מדדים ומחקרים
"יום האבוקדו הבינלאומי": זה זן האבוקדו הישראלי שכובש את העולם
ה"מלומה" הינו זן אבוקדו פטנטי, דמוי 'האס' שמקורו בדרום אפריקה, קליפתו עבה, מחוספסת וכאשר הוא בשל קליפתו שחורה, ונוחה לקילוף והוצאת בשר הפרי. אורן ולך ממושב תלמי אלעזר, חקלאי ושתלן וותיק, הוא שהביא ואיקלם את הזן בישראל, הצרכנים התלהבו מהטעם והחקלאים הישראלים נטעו כבר מעל 2,000 דונם של "מלומה"
לכבוד יום האבוקדו הבינלאומי שחל היום (שני), ארגון מגדלי הפירות בישראל מדווח על ביקוש שיא בארץ ובעולם לזן האבוקדו החדש "מלומה". הזן אוקלם בהצלחה בישראל והוצג לראשונה בתערוכה החקלאית "אגרו ישראל" בעין חרוד. ה'מלומה' הינו זן אבוקדו פטנטי, דמוי "האס" - שמקורו בדרום אפריקה, קליפתו עבה, מחוספסת וכאשר הוא בשל קליפתו שחורה, ונוחה לקילוף והוצאת בשר הפרי.
אורן ולך ממושב תלמי אלעזר, חקלאי ושתלן וותיק, הוא שהביא ואיקלם את הזן בישראל, הצרכנים התלהבו מהטעם, והחקלאים הישראלים נטעו כבר מעל 2,000 דונם של "מלומה", מהצפון ועד לנגב. קטיף ה'מלומה' יחל בחודשים אוקטובר-נובמבר והיבול צפוי לעמוד על כ-750 טון.
עמית אלבז, מגדל אבוקדו 'מטעי טופ גרין' בשפלה בדרומית: "עם הצלחת אקלום ה'מלומה' החלטנו לטעת את זן האבוקדו החדש, במטרה לענות על צרכי הביקוש העולים לאבוקדו איכותי, בעל טעם מיוחד, ארומטי ואגוזי. ולכן גם מתוכננת נטיעה של מטע נוסף".
עוד ב-
מנתוני ארגון מגדלי הפירות ומועצת הצמחים עולה כי, העונה הקרובה (2023/24) מסתמנת כעונת שיא בהיקף יבול האבוקדו בישראל, הצפוי לעמוד על כ-250 אלף טון, לעומת השיא הקודם שנרשם לפני שתי עונות ועמד על כ-230 אלף טון. מתוך היבול הצפוי בעונה הקרובה, כ-130 עד 140 אלף טון מיועדים לייצוא, 45% זנים ירוקים ו-55% 'האס'. שטחי גידול האבוקדו בישראל משתרעים על כ-140 אלף דונם, כאשר מרבית הנטיעות הצעירות הינן של זנים שחורים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.תשימו מדבקה מזהה על אבוקדו ישראלי! שלא יבלבלו בסופר. (ל"ת)חובבת אבוקדו ישראלי 07/2023/31הגב לתגובה זו0 0סגור