מדדים ומחקרים
קבוצת פסגות עם רבעון חיובי נוסף: זה הרווח המטורף שהציגה
חברת פסגות קבוצה לפיננסים והשקעות פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי ותשעת החודשים הראשונים של 2022, אותם סיימה עם רווח של 162.9 מיליון שקל. ברבעון עצמו הכניסה החברה 14.2 מיליון שקל
חברת פסגות קבוצה לפיננסים והשקעות (לשעבר וואליו קפיטל וואן), שבשליטת רני צים, פרסמה הבוקר (שני) את תוצאותיה לרבעון השלישי ותשעת החודשים הראשונים של 2022. הדוחות כוללים את פעילויות בית ההשקעות פסגות, שרכישתן הושלמה ביום 26.8.2021: פסגות קרנות נאמנות, פסגות ני"ע העוסקת בניהול תיקי השקעות, וכן פעילות ניהול קרנות גידור, ופעילות ברוקראז' באמצעות חבר בורסה שבבעלותה. בנוסף, לחברה פעילות בתחום האשראי החוץ בנקאי והשירותים הפיננסיים המרוכזת תחת וואליו פיננסים, וכוללת אחזקה באפליצ'ק (65%), וואליו לוג'יסטיקס (67%) ואובלי (8%).
החברה סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2022 עם הכנסות בסך של כ-281.6 מיליון שקל. יצוין, כי בתקופה המקבילה אשתקד לא נכללה פעילות פסגות בדוחות, כך שהשוואה לשנה הקודמת הינה פחות רלבנטית. בפעילות ניהול קרנות נאמנות ותעודות סל ייצרה החברה בתשעת החודשים הראשונים של 2022 הכנסות בסך 162.9 מיליון שקל ורווח מגזרי של כ-41.4 מיליון שקל
פעילות פסגות ני"ע רשמה בתשעת החודשים הראשונים של 2022 הכנסות של כ-39.7 מיליון שקל ורווח מגזרי של כ-4 מיליון שקל. בפעילות ניהול תיקי השקעות רשמה החברה בתשעת החודשים הראשונים של 2022 הכנסות של כ-14.1 מיליון שקל ורווח של כ-0.8 מיליון שקל. בפעילות האשראי ושירותים פיננסים רשמה החברה בתקופה הכנסות של כ-34.3 מיליון שקל ורווח של כ-5.8 מיליון שקל.
החברה מציגה בתשעת החודשים הראשונים של 2022 רווח נקי מייצג בסך כ-41.8 מיליון שקל. הרווח המייצג הינו בעיקר לאחר נטרול של הפחתת נכסים בלתי מוחשיים בסך כ-30.7 מיליון שקל, וכן ניטרול הוצאות חד פעמיות שונות. הרווח המייצג, מציינת החברה, משקף לגישת ההנהלה, פרמטר איכותי לבחינת תוצאות ביצועי החברה. ללא ניטרולים אלו, סיימה החברה את תשעת החודשים הראשונים של 2022 עם רווח נקי של כ-2.8 מיליון שקל.
ברבעון השלישי של שנת 2022 רשמה קבוצת פסגות הכנסות של כ-94 מיליון שקל, כאשר פעילות ניהול קרנות הנאמנות ותעודות הסל הניבה הכנסות של כ-54 מיליון שקל ורווח מגזרי של 14 מיליון שקל. פעילות מסחר בני"ע ייצרה ברבעון הכנסות של כ-13.5 מיליון שקל ורווח מגזרי של כ4 מיליון שקל; פעילות ניהול התיקים ייצרה ברבעון השלישי הכנסות של כ-4.5 מיליון שקל ורווח של כ-2.4 מיליון שקל; פעילות האשראי ייצרה ברבעון השלישי הכנסות של כ-11.8 מיליון שקל ורווח של כמיליון שקל.
הרווח המייצג של החברה ברבעון השלישי של 2022, לגישת ההנהלה, הסתכם בכ-14.2 מיליון שקל, לעומת כ-12.1 מיליון שקל ברבעון הקודם. הרווח המייצג הינו בניטרול הפחתת נכסים בלתי מוחשיים , וכן ניטרול הוצאות חד פעמיות שונות. ללא ניטרול הסעיפים האמורים, סיימה החברה את הרבעון השלישי של 2022 עם רווח נקי של כ-2.1 מיליון שקל.
ממאזנה המאוחד של פסגות קבוצה לפיננסים והשקעות עולה, כי היקף המזומנים והשקעות לזמן קצר שברשות החברה עומד, נכון ליום 30.06.2022, על כ-196.2 מיליון שקל. ההון העצמי של החברה עומד על כ-231.7 מיליון שקל. יצוין כי ב-15 באוגוסט עדכנה החברה על שינוי שמה ל"פסגות קבוצה לפיננסים והשקעות".
רני צים, יו"ר פסגות, סיפר: "מאז רכישת פסגות אשתקד, ביצענו בחברה שורה ארוכה של תהליכי התייעלות והשבחה, שכבר באים לידי ביטוי בתוצאות החברה, בין היתר בגידול בהכנסות המימון הנובעות מפעילות האשראי, בפעילות הברוקראז' הודות להתחלת פעילויות חדשות, וזאת לצד שיפור משמעותי בפעילויות הליבה של ניהול קרנות נאמנות וניהול תיקי השקעה. אנו ממשיכים ביישום האסטרטגיה החדשה של פסגות, כדי להפוך את הקבוצה למובילה בישראל בתחומי ההשקעות, הפיננסים והאשראי, וזאת, בין היתר, באמצעות כניסה לפעילויות חדשות והשקת שירותים חדשניים ללקוחות פסגות והחברות הבנות שלה".
יניב בנדר, מנכ"ל פסגות, מסר: "אנו מסכמים את תשעת החודשים הראשונים של השנה עם רווח מייצג של משמעותי של כ-41.8 מיליון שקל, המבטא את השיפור המשמעותי בפעילות פסגות מאז רכישת השליטה בקבוצה על ידי בעל השליטה הנוכחי. אנו ממשיכים לפעול באינטנסיביות להרחבת שלוש זרועות הפעילות שלנו – בית ההשקעות פסגות שהוא ליבת הפעילות, ולצידו פעילות האשראי המרוכזת תחת וואליו פיננסים ופעילות הארנקים הדיגיטליים וכרטיסי חיוב נטענים, הנעשה באמצעות חברת פרי-פיי".
עוד ב-
עוד הוסיף בנדר: "בין היתר, השקנו לאחרונה בשיתוף עם הבינלאומי את מערכת המסחר Trade1, המביאה לציבור המשקיעים בשורה של ממש ומוזילה עבורו באופן דרמטי את העלויות, ויוצרת תחרות בשוק שנשלט עד כה על ידי גורם דומיננטי אחד. בנוסף, קיבלנו החלטה להסיט את מיקוד פעילות האשראי מניכיון שיקים למתן אשראי והלוואות, המאופיין ככלל בדרגות סיכון נמוכות יותר. נמשיך לפעול ליצירת סינרגיה בין זרועות הפעילות, במטרה להביא לחיסכון תפעולי משמעותי ובמקביל נמשיך להרחיב את סל המוצרים, ונציע בין היתר גם מוצרים אלטרנטיביים חדשניים ומבוססי טכנולוגיה באופן שייתן מענה לכל סוגי הלקוחות במגוון רחב של תחומים בעולמות ההשקעה והפיננסים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה