משפט
מהפכה משפטית: ראיות דיגיטליות הפכו לחשובות יותר מראיות פיזיות
סקר מגמות השוק של סלברייט לשנת 2022 חושף נקודת מפנה: ראיות דיגיטליות הפכו לחשובות יותר מראיות פיזיות ומ-DNA בתיקי תביעה
חברת סלברייט, המובילה העולמית בפתרונות Digital Intelligence (DI) למגזר הציבורי והפרטי, מפרסמת את תוצאות סקר מגמות השוק שלה לתעשייה לשנת 2022. מהמחקר עולה, כי רוב גופי אכיפת החוק והתביעה סבורים שראיות דיגיטליות חשובות יותר מראיות פיזיות ודגימות DNA בסיכויי ההצלחה שלהם להביא תיקי פשיעה להעמדה מוצלחת לדין.
הנתונים, שנאספו מלמעלה מ-2,000 מפקדי משטרה, מנהלי גופי אכיפת חוק, חוקרים, בוחני ראיות ותובעים, ממחישים את המידה בה ראיות דיגיטליות, בהן - טלפונים חכמים, מחשבים ניידים, מדיה חברתית, רשתות חברתיות, מטבעות קריפטו, מצלמות אבטחה במעגל סגור, כלי רכב, ורחפנים - מייצרים אתגרים הולכים וגדלים עבור רשויות אכיפת החוק. ממצאי המחקר מדגישים את הצורך של רשויות אכיפת החוק ברחבי העולם להשקיע בהדרכות פורנזיקה דיגיטלית לצוותים הקיימים, לגייס מומחים טכנולוגיים נוספים לצוותים שלהם, ולשתף פעולה עם ספקי תוכנה אשר מסוגלים לסייע להם בניהול הראיות הדיגיטליות בצורה יעילה יותר.
עוד ב-
להלן ממצאים מעניינים מהמחקר: 74% ממנהלי גופי אכיפת החוק מסכימים כי קיים פער הולך וגדל במיומנויות טכנולוגיות במשטרה מה שמקשה עוד יותר על הכוחות לאסוף, לנהל, לנתח, לאחסן ולהשתמש בראיות הדיגיטליות הנדרשות כדי להבטיח העמדה לדין. 48% ממפקדי משטרה ומנהלי גופי אכיפת החוק מאמינים שאסטרטגיות הטרנספורמציה הדיגיטלית שלהם היא לא טובה, או בינונית. 66% מהנשאלים מסכימים כי הראיות הדיגיטליות המתקבלות ממכשירים כמו מחשבים ניידים, טלפונים סלולריים, דיסק-און-קי, ומצלמות אבטחה משמעותיות יותר מראיות פיזיות לצורך פענוח תיקי פשיעה. 51% מבוחני הראיות מסכימים כי בשנה האחרונה גדל צבר המכשירים הדיגיטליים מהם יש צורך לחלץ ראיות. מספר הימים הממוצע שחוקרים צריכים להמתין עד לקבלת דוח ובו המידע שחולץ ממכשיר זינק משישה ימים לתשעה ימים, בשנה החולפת.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה