משפט

יועץ ההשקעות הזה גנב מיליונים מהלקוחות: לאן נעלם הכסף?

תביעות חוב בהיקף מיליוני שקלים הוגשו נגד יועץ ההשקעות מרדכי זייץ. חלק מהתובעים הלוו כספים לזייץ, וחלקם העבירו לו כספים שיועדו לאפיקי השקעה שונים, אך בפועל הכספים נותבו למקורות לא ידועים
מערכת ice | 
השקעות (צילום shutterstock)
כעשר תביעות חוב, בסך כולל של מיליוני שקלים, הוגשו לאחרונה נגד יועץ ההשקעות מרדכי זייץ החשוד בהונאת לקוחותיו. לאחר שזייד הגיש בקשת הסדר חובות לבית המשפט, הוגשו על ידי עו"ד גיא סרוסי ועו"ד אוריאל זעירא תביעות חוב, בשמם של כעשרה תובעים שונים. חלק מהתובעים הלוו כספים לזייץ, וחלקם העבירו לו כספים שיועדו לאפיקי השקעה שונים, אך בפועל הכספים נותבו למקורות לא ידועים.
יצוין, כי בשל ריבוי התלונות נגדו, בנובמבר האחרון שללה ועדת האכיפה המנהלית של הרשות לניירות ערך, את רישיונו של זייץ לנהל תיקי השקעות לצמיתות. בהחלטתה, קבעה הוועדה, כי זייץ העדיף את טובתו האישית על פני טובת לקוחותיו, ועשה שימוש לרעה במעמדו כמנכ"ל החברה וכבעליה, "תוך הפרת חובת האמון שהוא חב ללקוחותיו, על ידי סיכון כספם והוצאת כספיהם מהתיק המנוהל לטובת הלוואות אישיות לעצמו, חלף השקעת כספיהם באופן שישיא את רווחיהם, כפי שהיה עליו לעשות".

לדברי עו"ד סרוסי וזעירא, זייץ יצר קשר חברי עם משקיעיו השונים,  לווה מהם כספים, תוך מצג שווא כאילו כספים אלה ישמשו להשקעות עסקיות שונות הנושאות ריבית גבוהה, אלא שלכאורה, בפועל, עשה בהם שימוש לצרכיו האישיים ולכיסוי הלוואות אחרות. לדברי עו"ד סרוסי וזעירא, הכספים שהתקבלו אצל זייץ ממשקיע אחד, מימנו ככל הנראה את החזרי ההלוואות שנטל ממשקיעים אחרים, וכך, לכאורה, לא התבצעו השקעות באפיקים שהבטיחו תשואה גבוהה במיוחד. 
באחת מהתביעות, שהוגשה לאחרונה על ידי עו"ד סרוסי וזעירא, טוען התובע, כי לפני כשלוש שנים, העביר לזייץ כ-340 אלף שקלים, על מנת שירכוש עבורו מט"ח בהיקף של 100 אלף דולר. אלא שלטענת התובע, זייץ מעולם לא ביצע את הפעולה, ואילו "הכספים נותבו למקור לא ידוע".  עוד נטען בתביעה, כי במסגרת הסדר פשרה, הסכים התובע לפרוש את החוב לתשלומים. אך גם בהסדר זה לא עמד זייץ. במסגרת ההסדר, כך נטען, שילם זייץ חלק מקרן החוב, אך בהמשך הפסיק לשלם, ונותר חייב לתובע סכום של כ-250 אלף שקלים.
בתביעה נוספת טוען לקוח אחר, כי זייץ נטל ממנו שלוש הלוואות בסכום כולל של כ-240 אלף שקלים, תוך שהוא מבטיח לו ריבית בשיעור של 10-7.5 אחוז בשנה, וכן ריבית פיגורים בשיעור של 18 אחוז בשנה – ככל שלא יצליח לשלם לו את הריבית המובטחת במועד. כנגד ההלוואות, כך נטען, חתמו זייץ וערבים מטעמו על שטרי ביטחון, אך חרף כך, ההלוואות עצמן, והריביות הפנטסטיות שהובטחו במסגרתן, לא הוחזרו מעולם למשקיע. 
לקוחות נוספים טוענים בתביעות שאותן הגישו באמצעות עו"ד סרוסי וזעירא, כי זייץ הציע להם להשקיע מאות אלפי שקלים, באפיק המניב תשואה מובטחת של 8 אחוז בשנה.  במסגרת זו, סיפק זייץ לאותם משקיעים ערבות אישית ושטרי חוב עליהם חתם אישית. חרף כל הבטוחות שאותן סיפק,  נותב לבסוף כספם של המשקיעים למקורות לא ידועים. לטענת המשקיעים, הכספים מעולם לא הושבו להם – לא כספי הקרן ולא התשואה שהובטחה להם על השקעתם.
לדברי עו"ד סרוסי וזעירא, מטרת הגשת התביעות הכספיות כעת נגד זייץ, חרף המשך חקירתו הפלילית, היא בראש וראשונה לזרז את השבת כלל הכספים המגיעים למשקיעים אותם עשק כביכול.  לדברי עו"ד סרוסי ועו"ד זעירא, במקרה וכספים אלה לא יוחזרו במלואם, עצם הגשת התביעות תאפשר בהמשך ללקוחותיו של זייץ לקבל חלק יחסי מחובם בתור נושים, לאחר הכרעת מנהל ההסדר או הנאמן בתביעות החוב, במקרה והאיש ייכנס להליכי חדלות פירעון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה