מדדים ומחקרים
המדינה המאוכלסת ביותר בעולם לא יודעת כמה אנשים יש בה
מפקד האוכלוסין של הודו, שקורה פעם בעשור, היה אמור התקיים ב-2021 אך התעכב עקב מגפת הקורונה; עכשיו הסיבה היא מכשולים טכניים ולוגיסטיים ואין סימנים לכך שהמפקד עומד להתחיל בקרוב
בעוד כחודשיים, הודו צפויה להפוך למדינה המאוכלסת ביותר בעולם עם למעלה מ-1.4 מיליארד בני אדם. אבל בשנה הקרובה, ואולי יותר, המדינה לא תדע כמה אנשים יש לה כי היא לא הצליחה לספור אותם.
האו"ם צפה שאוכלוסיית הודו עלולה לגעת ב-1,425,775,850 ב-14 באפריל, ולעקוף את סין באותו יום.
מפקד האוכלוסין של הודו, שקורה פעם בעשור, היה אמור התקיים ב-2021 אך התעכב עקב מגפת הקורונה. עכשיו הסיבה היא מכשולים טכניים ולוגיסטיים ואין סימנים לכך שהמפקד עומד להתחיל בקרוב.
מפקד האוכלוסין של 2011 העמיד את אוכלוסיית הודו על 1.21 מיליארד, כלומר המדינה הוסיפה 210 מיליון, או כמעט מספר האנשים בברזיל, לאוכלוסייתה ב-12 שנים.
מומחים אומרים שהעיכוב בעדכון נתונים כמו תעסוקה, דיור, רמות אוריינות, דפוסי הגירה ותמותת תינוקות, משפיע על תכנון חברתי וכלכלי וקביעת מדיניות בכלכלה האסייתית הענקית.
רחנא שארמה, עמית במכון הלאומי למימון ומדיניות ציבוריים, כינתה את נתוני המפקד "חיוניים", והוסיפה כי מחקרים כמו סקר הוצאות הצריכה וסקר כוח העבודה התקופתי הם הערכות המבוססות על מידע מהמפקד.
"בהיעדר נתונים עדכניים של מפקד האוכלוסין, ההערכות מבוססות על נתונים בני עשור ועשויים לספק הערכות שרחוקות מהמציאות", אמר שארמה.
עוד ב-
בכירים בממשלה ההודית אמרו כי העיכוב נובע בעיקר מהחלטת הממשלה לכוונן את תהליך המפקד ולהפוך אותו לחסין לתקלות בעזרת טכנולוגיה. למרות זאת, מפלגת האופוזיציה הראשית בהודו, מפלגת הקונגרס, האשימה את העיכוב בכך שראש הממשלה נרנדרה מודי רוצה "להסתיר" נתונים פוליטיים בעיתיים כמו אבטלה לקראת הבחירות ב-2024.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה