נדל"ן ותשתיות

הקלה חדשה במס לרכישת דירה: מי הזכאים לשינוי בתנאים?

יתום לחייל שנספה במערכה יהיה זכאי לרכוש דירה בהקלת מס עד גיל 50 זאת במקום זכאות עד גיל 40 בלבד כיום, ועל רקע כך שגיל רכישת דירות מגורים כיום גבוה מבעבר. ההטבה תקפה גם ליתום של נספה פעולות איבה
מערכת ice |  3
נדל"ן (צילום מערכת אייס, pexels)
ועדת הכספים אישרה: יתום לחייל שנספה במערכה יהיה זכאי לרכוש דירה בהקלת מס עד גיל 50 זאת במקום זכאות עד גיל 40 בלבד כיום, ועל רקע כך שגיל רכישת דירות מגורים כיום גבוה מבעבר. ההטבה תקפה גם ליתום של נספה פעולות איבה.
על פי תקנות מיסוי מקרקעין, מכירת זכות במקרקעין לבן משפחה של חייל שנספה במערכה, חייבת במס רכישה מופחת. ההקלה ניתנה למשפחות של חללי צה"ל ונספי פעולות איבה מטעמים סוציאליים, כדי לסייע להם ברכישות דירות מגורים. 

בין הזכאים, נכלל גם יתום עד גיל 40. בתיקון היום אישרה ועדת הכספים כי נוכח כך שהגיל בו נרכשות דירות מגורים כיום גבוה מאשר בעבר, יוגדל גיל הזכאות של יתום עד לגיל 50.
רק לאחרונה מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק מיסוי מקרקעין, שבח ורכישה, של חברי הכנסת יעקב אשר ומשה גפני. בקריאה השלישית תמכו בהצעה 12 חברי כנסת ללא מתנגדים. מוצע לקבוע כי ברכישת דירה עבור ילד יתום מאחד מהוריו, יוחרג התא המשפחתי הקיים בין הורה וילד, כפי שהוחרג "ילד נשוי", כך שיוטל על רכישה כאמור מס בשיעורים הקבועים לדירה יחידה.
בדברי ההסבר נכתב: "חוק מיסוי מקרקעין מכיר בהורה וילד עד גיל 18 כתא משפחתי אחד לעניין חישוב מסי המקרקעין. הרציונל הוא שילד עד גיל 18 מצוי בחזקת הוריו, ורכישת דירה על שמו עלולה להיות רכישה שנעשית עבור הוריו ורק נרשמת על שם הילד. שכן, לילד כאמור, סביר שלא קיים ההון הנדרש לרכישת נכס מקרקעין, ורכישה זו מתבצעת באמצעות כספי ההורים, ומכאן, שהם רוכשי הנכס בפועל.
 
אולם, במקרים רבים רכישת דירה על ידי ילד יתום מאחד מהוריו, נעשית מכספי הירושה של ההורה הנפטר, ומטרת הרכישה היא הבטחת עתידו הכלכלי של הילד. לפיכך, רישום הדירה על שמו לא נועד לשם התחמקות מתשלומי מסים בעד רכישת הנכס כאמור. כמו כן, ישנם מקרים רבים בהם המשפחה המורחבת או הקהילה בה חי הילד, תומכת ומתגייסת למען הבטחת עתידו ומעוניינת לרכוש עבורו דירה, כשהמועד המתאים לגיוס כספים עבור מטרה נעלה זו הוא סמוך ככל האפשר לפטירת אחד מהורי הילד בעודו עדיין קטין. 
במקרים אלו, גם אם רכישת הדירה נעשית על שם הילד לשם הבטחת עתידו, תנאי המיסוי שיחולו על רכישות כאמור יהיו בהתאם להורה שנותר בחיים, ומקום בו יש בחזקתו דירות נוספות, סביר להניח שלא ייהנה הילד מתנאי מס מוטבים או פטורים, כפי שמוגדר בחוק ביחס לבעלי דירה יחידה."
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    מיגדלים כושלים
    אבי 07/2023/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מיגדלים כושלים ספר של פרופסור רחל אלתרמן מיגדלים רק לעשירון העליון מי יתחזק את המיגדלים האלו למי יהיה כסף בסוף הכל יהפוך לסלמס מסתירים מהדיירים את העלויות רק אהבל קונה דירה במיגדל
    סגור
  • 2.
    Vuhv (ל"ת)
    אנונימי 07/2023/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    שטויות
    אבי 07/2023/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מס רכישה למשקעים 8 אחוז טירוף . מי יקנה דירה? המדינה יורה לעצמה ברגל. לבטל מס על השכרות דירות ולהמיר אותו במס רכוש רבע אחוז. כך לא יהיו מעלימים . הגביה קלה. חיסכון בכוח אדם ברשות המיסים.
    סגור