מדדים ומחקרים
אחת ולתמיד: מותר לשטוף עוף נא לפני הבישול?
האם לפני שאתם מטבלים ומבשלים את העוף אתם דואגים לשטוף אותו? רשויות בטיחות מזון ורגולטורים ברחבי העולם ממליצים לכם שלא לעשות זאת. זו הסיבה
למרות זאת, שטיפת עוף עדיין נפוצה. סקר של מועצת המידע לבטיחות מזון באוסטרליה הראה שכמעט מחצית מהטבחים הביתיים האוסטרלים שטפו תרנגולות שלמות לפני הבישול. מחקר הולנדי מצא ש-25% מהצרכנים שטפו את העוף שלהם לעיתים קרובות או כמעט תמיד.
אז למה אנשים עושים את זה – ומה אומר המחקר על הסיכונים של שטיפת עוף?
טמפרטורות בישול שגויות וזיהום צולב בין מזונות שונים הם שניים מהגורמים החשובים ביותר הקשורים למחלות הנישאות במזון. זה רלוונטי במיוחד לבשר עופות. שני גורמים מובילים למחלות הנישאות במזון הם החיידקים קמפילובקטר וסלמונלה, שנמצאים בדרך כלל על עופות נאים.
באוסטרליה, המקרים המדווחים של קמפילובקטר וסלמונלה כמעט הוכפלו במהלך שני העשורים האחרונים.
מתוך 220,000 המקרים המוערכים של זיהום בקמפילובקטר מדי שנה, ניתן לייחס 50,000 במישרין או בעקיפין לבשר עוף.
ניתוח אחד של תגובות הצרכנים לקמפיין חינוך על הסכנות של שטיפת עופות נאים שופך אור על הסיבה שאנשים רבים עדיין שוטפים עוף נא לפני הבישול. יש הסבורים שיש צורך לשטוף צואה וחומרים אחרים מבשר העוף. למעשה, טכניקות עיבוד מודרניות מספיקות לכך שאין צורך בניקוי נוסף.
אחרי מאמינים ששטיפה עם תמיסה מעט חומצית (חומץ או מיץ לימון) תהרוג את החיידקים. ההיפך הוא הנכון, מחקר הראה כי שטיפת עופות נאים במיץ לימון או חומצה אינה מסירה חיידקים ועלולה להגביר את הסיכון לזיהום צולב.
אחד הטיעונים היותר משכנעים מדוע שטיפת עופות גולמית תחת ברז זורם היא פעילות מסוכנת נובעת ממחקר עדכני על טיפות מים שנפלטו מעל פני השטח של עוף שטוף. המחקר הראה בבירור שניתן להעביר חיידקים מפני השטח של העוף אל המשטחים הסובבים באמצעות טיפות מים.
באמצעות הדמיה במהירות גבוהה, החוקרים מצאו שגובה ברז גבוה יותר יכול להגביר את ההתזה.
החוקרים הניחו צלחות אגר גדולות ליד משטחי העוף כדי ללכוד טיפות מים כלשהן. זה אפשר להם לגדול את החיידקים שהועברו עם המים המותזים. הם גילו שרמת העברה של חיידקים גדלה עם גובה הברז וקצב זרימת המים.
בעוד שטיפת עופות נאים אינה מומלצת, נראה שחלק מהטבחים הביתיים אינם ששים להרפות מההרגל הישן.
עוד ב-
אם אתם מתעקשים לשטוף בשר עוף, שקלו לעשות את בקערה עם מים ולא תחת ברז זורם. השתמשו במגבת נייר כדי לנגב את כל הנוזלים ולאחר מכן השליכו את מגבת הנייר ונקו לאחר מכן. זה יעזור להפחית את הסיכון של זיהום צולב ולשמור על בטיחות המטבח. ובבקשה תזכרו לשטוף ידיים לאחר טיפול בבשר נא.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(11):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
10.רגע של עבריתבוסמן 07/2023/27הגב לתגובה זו0 0האם לפני שאתם מתבלים ומבשלים את העוף ולא "האם לפני שאתם מטבלים ומבשלים את העוף".סגור
-
9.שטיפהסיוון 01/2023/14הגב לתגובה זו1 0איזה שטויות אני שנים על גבי שנים שוטפת את העוף לפני הכניסה למקרר ולא קרה לי ברוך השם כלום לאחר השטיפה וההכנסה למקרר אני מקפידה לישפוך מעט כלוא לחטה על השיש הכיור וכול מה שבא במגע שוטפת עם מים וסבון ,חוץ מזה כשרוצה לבשל מרתיחה את העוף מס" דקות שופכת את המים כך הליכלוך גם יוצא ושוטפת תחת הברז ואז מבשלתסגור
-
8.ומה ההנחיות של משרד הבריאות בישראל? (ל"ת)שניצל 01/2023/14הגב לתגובה זו0 2סגור
-
7.בגלל זה הקצבים מתים בגיל 30,הצחקתם (ל"ת)סימו 01/2023/14הגב לתגובה זו0 0סגור
-
6.כל מה שקשור בעוףרונית 01/2023/09הגב לתגובה זו2 1חשוב לחטא את כל הכלים בהם משתמשים כולל השייש והכיור לאחר טיפול בעוף.סגור
- טען עוד
-
5.הכתבה מתאימה למטבחים מוסדיים, בבית שוטפים חלקי עוףאליהו 01/2023/09הגב לתגובה זו4 1במטבחים גדולים שוטפים עם צינור, ולכן משפריץ. לא רלבנטי לבתים פרטיים לשטיפה תחת הברז. אבל מזעזע לחשוב שבמטבחים לא ישטפו את העופות.סגור
-
4.אז גם כשיוצאים משרותים אל תשטפו את הידייםא 01/2023/09הגב לתגובה זו1 1אסגור
-
3.שטויות במיץ. תמיד לשטוף. אם היוף מסריח - לזרוק לפח. (ל"ת)לשטוף תמיד 01/2023/09הגב לתגובה זו5 0סגור
-
2.לא מעלה בדעתי לא לשטוף לפני הבישול.חני 01/2023/08הגב לתגובה זו9 1שוטפת בזהירותסגור
-
1.מזעזע ברמות קשותליקי 01/2023/08הגב לתגובה זו1 3גופות על גבי גופות זוועת עולם טבעונות זה העתיד אין מקום לגועל הזה יותרסגור
-
גם ירקות שגדלים באדמה עם חיידקיםאני 01/2023/13הגב לתגובה זו4 0גם את הפירות והירקות שגדלים בתוך האדמה ומעל צריך לשטוף היטב מלכלוך וחיידקים רבים שיש באדמה ומסוכנים בדרכם, עשבי תיבול פטרוזיליה שמיר נענע וכו׳, ירקות שורש מלאים בלכלוך ממגע באדמה, גם קיטניות שוטפים, אין שום יתרון בטיב עונות, לעומת זאת בשר בקר אפשר לאכל נא,סגור