מדדים ומחקרים

עבירות המסים בישראל נחשפות: מה הדרך המועדפת להלבנת הון?

דפוסי הפעולה הבולטים להלבנת הון בשנת 2022 היוו גם את הדפוסים הצומחים ביותר להלבנת הון בשנתיים האחרונות: פעילות בין-לאומית (20%), פעילות במזומן (17%), פעילות באמצעות נותני שירותים פיננסיים (14%), ופעילויות הלוואה ושימוש באשראי (12%)
מערכת ice |  1
רשות המסים (צילום shutterstock)
הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור במשרד המשפטים חושפת היום (שני) את המגמות והסיכונים המרכזיים בתחומי הלבנת ההון ומימון הטרור בישראל כמו גם נתונים בלעדיים אודות הפשיעה הכלכלית בשנת 2022.
בדו"ח השנתי צוין כי 23% מהעבירות שעמדו בבסיס הלבנת ההון השנה הן הונאה, מרמה וזיוף. קיים זיהוי גובר של פשיעה פיננסית הקשורה לעבירות המסים, לרבות השימוש בחשבוניות פיקטיביות (21%), לצד חברות ו/או ניהול ארגוני פשיעה (13%). דפוסי הפעולה הבולטים להלבנת הון בשנת 2022 היוו גם את הדפוסים הצומחים ביותר להלבנת הון בשנתיים האחרונות: פעילות בין-לאומית (20%), פעילות במזומן (17%), פעילות באמצעות נותני שירותים פיננסיים (14%), ופעילויות הלוואה ושימוש באשראי (12%).

פעילות נותני השירותים הפיננסיים (ה"ציינג'ים") נמצאת במגמת עלייה מובהקת, כפי שניתן ללמוד מכ-91,000 דיווחים על פעילות בלתי רגילה שהעבירו לרשות – עליה של כ-291% בחמש השנים האחרונות; בהמשך למגמה רב שנתית, גם השנה חל גידול ניכר במספר ה"דיווחים על פעילות בלתי רגילה" הכולל – בשנת 2022 התקבלו כ-170,000 דיווחים על פעילות בלתי רגילה, גידול של כ-52% יחסית ל-2020, הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור היא אחת היחידות המובילות בשירות המדינה בקידום והעסקת נשים – 57% מצוות הנהלת הרשות, ו-64% מהעובדות הן נשים.
סגן ראש הממשלה ושר המשפטים, ח"כ יריב לוין: "משרד המשפטים חרט על דגלו את המאבק בפשיעה החמורה והמאורגנת ומחויב עמוקות למאבק בפשיעה הכלכלית, שמבקשת לנצל את המערכת הכלכלית הלגיטימית לשם שימוש בכספי פשיעה וטרור ולפגוע בביטחון המדינה. הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור אמונה על קידום הפעילות בתחום זה, ומסייעת לשמירה על ביטחונם וחייהם של אזרחי ישראל, מחזקת את איתנות המערכת הפיננסית הישראלית, וניכר שהיא זוכה להערכה בינלאומית מצד עמיתיה ולהישגים יוצאים מן הכלל. כפי שניתן לראות בדוח זה, הרשות מהווה גורם משמעותי במאמצינו לחשיפת העבריינים, איתור נכסים ונתיבי הכסף המשמשים אותם, ובמיוחד במאבק הלאומי בתופעות פשיעה בחברה הערבית. אני מברך את עובדות ועובדי הרשות ואת מנהלת הרשות על עשייה מבורכת ועל תרומתם החשובה לביטחונם של אזרחי ישראל".
מנכ"ל משרד המשפטים, איתמר דוננפלד: "הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור במשרד המשפטים מובילה את המאבק הלאומי בתופעות הפסולות של פשיעה חמורה, פשיעה מאורגנת והלבנת הון. כחלק מתפקידיה הרשות מסייעת רבות לגופי האכיפה והביטחון במאבק בארגוני הפשיעה והטרור, ומאפשרת למשרד המשפטים לעמוד בחוד החנית של המלחמה בפשיעה הכלכלית בישראל. הנתונים, המשתקפים מהדו״ח השנתי של הרשות, מצביעים על הגידול המתמשך בהיקפי פעילותה ועל איכות הפעילות המתבצעת בתחום. נמשיך לפעול למיגור תופעות עבריינות כלכלית, לטובת הציבור בישראל והכלכלה הישראלית".
ראשת הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, עו"ד עילית אוסטרוביץ-לוי: "הרשות פועלת לילות כימים לטובת המאבק בפשיעה החמורה והכלכלית ובמקביל – לחיזוק משטר איסור הלבנת הון ומימון טרור תוך הכלה פיננסית של סקטורים ועסקים רבים ככל הניתן, כדי לקדם את היושרה הפיננסית של הכלכלה הישראלית. ניתן להשיג מטרות אלה אך ורק באמצעות שילוב ידיים מודיעיני ואכיפתי. כך פעלנו במלוא הכוח גם בשנת 2022, להעמקת שיתוף הפעולה עם גופי האכיפה והביטחון במדינת ישראל, ועם שותפינו ברחבי העולם, למיגור תופעות הליבה אשר פוגעות בביטחונם של אזרחי מדינת ישראל. תמכנו בעשרות חקירות כלכליות, בישראל ובעולם, שהובילו לכתבי אישום, תפיסה וחילוט כספי עבריינים בהיקף עצום, כפי שניתן לראות במגוון הפרשיות שמפורסמות בדוח זה".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    התרדמת של
    אזרח 09/2023/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רשות התחרות ורשות שוק ההון
    סגור