נדל"ן ותשתיות

הטבות מס ל-800 אלף דירות: זה מה שיקרה עד 2026

ועדת הכספים אישרה לקריאה 2 ו-3 את הארכת הטבות המס לתמ״א 38 עד מאי 2026: "תקופה עם חשיבות עליונה לחיזוק המבנים", מתוך כ-800 אלף יחידות דיור במבנים שאינם עמידים לרעידות אדמה, הוגשו בקשות לחיזוק לעניין כ-100 אלף מתוכם, לגבי מחצית מהבקשות כבר ניתנו אישורי בנייה
מערכת ice | 
דירות (צילום shutterstock, vecteezy. פלאש 90/ נתי שוחט)
ועדת הכספים בראשות ח"כ משה גפני, אישרה היום (שלישי) לקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק מיסוי מקרקעין. חוק מיסוי מקרקעין בשילוב עם חוק מס ערך מוסף, מקנים הטבות מס ליזמים ולבעלי דירות המתקשרים ביניהם בפרויקטים לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה בהתאם להוראות תמ"א 38. על רקע השינויים בחוק התמ"א,  תם מועד ההטבות ב-31 בדצמבר 2021.
הצעת חוק שהובאה בפני ועדת כספים אשתקד, כללה את הארכת הטבות המס. בתחילה מועד ההארכה בחוק המוצע נקבע עד ל-31 בדצמבר 2022. במהלך תהליך החקיקה עברה החלטה של המועצה הארצית לתכנון ובנייה לאוקטובר 2023, כאשר במקביל ישנו סעיף שמאפשר לוועדה מקומית להאריך את התמ"א עד 18 במאי 2026, בעקבות כך, הובאה החלטת ממשלה המבקשת להאריך את ההטבות הקיימות עד דצמבר 2023.במהלך הדיון היום, קרא יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני כי תקבע הארכה של ההטבות במסגרת החוק עד למאי 2026, זאת בהקבלה לאפשרות של הוועדה המקומית להאריך את התמ"א. הוועדה אישרה את החוק בנוסח כך.

קודם להצבעה, יועמ"ש הוועדה, עו"ד שלומית ארליך הציגה את סטטוס החקיקה: "דנו בהצעה בכנסת ה-24, לאחר שאושרה בוועדה לקריאה שנייה ושלישית, היא הונחה על שולחן המליאה ב-4 ביולי 2022, אך לא הספיקה המליאה להצביע עליה לפני שהכנסת פוזרה, לכן היא מגיעה אלינו כעת, כאשר הממשלה ביקשה להחיל עליה דין רציפות, והיא מגיעה להכנה לקריאה שנייה ושלישית שוב". 
לשאלת חברי הכנסת לגבי מספר המבנים הדורשים הליך חיזוק ואינם עמידים בפני רעידות אדמה, השיבה עינת גנון, מנהלת אגף התחדשות עירונית במשרד הבינוי והשיכון, כי בישראל נבנו עד 1980 כ-80 אלף מבנים עם אומדן של 800 אלף יחידות דיור, כאשר הוגשו בקשות לחיזוק לעניין כ-100 אלף מתוכם, כאשר לגבי מחצית מהבקשות כבר ניתנו אישורי בנייה, וכי "בודדים מהם בפריפריה".
יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני סיכם את  הדיון: "חברי הוועדה מבקשים כי המועד של הטבות במס של חיזוק המבנים בסופו של דבר ימשך עד 18 במאי 2026, ולא לעשות את זה מקוטע לשנה או עשרה חודשים. אנחנו בתקופה בה יש חשיבות עליונה לחזק את המבנים. אנחנו מביעים מורת רוח מכך שהתוכניות האלה לא באות לידי מימוש בפריפריה, במקומות שמועדים לסיכון. אנחנו קוראים לממשלה לעשות פעולות אקטיביות של חיזוק המבנים באזורים אלה. זה נראה לא הגיוני שאנחנו ממקדים את הסיוע במרכז הארץ שם יש כדאיות כלכלית, לעומת מקומות אחרים בפריפריה שגם צריכים את החיזוק, ושם עדיין אין התנעה של הפעילות הזו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה