מדדים ומחקרים
המפתח לפתרון שינויי האקלים והרעב בעולם נחשף
חוקרים מאמינים כי גידול פטריות ליד עצים שזה עתה נטעו יש פוטנציאל ללכוד עד 12.8 טון פחמן לדונם מדי שנה. הם היו מאכילים בו זמנית כמעט 19 מיליון אנשים בשנה
במאמץ להציל את כדור הארץ משינויי אקלים ולעזור לשים סוף לבעיית הרעב העולמי, מדענים מציעים לגדל פטריות ליד כל עץ שזה עתה נטוע. לא רק שפטריות משמשות מקור מזין למיליוני אנשים עם חוסר ביטחון תזונתי, אלא גם עוזרות בלכידת פחמן.
פחמן דו חמצני הוא גז חממה שרמותיו עלו בעשורים האחרונים מפעילות אנושית. כאשר הגז משתחרר מפעולות כמו שריפת דלקים מאובנים, הוא עובר לאטמוספירה שם הוא לוכד חום נוסף. זה מקשה על כדור הארץ להתקרר. אפקט החממה, שהוא גורם, הוא אחד המניעים העיקריים מאחורי עליית הטמפרטורות העולמיות.
שתילת פטריות עשויה להיראות כמו פתרון לא שגרתי, אבל היא מסירה את הצורך לפנות אדמה נוספת לגידול יבולים ומספקת תמריץ לנטיעת עצים. נתונים מ-2010 עד 2020 דיווחו על אובדן של 4.7 מיליון הקטרים של שטח יער בשנה.
"בדקנו את התחום המתפתח של mycoforestry, שבו פטריות שגדלות בסימביוזה עם עצים חיים משמשות ליצירת יבול מזון משתילות עצים חדשות, ומצאנו שייצור פטריות באמצעות מערכת זו יכול להוביל לקיבוע מאוד משמעותי של גזי חממה", אומר פול תומאס, פרופסור לשם כבוד בפקולטה למדעי הטבע של אוניברסיטת סטירלינג.
לפי תומאס, לגידול פטריות מאכל ביערות יש פוטנציאל ללכוד עד 12.8 טון פחמן לדונם מדי שנה. הם היו מאכילים בו זמנית כמעט 19 מיליון אנשים בשנה.
"זהו יתרון עצום שפירושו שעל ידי ייצור המזון הזה נוכל לעזור באופן פעיל להפחית את שינויי האקלים. כשהשווה את זה לקבוצות מזון גדולות אחרות, זה היחיד שיביא ליתרונות כאלה - כל שאר קטגוריות המזון הגדולות מובילות לפליטת גזי חממה במהלך הייצור", מוסיף החוקר.
עוד ב-
אם מערכת גידול הפטריות הייתה קיימת לפני 10 שנים, עורכי המחקר מעריכים שהיא הייתה יכולה להאכיל 18.9 מיליון אנשים מדי שנה. מחברי ההרבעה אומרים שגידול פטריות עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. סין, שמחזיקה באוכלוסייה השנייה בגודלה בעולם, יכולה להאכיל עד 4.6 מיליון אנשים מדי שנה אם יישמו את הנוהג הזה כעת.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה