תקשורת ומדיה
אנלייט מחברת לחשמל פרויקט רוח ענקי בשבדיה
חברת אנלייט אנרגיה מתחדשת דיווחה על חיבור פרויקט רוח של 382 לרשת חשמל בשבדיה, שיכניס לה כ-240 מיליון שקל בשנה, אך בישראל , חברות כמוה נכנסות למאבק משפטי ובירוקרטיה שלעיתים לוקח שנים כדי להקים פרויקטים חדשים
כשנתיים לאחר שהודיעה על רכישתו, דיווחה חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט על חיבור פרויקט ענקי בשבדיה לרשת החשמל. עם זאת, ההצלחה של החברה בשבדיה עומדת מול הקשיים שהיא וחברות אנרגיה מתחדשות נוספות נתקלות בניסיון לחבר פרויקטים דומים בישראל.
הפרויקט בשבדיה מספק 382 מגה ואט, ושווה ערך להספק של חצי תחנת כוח קונבנציונלית מודרנית שמופעלת בגז טבעי. לדברי אנלייט, זהו הפרויקט המניב ביותר שלה נכון לזה עתה.
הפרויקט כולל 60 טורבינות רוח בהספק של 6.2 מגה ואט לטורבינה. הטורבינות הראשונות החלו כבר לפעול, וחברת אנלייט צופה ששאר הטורבינות יופעלו במהלך הרבעון הראשון של 2023. כבר משלב זה, ניתן למכור את החשמל המיוצר בשוק החשמל הנורדי.
למרות שאנלייט הצליחה לחבר את הפרויקט בשבדיה בהצלחה, היא נתקלת בלא מעט קשיים בכל הקשור לקידום פרויקטים של אנרגיה מתחדשת לרשת הישראלית.
למרות שאנלייט הצליחה לחבר את הפרויקט בשבדיה בהצלחה, היא נתקלת בלא מעט קשיים בכל הקשור לקידום פרויקטים של אנרגיה מתחדשת לרשת הישראלית.
ביולי האחרון, אנלייט קיבלה אישור להקים כשבעה טורבינות רוח ברמת הגולן, לאחר מאבק אישר שכלל גם את ההתנגדות של משרד להגנת הסביבה, בגלל החשש לפגיעה בציפורים.
עוד ב-
בחברות הישראליות, אומרים כי קצב החדירה של אנרגיות מתחדשות הינו איטי בישראל ביחס לשאר העולם. ייצור החשמל באמצעות אנרגיות מתחדשות באיחוד האירופי קרוב ל40%, בארצות הברית יותר מ20%, ובישראל עדיין לא הגיעו לייצור של 10% מהחשמל שלה באמצעות אנרגיות מתחדשות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה