משפט
בג"ץ מאתגר את החרדים בפסק דין תקדימי שמעורר את הצורך ברפורמה
סוגיית השוויון בנטל אינה בהכרח המשבר היחידי שפוקד את הממשלה בסוגיות של דת ומדינה אחרי הפסיקה התקדימית של ביהמ"ש העליון שמתנגשת חזיתית עם העמדה ההלכתית בסוגיה הנפיצה
בג"ץ: שתי אימהות יוכלו להירשם בתעודת הלידה. בהחלטה תקדימית בית המשפט העליון קיבל את העתירה של תשע זוגות אימהות מהקהילה הלהט"בית ופסק כי גם אם שאיננה בילוגית תוכל להירשם בתעודה הלידה של הילד.
לפי הפסק המדינה תרשום זוג נשים כאימהות בתעודת הלידה של הילד. כאשר ההחלטה באה על רקע עתירה של תשע זוגות אימהות מהקהילה הלהט"בית שהביאו ילדים לעולם והסתייעו בתורמת זרע אנונימית. הזוגות פנו לשר הפנים ורשות האוכלוסין וההגירה בבקשה כי ינפיקו לילדיהן תעודות לידה מתוקנות שכוללות את שמותיהן של שתי האימהות: האם היולדת והאם שמעמדה ההורי הוסדר בהליך משפטי (צו אימוץ או צו הורות פסיקתי).
עוד ב-
רשות האוכלוסין סירבה בטענה כי תעודת הלידה היא מסמך שמשקף את ההורות הביולוגית בעת הלידה, וככלל היא מסמך אשר "קופא בזמן". הבוקר במהלך הפסיקה, הדגיש השופט פוגלמן כי כאשר הורותה של האם הלא ביולוגית כוננה באמצעות צו הורות פסיקתי בעל תחולה רטרואקטיבי ליום הלידה, יש להנפיק תעודות לידה מתוקנות שכוללות את שמות שתי האימהות. לדבריו: "תוצאה זו, הובהר, נובעת באופן ישיר מהקביעה השיפוטית שלפיה בעת הלידה הייתה האם הלא ביולוגית אמו של היילוד".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה