מדדים ומחקרים
נזק של כ-10 מיליארד שקל: 10 המפעלים המזהמים בישראל
המשרד להגנת הסביבה חשף את המפעלים שאחראים למרבית זיהום האוויר בישראל. במקומות הראשונים: מפעלים של חברת החשמל, נשר מפעלי מלט ורותם אמפרט
המרשם לפליטות סביבה מטעם המשרד להגנת הסביבה מפרסם היום (ב') את רשימת המפעלים המזהמים בישראל. על פי הודעת המפל"ס, הנזק מזיהום אוויר בישראל בשנת 2019 מוערך ב-13 מיליארד שקל, כשעשרת המפעלים המזהמים ביותר אחראים ל-73% מהעלות, כ-9.5 מיליארד שקל. הדו"ח של מרשם פליטות חומרים מזהמים לסביבה שפרסם היום (שני) המשרד להגנת הסביבה לשנת 2019, הראה כי חלה הפחתה של 11% עד 66% בשיעור פליטת חומרים מזהמים לאוויר בהשוואה לשנת 2018, בדיווח נכללו 569 חברות.
המפעל המזהם ביותר בישראל לשנת 2019 הוא תחנת הכוח אורות רבין בבעלות חברת החשמל בחדרה; במקום השני יצרנית המלט הגדולה בארץ, נשר מפעלי מלט ישראליים ברמלה; במקום השלישי תחנת הכוח רוטנברג באשקלון, גם כן בבעלות חברת החשמל. במקום הרביעי יצרנית הדשנים רותם אמפרט נגב במישור רותם. במקום החמישי מפעל ייצור הזכוכית פניציה תעשיות זכוכית שטוחה; במקום השישי תחנת הכוח דוראד; במקום השביעי מלט הר טוב בבית שמש; בשמיני פז בית זיקוק באשדוד; במקום התשיעי בז"ן, בתי זיקוק לנפט שבמפרץ חיפה וסוגרת את הרשימה תחנת הכוח במחזור משולב במועצה אזורית גזר.
יש גם נקודת אור. נתוני המפל"ס לשנת 2019 מעלים כי המפעלים בישראל צמצמו ב-61% את פליטת החומרים החשודים או מוכרים כמסרטנים. מפרץ חיפה צמצם את פליטת החומרים המסרטנים ב-35% בשנת 2019 בהשוואה לשנת 2018, עקב הפחתות בבז"ן ובכרמל אולפניום. פליטת החומרים המסרטנים בחיפה פחתה ב-87% במצטבר משנת 2012. במפרץ חיפה חלו הפחתות מצטברות בפליטת חומרים מזהמים לאוויר בשיעור של 9% עד 45% בשנת 2019. מדובר בהפחתה מצטברת של 48% עד 88% משנת 2012.
למרות ההפחתות הניכרות בפליטות לאוויר של תחמוצות חנקן בישראל בשנים האחרונות, כמות הפליטה של תחמוצות חנקן לנפש עדיין כפולה מכמות הפליטה לנפש במדינות האיחוד האירופי. באירופה הממוצע עומד על 2 עד 4 ק"ג לנפש, נכון לשנת 2017. בישראל פליטת תחמוצות החנקן עמדה על כ-7 ק"ג לנפש בשנת 2017 וכיום ירדה ל-6 ק"ג לנפש. עדיין כמעט כפול מהממוצע באירופה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה