משפט

חקירה והעמדה לדין על הסתה לטרור, נוכח מצב החירום

יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן דורש לבחון את החמרת הענישה לפי חוק המאבק בטרור ואת הטיפול בהסתה על ידי קטינים ובמסרים מסיתים כנגד כוחות הביטחון: "זו לא קלישאה שהמילים יכולות להרוג אלא המילים הללו הרגו והפעולה הנחושה בהקשר הזה חשובה לכולנו"
דוד זולדן | 
תומכי חמאס נעצרים-אילוסטרציה (צילום freepik, shutterstock)
יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן דורש לבחון את החמרת הענישה לפי חוק המאבק בטרור ואת הטיפול בהסתה על ידי קטינים ובמסרים מסיתים כנגד כוחות הביטחון: "גילינו בצורה הקשה ביותר שההצהרות והאמירות לא נשארות בדף הפייסבוק או ברשתות החברתיות. זו לא קלישאה שהמילים יכולות להרוג אלא המילים הללו הרגו והפעולה הנחושה בהקשר הזה חשובה לכולנו".
עוד אמר רוטמן כי: "נתוני המשטרה והפרקליטות הם באמת גדולים ביחס למה שאנחנו רגילים אך התחושה בקרב רבים היא שזו טיפה בים. ההפצצה התודעתית של הסתה לטרור שחווה מי שגולש ברשתות אדירה. יכול להיות שאפילו החסם של אגף החקירות צריך לרדת, וההחלטה על הארכת המעצר הראשונה צריכה לעבור לסמכות התחנה. כולנו צריכים שינוי קונספט אחרי ה-7.10 כי בניגוד למה שהיה קודם, אנו כן רוצים אפקט מצנן, כי השיח ברשת רותח מכל הכיוונים".
עוד הוסיף: "ביקשתי מהפרקליטות מיד עם תחילת האירועים לוודא שההנחיה המעכבת העמדה לדין תותאם למצב, ונעניתי בצורה יעילה ומהירה מצד הפרקליטות ששינתה את ההנחיות והתאימה עצמה" 
עו"ד שלומי אברמזון מפרקליטות המדינה: "די בתקופה הזו בפרסום אחד בסטטוס או סטורי שנמחק אחרי 24 שעות, בהבעת אהדה לחמאס או למעשים, בהצגת סרטים מזוויעים עם כיתוב "היום ההיסטורי בחיינו"- תיפתח חקירה וכבר יש העמדות לדין. היום אנחנו עם 18 כתבי אישום, בדומה למה שקורה בשנה שלמה".  
עוד הוא מציין כי: "ב-4 מקרים הוגשו כתבי אישום בהסתה ישירה שלא מחייבת יסוד הסתברותי, ובמקרה אחד חריג מיום הזעם שהכריז עליו חמאס, שקרא לפעולות אקטיביות של אזרחי מדינת ישראל להצטרף למערכה, פתחנו בחקירה על עבירה של סעיף 100 לחוק העונשין, של גילוי החלטה לבגוד, בפרק הוראות הביטחון, עבירה שדינה 10 שנות מאסר. זה אירוע שמבחינתנו יצא מגבולות ההסתה".
 
רפ"ק לי פרל, ראש חוליית חוות דעת במדור החקירות במשטרה: "בדקנו למעלה מ-274 מפרסמים חלקם כוללים עשרות פרסומים. אישרנו פתיחה בחקירה בלמעלה מ-126 מקרים. מתחילת האירוע נעצרו 110 אנשים ובכל רגע נוספים. זו כמות של יותר משנה בתקופה של שבועיים וחצי, מרביתם במזרח ירושלים. הבקשות מטופלות בטווח זמנים מיידי, הוגשו כבר 18 כתבי אישום. אנחנו מטפלים בפניות מאזרחים, שב"כ, ניטור מודיעיני שלנו. מעבירים את התכנים להסרה על ידי פרקליטות המדינה- מחלקת הסייבר".
הסנגוריה הציבורית: "מתחילים לראות אכיפה גם למקרים שספק אם מעלים עילת מעצר ויש חשש בהם לאכיפת יתר שעלולה לגרום לתסיסה. קוראים לשמר כמה שאפשר את מנגנוני הבקרה והפיקוח של הפרקליטות דווקא בתקופה זו"
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה