בריאות
איך לשחרר צוואר תפוס: טיפים חשובים לפתרון הבעיה הכואבת
תנועה קטנה – כאב גדול: כולנו מכירים את הבעיה מעיקה שנתפס לנו הצוואר עקב תנועה לא נכונה. ד"ר אוריאל גיבנבר, מומחה באורתופדיה ורפואת ספורט מהמרכז הרפואי מדיקה RMC בעפולה, מדריך אתכם איך לזרז את ההחלמה וגם איך למנוע את ההתקף הבא
אתם יושבים מול המחשב, עסוקים בענייניכם, ופתאום שומעים את הילד בוכה מאחור. אתם מפנים את הראש בבהלה כדי לראות מה מתרחש שם, ואופס... נתפס הצוואר. מי מאיתנו לא מכיר את זה? תנועה אחת קטנה שגורמת לכאב גדול, כזה שיכול בלי בעיה להשבית אותנו מפעילות אפילו למספר ימים.
כאב צוואר או "צוואר תפוס" כפי שאנו אוהבים לקרוא לזה, מאופיין בנוקשות של שרירי הצוואר, מה שגורם לפגיעה בטווח התנועה של הראש, וכאמור לכאב גדול, ואף יכול לגרום למיגרנה, כאב בשרירי הלעיסה ועוד. למרבה המזל, ישנן מספר דרכים יעילות להקל על צוואר תפוס. הנה כמה עצות שנתן לנו ד"ר אוריאל גיבנבר, מומחה באורתופדיה ורפואת ספורט מהמרכז הרפואי מדיקה RMC בעפולה.
ראשית, חשוב להבין שכאב כזה הוא לרוב שרירי וגם אם הוא נמשך מספר ימים, כשם שהוא בא – בדרך כלל כך הוא גם יחלוף. עם זאת, ניתן להאיץ את הליך ההחלמה על ידי הקפדה על העקרונות הבאים:
1. ביצוע תרגילי מתיחה עדינים – ניתן למצוא באינטרנט סרטוני הדרכה רבים ומגוונים. תרגילים אלו יכולים לסייע בשחרור השרירים התפוסים. לדוגמה: נסו להטות את הראש מצד לצד, קדימה ואחורה, ולסובב אותו בעדינות במעגלים. החזיקו כל מתיחה למשך כ-30 שניות וחזרו על כך מספר פעמים במהלך היום. אם ניתן, הוסיפו מעט לחץ על ידי הוספת משקל היד על הראש.
2. חימום המקום: הפעלת חום על הצוואר יכולה לספק הקלה מרגיעה בתסמיני ההתכווצות. ניתן להשתמש בבקבוק מים חמים, כרית חימום, או לעשות מקלחת חמה ולהזרים את המים על האזור התפוס, כדי להרפות את השרירים המתוחים. חשוב לוודא שהמים אינם חמים מדי על מנת לא לגרום לכוויה.
3. נטילת משככי כאבים ללא מרשם כגון איבופרופן או פראצטמול יכולים לסייע בהפחתת הכאב. עם זאת, חשוב להתייעץ עם רופא לפני נטילת תרופה כלשהי, בעיקר אם אתם סובלים ממחלות רקע שונות או נוטלים תרופות קבועות.
4. טיפול בעיסוי: עיסוי ע"י מטפל מקצועי יכול לעשות פלאים בהפגת מתחים בשרירי הצוואר, הנגרמים כתוצאה מהתכווצות. המטפל יפעיל טכניקות לחץ ממוקדות יחד עם מתיחות עדינות לשחרור השרירים ושיפור זרימת הדם.
5. פיזיותרפיה: במקרים חמורים של צוואר תפוס, ניתן להיעזר בפיזיותרפיסט, שיספק לכם תרגילים וטכניקות מיוחדות שיכולות לשפר את המצב, בנוסף לטיפולים שונים שיכולים לסייע.
עם צוואר תפוס.
— Eli👍🌷🌺🌻🌼🍒 (@ebendavid5) June 19, 2019
pic.twitter.com/vTbY3kEG6e
בנוסף לאפשרויות הללו, ובעיקר אם אתם סובלים מכאב צוואר שחוזר מספר פעמים, אפשר לנסות למנוע את ההתקף הבא, על ידי ביצוע מספר התאמות בחיי היום-יום, ובכך לצמצם את מספר ההתקפים:
1. ספורט כשגרת חיים: נסו לשלב בשגרת חייכם פעילות ספורטיבית מתונה שאתם נהנים לעשות. מומלץ על קיום פעילות זאת לפחות שלוש פעמים בשבוע.
2. התאמות ארגונומיות: אם אתם מבלים זמן רב במשרד מול המסך, ודאו שסביבת העבודה שלכם מעוצבת בצורה ארגונומית כדי לתמוך ביציבה טובה. התאימו את גובה השולחן וגובה הכיסא למצב שיוצר כיפוף של כ- 90 מעלות במרפק ובברכיים ומקמו את מסך המחשב בגובה העיניים.
3. נטרול לחצים: מצבי סטרס יכולים להחמיר את מתח השרירים ולתרום להתכווצות שרירי הצוואר. עיסוק בפעילויות להפחתת מתחים כגון יוגה, מדיטציה, תרגילי נשימה עמוקה או עיסוק בתחביבים, יכול לעזור בהקלה על מתחים.
עוד ב-
בכל מקרה, אם הסימפטומים מחמירים או נמשכים זמן רב ללא שיפור, מומלץ לפנות לייעוץ רפואי אצל אורתופד, שיבדוק אתכם ביסודיות, יפנה לבדיקות מקיפות אם יש צורך בכך, ויעניק לכם את הטיפול המתאים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה