מדדים ומחקרים

הירידה באחוז האבטלה נבלמה? הנתונים נחשפים

הלמ"ס מפרסמת את נתוני התעסוקה לחודש יולי ומסתמנת היעצרות בנתוני כוח העבודה ובאחוזי האבטלה
מערכת ice | 
שוק העבודה בירידה (צילום פלאש 90/ יוסי זמיר, unsplash)
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת בשבועות האחרונים נתונים על גבי נותנים. בין אם בתחום התיירותהוצאות האשראי של הישראלים, או ההשקעה בחינוך. בין היתר, מפרסמת הלשכה בכל חודש את נתוני העבודה והאבטלה בארץ. ואחרי ירידה בחודש יוני, נראה שיולי הירידה נעצרה והנתונים זהים פחות או יותר.
לדוגמה, אחוז כוח העבודה בחודש יולי היה 63.3% לעומת 63.4% בחודש הקודם. שיעור התעסוקה (אחוז המועסקים מכלל האוכלוסייה) היה 60.9% לעומת 61.2% בחודש הקודם. וגם אחוז הבלתי מועסקים מכוח העבודה (בני 15 ומעלה שלא עבדו אפילו שעה אחת בשבוע הקובע או חיפשו באופן פעיל עבודה) היה 3.7%, לעומת 3.4% בחודש הקודם.
 
אחוז כוח העבודה של הלא משתתפים בכוח העבודה שהפסיקו לעבוד בגלל פיטורים או סגירת מקום העבודה ממרץ 2020 + המועסקים שנעדרו זמנית מעבודתם כל השבוע מסיבות כלכליות  + הבלתי מועסקים הוא 4.9% (4.6 בחודש הקודם). גם שיעור התעסוקה, לא כולל נעדרים זמנית מעבודה כל השבוע מסיבות כלכליות, נשאר דומה – 60.7%  במקום 61.0% בחודש הקודם.

בדו"ח של משרד האוצר שנחשף בשבוע שעבר, התגלה כי בניגוד לתופעה העולמית לאורך משבר הקורונה, בשוק הישראלי לא התקיימה תופעה נרחבת של התפטרות ויציאה משוק העבודה. כן גם הוסיפו שהירידה בתעסוקה בזמן משבר הקורונה נבעה בעיקר מגידול משמעותי במספר המפוטרים (והיוצאים לחל"ת) בעוד שמספר המתפטרים שאינם עובדים בשנתיים האחרונות לא היה חריג בהשוואה לטרום המשבר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה