מדדים ומחקרים

אחת ולתמיד: מותר לשטוף עוף נא לפני הבישול?

האם לפני שאתם מטבלים ומבשלים את העוף אתם דואגים לשטוף אותו? רשויות בטיחות מזון ורגולטורים ברחבי העולם ממליצים לכם שלא לעשות זאת. זו הסיבה
מערכת ice |  11
עוף נא (צילום pexels)
רשויות בטיחות מזון ורגולטורים ברחבי העולם ממליצים לא לשטוף עופות נאים לפני הבישול. הסיבה לכך היא ששטיפת עוף עלולה להתיז חיידקים מסוכנים ברחבי המטבח. עדיף פשוט לבשל את העוף ביסודיות מבלי לשטוף אותו, כך שהוא בטוח לאכילה.
למרות זאת, שטיפת עוף עדיין נפוצה. סקר של מועצת המידע לבטיחות מזון באוסטרליה הראה שכמעט מחצית מהטבחים הביתיים האוסטרלים שטפו תרנגולות שלמות לפני הבישול. מחקר הולנדי מצא ש-25% מהצרכנים שטפו את העוף שלהם לעיתים קרובות או כמעט תמיד.

אז למה אנשים עושים את זה – ומה אומר המחקר על הסיכונים של שטיפת עוף?
טמפרטורות בישול שגויות וזיהום צולב בין מזונות שונים הם שניים מהגורמים החשובים ביותר הקשורים למחלות הנישאות במזון. זה רלוונטי במיוחד לבשר עופות. שני גורמים מובילים למחלות הנישאות במזון הם החיידקים קמפילובקטר וסלמונלה, שנמצאים בדרך כלל על עופות נאים.
באוסטרליה, המקרים המדווחים של קמפילובקטר וסלמונלה כמעט הוכפלו במהלך שני העשורים האחרונים.
מתוך 220,000 המקרים המוערכים של זיהום בקמפילובקטר מדי שנה, ניתן לייחס 50,000 במישרין או בעקיפין לבשר עוף.
ניתוח אחד של תגובות הצרכנים לקמפיין חינוך על הסכנות של שטיפת עופות נאים שופך אור על הסיבה שאנשים רבים עדיין שוטפים עוף נא לפני הבישול. יש הסבורים שיש צורך לשטוף צואה וחומרים אחרים מבשר העוף. למעשה, טכניקות עיבוד מודרניות מספיקות לכך שאין צורך בניקוי נוסף.
אחרי מאמינים ששטיפה עם תמיסה מעט חומצית (חומץ או מיץ לימון) תהרוג את החיידקים. ההיפך הוא הנכון, מחקר הראה כי שטיפת עופות נאים במיץ לימון או חומצה אינה מסירה חיידקים ועלולה להגביר את הסיכון לזיהום צולב.
אחד הטיעונים היותר משכנעים מדוע שטיפת עופות גולמית תחת ברז זורם היא פעילות מסוכנת נובעת ממחקר עדכני על טיפות מים שנפלטו מעל פני השטח של עוף שטוף. המחקר הראה בבירור שניתן להעביר חיידקים מפני השטח של העוף אל המשטחים הסובבים באמצעות טיפות מים.
באמצעות הדמיה במהירות גבוהה, החוקרים מצאו שגובה ברז גבוה יותר יכול להגביר את ההתזה.
החוקרים הניחו צלחות אגר גדולות ליד משטחי העוף כדי ללכוד טיפות מים כלשהן. זה אפשר להם לגדול את החיידקים שהועברו עם המים המותזים. הם גילו שרמת העברה של חיידקים גדלה עם גובה הברז וקצב זרימת המים.
בעוד שטיפת עופות נאים אינה מומלצת, נראה שחלק מהטבחים הביתיים אינם ששים להרפות מההרגל הישן.
אם אתם מתעקשים לשטוף בשר עוף, שקלו לעשות את בקערה עם מים ולא תחת ברז זורם. השתמשו במגבת נייר כדי לנגב את כל הנוזלים ולאחר מכן השליכו את מגבת הנייר ונקו לאחר מכן. זה יעזור להפחית את הסיכון של זיהום צולב ולשמור על בטיחות המטבח. ובבקשה תזכרו לשטוף ידיים לאחר טיפול בבשר נא.
תגובות לכתבה(11):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 10.
    רגע של עברית
    בוסמן 07/2023/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האם לפני שאתם מתבלים ומבשלים את העוף ולא "האם לפני שאתם מטבלים ומבשלים את העוף".
    סגור
  • 9.
    שטיפה
    סיוון 01/2023/14
    הגב לתגובה זו
    1 0
    איזה שטויות אני שנים על גבי שנים שוטפת את העוף לפני הכניסה למקרר ולא קרה לי ברוך השם כלום לאחר השטיפה וההכנסה למקרר אני מקפידה לישפוך מעט כלוא לחטה על השיש הכיור וכול מה שבא במגע שוטפת עם מים וסבון ,חוץ מזה כשרוצה לבשל מרתיחה את העוף מס" דקות שופכת את המים כך הליכלוך גם יוצא ושוטפת תחת הברז ואז מבשלת
    סגור
  • 8.
    ומה ההנחיות של משרד הבריאות בישראל? (ל"ת)
    שניצל 01/2023/14
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור
  • 7.
    בגלל זה הקצבים מתים בגיל 30,הצחקתם (ל"ת)
    סימו 01/2023/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 6.
    כל מה שקשור בעוף
    רונית 01/2023/09
    הגב לתגובה זו
    2 1
    חשוב לחטא את כל הכלים בהם משתמשים כולל השייש והכיור לאחר טיפול בעוף.
    סגור
  • טען עוד
  • 5.
    הכתבה מתאימה למטבחים מוסדיים, בבית שוטפים חלקי עוף
    אליהו 01/2023/09
    הגב לתגובה זו
    4 1
    במטבחים גדולים שוטפים עם צינור, ולכן משפריץ. לא רלבנטי לבתים פרטיים לשטיפה תחת הברז. אבל מזעזע לחשוב שבמטבחים לא ישטפו את העופות.
    סגור
  • 4.
    אז גם כשיוצאים משרותים אל תשטפו את הידיים
    א 01/2023/09
    הגב לתגובה זו
    1 1
    א
    סגור
  • 3.
    שטויות במיץ. תמיד לשטוף. אם היוף מסריח - לזרוק לפח. (ל"ת)
    לשטוף תמיד 01/2023/09
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
  • 2.
    לא מעלה בדעתי לא לשטוף לפני הבישול.
    חני 01/2023/08
    הגב לתגובה זו
    9 1
    שוטפת בזהירות
    סגור
  • 1.
    מזעזע ברמות קשות
    ליקי 01/2023/08
    הגב לתגובה זו
    1 3
    גופות על גבי גופות זוועת עולם טבעונות זה העתיד אין מקום לגועל הזה יותר
    סגור
  • גם ירקות שגדלים באדמה עם חיידקים
    אני 01/2023/13
    הגב לתגובה זו
    4 0
    גם את הפירות והירקות שגדלים בתוך האדמה ומעל צריך לשטוף היטב מלכלוך וחיידקים רבים שיש באדמה ומסוכנים בדרכם, עשבי תיבול פטרוזיליה שמיר נענע וכו׳, ירקות שורש מלאים בלכלוך ממגע באדמה, גם קיטניות שוטפים, אין שום יתרון בטיב עונות, לעומת זאת בשר בקר אפשר לאכל נא,
    סגור