נדל"ן ותשתיות

למרות הקורונה, מליסרון העלתה את דמי השכירות הריאליים במשרדים ובחנויות

מליסרון עברה להפסד שנתי נקי; החברה נתנה לשוכרים בקניונים הנחה כוללת של 351 מיליון שקל; שיעור התפוסה בנכסים המסחריים נותר על 98% ובמשרדים עמד על 95%
ניצן כהן | 
ליאורה עופר (צילום מארק ניימן לעמ)
מליסרון שבבעלות ליאורה עופר פרסמה היום (חמישי) את הדוחות הכספיים לשנת 2020 - שנת הקורונה. על אף שהקניונים שבבעלות החברההיו סגורים במשך 150 ימים במהלך השנה - החברה הציגה FFO בסך של 461 מיליון שקל, וזאת לאחר מתן הקלות לשוכרים בסכום של 351 מיליון שקל.
שיעור התפוסה במשרדים עלה לכ-95%, למרות העבודה מהבית, תוך גידול של כ-4% בדמי השכירות הריאליים בחידושי חוזים ומימוש אופציות. מליסרון מעריכה כי תצליח להוריד את הוצאות המימון שלה בכ-71 מיליון שק לבשנתיים הקרובות וזאת בשל ירידת הריבית ומיחזור החובות שלה.
ממועד פתיחת הקניונים בתום הסגר השלישי ועד סמוך מועד הדוח נרשמה עלייה חדה של כ-21% בפדיונות קניוני מליסרון.
יו"ר מליסרון, ליאורה עופר: "אנו מסיימים את שנת 2020 עם FFO של 461 מיליון שקל, וזאת למרות ההגבלות הרבות והקשות שהוטלו על פעילותנו השוטפת בשנה זו, כחלק ממגבלות הקורונה בישראל ובעולם כולו. נתון זה מעיד על חוסנה ועוצמתה של מליסרון, ועל היערכותה הטובה להתמודדות עם משברים. מליסרון תמשיך לפעול לחיזוק ופיתוח עסקי הליבה שלנו, מתוך מטרה להמשיך ולהוביל את תחום הנדל"ן המניב בישראל ולתת ערך מוסף לכל לקוחותינו – הקמעונאים, שוכרי המשרדים והלקוחות, לצד גיוון ואיתור תחומי פעילות חדשים, תוך בחינה מתמדת של המגמות והתמורות בשוק."
במהלך שנת 2020, בתקופות שבין הסגרים, עלו פדיונות החברה (בנטרול פעילות בתי הקולנוע שלא נפתחו, המסעדות ובתי הקפה שנשארו סגורים או פעלו בצורה חלקית) בשיעור של כ-2% לעומת שנת 2019. החזרה המהירה של לקוחות אל מתחמי הבילוי של מליסרון. ממועד סיום הסגר השלישי ב-21 בפברואר 2021, נרשמה עלייה חדה של כ-21% בפדיונות קניוני מליסרון, לעומת הפדיון הממוצע בכל שנת 2020 בניכוי ימי הסגר.
על אף משבר הקורונה, במהלך שנת 2020 שמרה החברה על שיעורי תפוסה גבוהים בתחום המסחר והציגה עלייה בשיעור התפוסה בתחום המשרדים, תוך עלייה ריאלית בדמי השכירות.
בתחום המסחר שמרה החברה על שיעור תפוסה גבוה של כ-98%, תוך חתימה על כ-300 חידושי חוזים ומימוש אופציות עם עלייה ממוצעת של כ-3% בדמי השכירות הריאליים, לצד חתימה על 91 חוזים חדשים (במסגרת חילופי שוכרים) עם עלייה של 2% בדמי השכירות הריאליים. כמו כן, הציגה החברה שיעור גבייה גבוה מהלקוחות (בניכוי הקלות) העומד על כ-97%.
בתחום המשרדים שיעור התפוסה עלה לכ-95%, לעומת שיעור תפוסה של כ-92% בשנת 2019, תוך חתימה על 34 חידושי חוזים ומימושי אופציות עם עלייה ממוצעת של כ-4% בדמי השכירות הריאליים. בנוסף חתמה החברה על מספר חוזים חדשים בגין שטחים,  שיניבו הכנסה שנתית של כ-9 מיליון שקל.
ה-FFO המייצג בשנת 2020 הסתכם ב-461 מיליון שקל, לעומת 717 מיליון שקל בשנת 2019. הירידה ב-FFO נבעה בעיקר מהקלות האמורות שניתנו לשוכרים במהלך שנת 2020, שקוזזו חלקית עם הקיטון בהוצאות המיסים השוטפים, מחסכון בהוצאות המימון ומקיטון בהוצאות הנהלה וכלליות.
מליסרון מסיימת את שנת 2020 עם הפסד מיוחס לבעלי המניות בסך של 250 מיליון שקל. המעבר מרווח להפסד נבע בעיקר מההקלות שניתנו לשוכרים ומירידת שווי נדל"ן להשקעה בסך של 741 מיליון שקל שנרשמה השנה כתוצאה ממשבר הקורונה, בעוד שבשנת 2019 נרשמה עליית שווי נדל"ן להשקעה בסך של 975 מיליון שקל.
מהחברה נמסר כי עם התפרצות נגיף הקורונה נקטה החברה בשורת צעדים להבטחת הנזילות והאיתנות הפיננסית, וביניהם: הנפקת אג"ח בסכום כולל של כ-1.33 מיליארד שקל, מתוכם כ-239 מיליון שקל בחודש פברואר 2021; קבלת מסגרת אשראי מבנק לאומי בהיקף של עד 850 מיליון שקל כנגד שיעבוד קיים של קניון רמת אביב (חלקה שימש לפירעון הלוואה בסך של 636 מיליון שקל בחודש שבוצע בחודש נובמבר האחרון); חתימה על הסכם הלוואה מבנק בהיקף של 300 מיליון שקל לתקופה של שנה (עד לחודש ספטמבר 2021); שמירה על מסגרות אשראי בנקאיות נוספות בהיקף של 195 מיליון שקל; והשלמת מכירת קניון עופר מלכת שבא אילת בתמורה לסכום של 67 מיליון שקל, כפי שתכננה לעשות עוד טרום משבר הקורונה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה