תקשורת ומדיה
נמאס לכם מפייק ניוז ברשת? הנה הדרך לעצור את זה
אנחנו חיים בעידן של פייק ניוז, לגבי זה אין עוררין. למרות המצב נתון זה ממש לא אומר שאנחנו צריכים לשבת בחיבוק ידיים ולכן קבוצת חוקרים מאוניברסיטת פילדלפיה בדקה מה היא הדרך היעילה ביותר להתמודד עם התופעה הזו ברשת
אנחנו חיים בעידן של פייק ניוז, לגבי זה אין עוררין. למרות המצב נתון זה ממש לא אומר שאנחנו צריכים לשבת בחיבוק ידיים ולכן קבוצת חוקרים מאוניברסיטת פילדלפיה בדקה מה היא הדרך היעילה ביותר להתמודד עם התופעה הזו ברשת.
כיום, השיטה הרווחת להתמודדות עם התופעה היא שלילה של המידע השגוי שפורסם. למשל, לפעמים נטען כי חיסוני קורונה גורמים לאוטיזם. מנגד, החוקרים טוענים ומבססים בשלושה ניסויים שונים, כי ייתכן ויהיה יותר יעיל דווקא להדגיש את היתרונות של אותו חיסון קורונה (כמו למשל ציון של נתון חיובי שהביא להצלת חיי אדם), במקום פשוט לומר שהמידע שגוי.
משמע, מדובר בשיטה שהחוקרים קראו לה שיטת המעקף, היות שהיא מסייעת לקורא להגיע למסקנות הנכונות לבדו. אז למה השיטה עובדת? פשוט מאוד, היא עוזרת להימנע מוויכוחים ותחושות של תקיפה והקטנה מול אחרים. הסיכון בהכחשה של מידע לא נכון יכול לחוקק את הזיכרון של אותו ויכוח בראשם של הגולשים, לטוב ולרע.
עוד ב-
כאמור, החוקרים הריצו שלושה ניסויים בנושא ובהם קבוצות שונות של אנשים קראו מאמרים המכילים מידע רפואי שגוי ואז היא קראה מאמרים שהדגישו אלמנטים חיוביים באותו נושא בשיטת המעקף. הקבוצה הושוותה עם קבוצות ביקורת שרק קראו פייק ניוז. במהלך הניסוי נמדדו התגובות של האנשים למידע. אלו שהיו בקבוצות שקראו מאמרים נוספים בשיטת המעקף ובשיטה הקיימת היו בעלי גישה דומה יחסית והראו התנגדות רבה יותר לפייק ניוז.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה