משפט
משפחת איש העסקים בתביעת ענק נגד עיריית בני ברק
יורשי עו"ד משה שוב הגישו תביעה נגד עיריית בני ברק על סך 1.645 מיליון שקל, תביעה נוספת לאחר שבית המשפט פסק על העירייה להעביר ליורשים 2.5 מיליון שקל. כתב התביעה: "התנהלות עיריית בני ברק לקתה בחוסר תום לב בלשון המעטה"
יורשי עו"ד משה שוב ז"ל הגישו תביעה משפטית נוספת נגד עיריית בני ברק לפיצוי כספי בהיקף 1.645 מיליון שקל, בגין נזקים שנגרמו להם מסירובה של הוועדה המקומית להנפיק היתר בנייה לפרויקט תמ"א 38 כמתחייב על פי דין, משך מספר שנים.
בעבר, העירייה חויבה בפסק דין שניתן בפברואר השנה לפצות את יורשי עו"ד משה שוב ז"ל בכ-2.5 מיליון שקל בגין סירובה, פיצוי זה היה בגין תקופה קודמת וכעת התביעה היא לפיצוי נוסף בגין התקופה הנוספת של העיכוב שלאחר הגשת התביעה הקודמת.
פסק הדין מפברואר, פס"ד חלוט ועל פיו נקבע כי סירובה של העירייה לתת היתר בנייה בלתי חוקי ומנוגד להחלטות מפורשות שניתנו וחזרו כנגדה על ידי ועדת הערר, בית משפט לעניינים מנהליים, בית המשפט המחוזי וערכאות נוספות. פסק הדין קבע כי הסירוב לתת היתר מנע מהתובעים מימוש זכויותיהם במקרקעין וגרם נזקים של ממש.
בתביעה הנוכחית, שהוגשה באמצעות עוה"ד שמואל שוב וליאור קיל ממשרד עורכי הדין שוב ושות', היורשים מבקשים מביהמ"ש לקבוע כי יש לפצותם בגין התקופה הנוספת שלאחר הגשת התביעה הקודמת ולאור פסק הדין החלוט, בה המשיכה עיריית בני ברק בסירובה לתת היתר בנייה – מה-15 בפברואר 2015 ועד 1 במארס 2017.
הטענה של התובעים כי מדובר בפרויקט תמ"א 38 שקידם בשעתו עו"ד משה שוב ז"ל בנכס בבעלותו ברחוב הרצל 91 בבני ברק. כפי שקבע ביהמ"ש, העירייה עיכבה את היתר הבנייה למשך 3.8 שנים מאז מאי 2011, בכך שכתנאי למתן ההיתר, עיריית בני ברק דרשה להקצות לטובתה שטח ציבורי בקומת הקרקע בפרויקט, דרישה שנקבעה כלא חוקית, לוויתור על שטח אשר משמעותה אף שהבעלים יהיה חייב לבנות קומה תת קרקעית לחניה.
עוד טענו בכתב התביעה כי כבר בעבר קבעו מספר ערכאות כי דרישתה של העירייה אינה חוקית ונפסק כי עליה לספק לעו"ד שוב ז"ל את ההיתר כמבוקש. למרות ההחלטות העירייה הערימה קשיים נוספים ולא הנפיקה את ההיתר משך יותר מ-7 שנים, ואף סירבה לשלם הוצאות משפט שנפסקו ב-4 הליכים שונים (אלו שולמו רק במסגרת הליכי הוצאה לפועל שננקטו כנגד העיריה). זאת, למרות אזהרות, פסקי דין שניתנו נגדה ואפילו החלטות המחייבות אותה בהנפקת היתר. בכך, כאמור היא נהגה שלא כדין ובנקמנות, וגרמה לנזקים כספיים כבדים.
עוד הוסיפו כי "פסק הדין החלוט קבע, כי התנהלות עיריית בני ברק לקתה בחוסר תום לב בלשון המעטה, תוך התעלמות מוחלטת מהחלטות ביהמ"ש ויכול מתוך רצון לנקום ולבוא חשבון עם עו"ד שוב ז"ל כיוון שסירב לחתום לה על הקצאת השטח לצורכי ציבור כפי שדרשה שלא כדין".
נקבע, כי היורשים עמדו בכל התנאים התכנוניים והטכניים הנדרשים בפרויקט ולא היתה מניעה להוציא את היתר הבנייה בהתאם לתוכנית שהגישו, ולכן הם דרשו וקיבלו את הפיצוי הכספי בסך 2.5 מיליון שקל וכעת מכוח הקביעות שנקבעו בפסק הדין ופיצול סעדים הוגשה תביעה לפיצוי כספי בגין התקופה שלאחר שהוגשה התביעה הקודמת.
יש לציין כי התקופה המדוברת היא עד פטירתו של המנוח, וזאת לפני שהנכס עבר לבעלים חדשים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.עיריית בני ברקחן 10/2021/14הגב לתגובה זו0 0העירייה הכי לא אנושית בלשון המעטהסגור
-
2.עירית הקומבינותרון 10/2021/13הגב לתגובה זו4 1לא דין ולא דיין....סגור
-
1.לפרק את העיריה שעשו עליה עשרות תחקירים ואנשיה בחוץ₪₪₪ (ל"ת)יוני 10/2021/13הגב לתגובה זו2 0סגור
-
צודקצודק לגמרי 10/2021/13הגב לתגובה זו1 0כל העיר זה מאפיה אחת גדולה של בבונים דתיים שלא יודעים כמה זה 1 ועוד 2. וכל זה בחסות החוק ועם מימון של המדינה.סגור
-
עריית גזל וזדוןאחד העם 10/2021/13הגב לתגובה זו2 0עיריית גזל וזדון. עושה טרנספר לכול השכונות החילוניות. בושה !!!סגור