מדדים ומחקרים
העיר שהכי סובלת מהמלחמה נחשפת: איפה ירדו הוצאות האשראי ב-80%?
על פי נתוני שבא אלה הערים שהפגיעה הכלכלית בהן הכי קשה מתחילת מלחמת ״חרבות ברזל״: ההוצאות בכרטיסי אשראי בשדרות וקריית שמונה נחתכו בכ-80%, בנתיבות ואשקלון בכ-40%, הפעילות העסקית בערים באזור השפלה והמרכז במגמת התאוששות מאז תחילת ההקלות על העורף
חברת שבא, המפתחת ומנהלת מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי, מפרסמת לראשונה את נתוני ההוצאות בכרטיסי אשראי בערים הגדולות בישראל, ובערים בדרום ובצפון שמושפעות ממלחמת ״חרבות ברזל״.
מהנתונים עולה כי הערים שדרות וקריית שמונה נפגעו בצורה הכי קשה מהמלחמה וההוצאות בהן בכרטיסי אשראי נחתכו בהיקף של 80% ויותר. בערים נוספות בדרום ובצפון, דוגמת אשקלון, נתיבות, באר שבע, אשדוד ונהריה, ההוצאות באשראי ירדו בהיקף של 30%-40%.
בערים הגדולות באזור השפלה והמרכז ניכרת מגמה של התאוששות וחזרה לשגרה בצל המשך המלחמה וכך העיר ת״א-יפו שבשבוע הראשון של ״חרבות ברזל״ ההוצאות באשראי בה צנחו ב-40% הצליחה להתאושש ובמהלך השבועיים האחרונים ההוצאות בה נמוכות בהיקף של 20% בלבד לעומת השגרה.
סמנכ״לית השיווק, המכירות והפיתוח העסקי של שבא , טלי הולנברג, מנתחת כי ״ככלל, אנחנו רואים מהנתונים שהמשק אכן נמצא במגמה של התאוששות מהטראומה של השבוע הראשון במלחמה, והחזרה לשגרה מוגבלת, בצל המלחמה, תורמת רבות לגידול בפעילות העסקית בכל הארץ".
עוד עולה מהנתונים כי הירידות הדראסטיות בהיקפי ההוצאות מתרחשות בערים שתושביהם פונו ע״י המדינה כמו שדרות וקריית שמונה, ובערים שסובלות בצורה הכי משמעותית מהירי לעברן כמו אשקלון, אשדוד, ראשל"צ, נהריה ונתיבות.
עוד ב-
עוד הסבירה: "אנחנו רואים שהעיר ראשל״צ, שכאמור הפכה לאחד ממוקדי השיגורים במלחמה, עדיין לא מצליחה לחזור להיקפי פעילות כמו של הערים הסמוכות אליה באזור השפלה והמרכז, והפעילות העסקית בה עדיין נמוכה לעומת נס ציונה, רחובות וחולון. העיר אילת, למרות שמקומות הלינה בה מלאים כמעט עד אפס מקום, חווה גם היא ירידה בפעילות העסקית ואנחנו מניחים כי הסיבה לכך היא שהמפונים שהגיעו לשם לא נמצאים בחופשה, אלא מתאוששים מטראומה שעברו, ולכן הצריכה האישית שלהם אינה כמו של מי שנמצא בחופשה בעיר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה