מדדים ומחקרים
מבקר המדינה נגד המפלגות: גירעון של מאות מיליוני שקלים
מבקר המדינה פרסם דו"ח בנושא מימון מפלגות בתקופה השוטפת של הכנסת ה-22. אירוע הלאומיאדה של הליכוד שימש כתרומה אסורה: "על הסיעה להסדיר נהלים ברורים בכתב הן כלפי מארגני האירוע והן כלפי המשתתפים בו בכל הנוגע לאירוע זה"
מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן פרסם הבוקר (חמישי) את דו"ח מבקר המדינה בנושא מימון מפלגות בתקופה השוטפת של הכנסת ה-22. הדוח עוסק בתוצאות ביקורת החשבונות השותפים של 20 הסיעות באותה הכנסת, למעט סיעת הבית היהודי שלא מסרה במועד את חשבונותיה והדוח הכספי לתקופה השוטפת.
בביקורת ניתן דוח חיובי ל-16 סיעות, בל"ד והליכוד הסיעות היחידות שלא ניתן להן דו"ח חיובי ונשללה מהן יתרת מימון בסך מצטבר של 300 אלף שקל. 100 אלף שקל נשללו מבל"ד בטענה על הוצאות עבור ייצוג משפטי של עובדים ובעלי זיקה לסיעה בהליכים פליליים ללא אסדרה וללא יישום מנגנוני השבה. 200 אלף שקל נשללו מהליכוד, באותה הטענה ובטענה נוספת על הוצאות אינן תקינות בגין תשלום שכר למועמדי הסיעה בתקופת הבחירות שלא לפי החלטת יו"ר ועדת הבחירות. כמו כן, אירוע הלאומיאדה בתקופת הבחירות שימשה כתרומה אסור לסיעה.
הכנסות הסיעות בתקופה השוטפת הסתכמו בכ-78.2 מיליון שקל, כאשר 69 מיליון שקל מתוכן הינם ממימון ממלכתי, 6 מיליון שקל דמי חבר, 2.7 מיליון שקל תשלומים מהכנסת למימון העסקתו של צוות פרלמנטרי, 0.3 מיליון שקל הכנסות אחרות ו- 0.2 מיליון שקל מתרומות. על פי דיווחי 20 הסיעות הסתכמו הוצאותיהן בתקופה השוטפת בכ-69.8 מיליון שקל.
בנוגע לתרומות, בדומה לתקופות השוטפות הקודמות, גם בתקופה השוטפת הנוכחית התקיים אירוע הלאומיאדה. קיום אירועים אלה נדון בהרחבה בדוחות הביקורת שעסקו בחשבונות סיעת הליכוד בתקופות השוטפות הקודמות, והועלה כי מתקיימים מאפיינים רבים המעידים על קשר ישיר ומובהק בין אירועים אלה לבין הסיעה ועל תרומתם לקידום ענייני הסיעה, ולפיכך הסיעה קיבלה תרומה אסורה בניגוד להוראות החוק.
"בעצם קיומו של האירוע בתקופת הבחירות לכנסת העשרים ושלוש - גם אם בשינוי מסוים ממתכונתם של אירועי הליכודיאדה הקודמים - האירוע שימש במה לשרים ולחברי הכנסת של הסיעה וניתן לו סיקור תקשורתי - ולפיכך גלומה בו תרומה אסורה לסיעה, ועקב כך הכנסות הסיעה לא היו בגבולות הקבועים בחוק לעניין קבלת תרומות. אין לי אלא לחזור על כך כי על הסיעה להסדיר נהלים ברורים בכתב הן כלפי מארגני האירוע והן כלפי המשתתפים בו בכל הנוגע לאירוע זה, לרבות בנוגע לפרסומים בדבר האירוע, בנוגע להשתתפות אקטיבית של חברי הסיעה ונבחריה באירוע ובנוגע למסרים המועברים במהלכו", ציין המבקר אנגלמן.
שיעור הוצאות השכר מכלל ההוצאות של הסיעות לתקופה השוטפת היה 5% עד 85%, ואילו שיעור הוצאות הפרסום לאותה תקופה היה קטן בהרבה, ונע בין 0% לכ-41% לכל היותר (אצל שש מהסיעות שיעור הוצאות הפרסום היה קטן מ-3%). בתקופה השוטפת כספי המימון הממלכתי השוטף אשר משולמים לסיעות משמשים בעיקר לארגון פעולותיהן של הסיעות ולשימור המנגנון המנהל שלהן ולא לתעמולה ולקשר עם הציבור. וזאת לאחר כיסוי גירעונות ממערכת הבחירות. הסיעה עם הוצאות הפרסום הגבוהות ביותר היא התנועה הירוקה - 41.67%, בעוד הסיעה עם הוצאות השכר הגבוהות ביותר היא תע"ל עם 85.25%.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה