מדדים ומחקרים
סקירת מאקרו לידר שוקי ההון: הריבית תרד בשבוע הבא?
כלכלני מאקרו לידר שוקי ההון פרסמה היום את הסקירה השבועית, ממנה עולה כי התמתנות האינפלציה והייסוף החד בשקל תמכו בירידת תשואות בשבוע האחרון, התאוששת בצריכה הפרטית בישראל וגם האם הריבית תרד בשבוע הבא? תלוי בשקל
כלכלני מאקרו לידר שוקי ההון פרסמו היום את הסקירה השבועית ממנה עולה כי בשבוע האחרון השווקים המשיכו את מגמת עליות המחירים (גם במניות וגם באגח"ים) על רקע נתוני נקודות עיקריות אינפלציה מתונים (יחסית לצפי), גם בארה"ב וגם בבריטניה. מחירי התפוקה PPI גם הפתיעו כלפי מטה. בארה"ב סימני חולשה בכלכלה (ירידה במסחר הקמעונאי ועלייה במספר דורשי העבודה) חיזקו את ההערכה שהפד סיים את מחזור ההידוק המוניטארי וצפוי להתחיל להוריד את הריבית ברבעון ב' .24.
בישראל מסתמנת התאוששות ברכישות בכרטיסי האשראי במרבית הענפים, ברבעון ג' המשק צמח ב,2.8%- עם גידול של 13% ביצוא התעשייתי וגידול של 4.7% בשירותי ההיי טק. התרחבות מהירה ביצוא תומכת בשקל. מדד אוקטובר (0.5%) תאם את הציפיות. מסתמנת התמתנות במחירי השירותים, כולל שכירות. בשבוע האחרון השקל יוסף ב2.8%- מול סל המטבעות וב1.9%- מה6.10- (ערב ההסלמה). ייסוף בשקל תומך בהתמתנות באינפלציה. מדיניות מוניטארית, מגמת הייסוף בשקל, אם היא תימשך בשבוע הקרוב, עשויה לתמוך בהורדת ריבית ב-27.11.
בעולם באוקטובר האינפלציה הפתיעה מעט כלפי מטה עם התמתנות במחירי השירותים. אינפלציית הליבה עלתה ב4.0%- שנה אחורה, מ4.1%- בספט' . מדד ה-PPI ירד ב0.5%- (מול צפי של +0.1%). המסחר הקמעונאי ירד ב0.1%- (קבוצת "הליבה" עלתה ב0.2%-) והייצור התעשייתי ירד ב:0.6%- מתרבים סימני החולשה בפעילות.
מספר דורשי העבודה עלה ב13- אלף איש ל231- אלף, אינדיקטור להתגברות החולשה בשוק העבודה. אירופה בספטמבר, הייצור התעשייתי ירד ב1.1%- וירד ב6.9%- שנה אחורה (הייצוא ירד ב9.3%-). ה-ECB מאותת שסיים להעלות את הריבית. בבריטניה באוק' האינפלציה התמתנה ל4.6%- שנה אחורה (הצפי היה ל4.8%-) מ.6.7%- סין סימני האצה בפעילות עם עלייה של 7.6% במסחר הקמעונאי וב4.6%- בייצור התעשייתי באוקטובר שנה אחורה. הגידול בהשקעות (2.9%) היה נמוך יחסית.
בשבוע האחרון ציפיות האינפלציה ירדו, גם על רקע מדד אוקטובר "סביר" וגם עקב המשך מגמת הייסוף בשקל. מגמת הייסוף בשקל בימים האחרונים מגבירה את הסיכוי להורדת ריבית ב,27.11- תלוי במגמת השקל בשבוע הקרוב.
עוד ב-
החלטה זו נתמכת גם על ידי מגמת התמתנות באינפלציה וצפי להתמתנות בפעילות הכלכלית. יחד עם זאת, בנק ישראל עשוי לדחות את הורדת הריבית לתחילת 2024 עם דגש על יציבות בשווקים. לאחר ירידה כה חדה בציפיות האינפלציה בשוק האג"ח קיימת עדיפות לאפיקים הצמודים הארוכים עם תשואה ריאלית סביב .1.9%.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה