מינויים

בוגי יעלון בג'וב חדש, האם סיים עם הפוליטיקה?

שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר יעמוד בראש קרן הון סיכון אמירתית חדשה בבעלות ישראלית – “סינפטק" מקבוצת אבנון, שהוקמה באיחוד האמירויות. האם סיים את הפרק הפוליטי?
מערכת ice | 
משה (בוגי) יעלון (צילום איתמר שאול)
שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר משה (בוגי) יעלון, נכנס לעולם העסקי ויעמוד בראשה של סינפטק, קרן הון סיכון חדשה בבעלות ישראלית שתוקם באיחוד האמירויות. סינפטק, שהוקמה על ידי קבוצת אבנון ושותפים אסטרטגיים מאזור המפרץ, תשקיע בכ-20 חברות סטארט-אפ צעירות מתוך מטרה להביא את רוח הסטארט אפ ניישן הישראלי לאמירויות ולממש את הפוטנציאל העסקי בענף הביטחון בין שני הצדדים.
אסטרטגיית ההשקעות של סינפטק מתמקדת בסטארט-אפים בשלב מוקדם המספקים פתרונות וטכנולוגיות חדשניות בתחומים שונים כמו ערים חכמות, בטיחות הציבור, אבטחת סייבר וטכנולוגיות פינטק וביטוח, עם היכולת להפוך במהירות מתיאוריה לטכנולוגיה מוכחת.
לצד הקרן, קבוצת אבנון, בראשות המייסד תומר אבנון, תקים יחד עם שותפים נוספים, מרכז חדשנות לתאגידים, בו יקיימו הסטארט-אפים חלק מפעילות הפיתוח שלהם. כמו גם יוקמו במרכז Corporate Innovation Center, Accelerator ומרכז הכשרות לטכנולוגיות משבשות. המרכז יאפשר לשותפים ממדינות המפרץ להיות חלק מתהליך הפיתוח של המוצרים של חברות הסטארט-אפ הישראליות, והחברות עצמן יזכו להדרכה, סיוע וחיבור למשקיעים מקומיים ופיתוח עסקי אל מול לקוחות במזרח התיכון והמפרץ.

יעלון מסר: "הסכמי אברהם פתחו לישראל ולאיחוד האמירויות את השער לשיתופי פעולה אסטרטגיים שישפיעו על שתי המדינות לשנים רבות. במסגרת שיתוף הפעולה שניצור בסינפטק, אנו נביא את הרוח של הסטרטאפ ניישן והטכנולוגיות המתקדמות ביותר שיש לנו להציע למדינות המפרץ. במרכז החדשנות שנקים באיחוד האמירויות, נאפשר לחברות טכנולוגיה ישראליות לגייס משקיעים אסטרטגיים ולפתח את המוצר שלהן בהתאם לדרישות השוק, תוך שיתוף פעולה עם הלקוחות העתידיים שלהם במפרץ. אנו מאמינים שתוך זמן קצר, סינפטק תהפוך לסמל של שלום ושיתוף פעולה כלכלי בין ישראל ואיחוד האמירויות".
הרכב ההנהלה שנבחר להוביל את פעילות הקרן כולל יזמים, מומחים טכנולוגיים ומנהלים בכירים לשעבר במשק הישראלי להם ניסיון רב בגיוסי הון, הנפקות, טכנולוגיה ואקזיטים. הקמת הקרן ומרכז החדשנות מצטרפים ליוזמות נוספות של קבוצת אבנון  באיחוד האמירויות, ביניהם הקמת משרד מקומי באבו דאבי ושיתופי פעולה הדוקים עם גורמים ביטחוניים מקומיים בפרויקטים שונים בתחום ה-HLS. הקרן החדשה תביא את החדשנות, הידע והרוח היזמית לאמירויות, על מנת לחזק את האקוסיסטם המקומי, תייצר הזדמנויות רבות לתעשייה הישראלית ובמיוחד לחברות הסטארט-אפ ותחזק את הקשר עם מדינות המפרץ.
כעת נותר לראות אם יעלון סיים את הפרק הפוליטי בחייו, אחרי שכשל להכנס לכנסת האחרונה כשפרש מהמרוץ מוקדם מהצפוי כשמפלגתו תל"ם לא התרוממה בסקרים וגם צירופים של מועמדים לרשימה שהתבררו כבעייתים למדי העיבו על המרוץ של בוגי לקואליציה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה