה התחלפה לחלוטין והדבר עשוי להשפיע גם על התחרות עצמה.
כאמור, על פי הדיווחים, לא פחות מחמש מאות מכתבים נשלחו לרשות השידור במדינה באי הבריטי, שנחשבת עוינת במיוחד לישראל עם מעוז פרו פלסטיני גדול במיוחד, עם דרישה להחרים את האירוויזיון ולא להשתתף בו. "אין פוליטיקה במוזיקה" אמרו פעם, אבל כנראה שהדבר פחות נוגע לאירים.

כתב התרבות של 'ישראל היום' ערן סוויסה שיתף כי "המכתבים נשלחו בעקבות הודעת איגוד השידור האירופי כי ישראל, על אף המלחמה בעזה, צפויה להשתתף בתחרות כמתוכנן".
המוחים ניסו להצדיק את הטענות שלהם כשכתבו: ״השתתפותם בתחרות עם ישראל היא תמיכה בזוועות שישראל מבצעת בעזה. השתתפותה של ישראל היא כלי המשמש את המדינה כדי להציג את עצמה כמדינה מתקדמת וליברלית למרות שנות הכיבוש והאלימות נגד פלסטין״. הם גורסים כי ביטול השתתפותם בתחרות תהיה דרך להביע סולידריות ואופן גינוי למלחמה בעזה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה