בריאות

בהיריון בחג השבועות? אלה המאכלים שכדאי להיזהר מהם

רגע לפני כניסת חג השבועות, דיברנו עם איל מאיר, דיאטנית קלינית ויועצת הנקה IBCLC, וביקשנו ממנה לקבל טיפים והנחיות שיסייעו לכן לשמור על בטיחותכן ובטיחות העובר במהלך החג
מערכת ice | 
הריון (צילום vecteezy)
האם לנשים בהיריון מותר לאכול מוצרי חלב? ומה עם הסלטים שיוגשו בארוחת החג? וממה כדאי להימנע? טיפים והנחיות לבטיחות מזון בחג שבועות לנשים הרות.
מוצרי חלב
ניתן לאכול בביטחון את רוב מוצרי החלב שעברו פיסטור באריזות סגורות למשל ריקוטה, גבינות קשות, גבינות למריחה וכדומה. רצוי להימנע מגבינות הנשמרות במי מלח כמו גבינה צפתית, פטה ובולגרית בשל החשש מהימצאות של חיידק הליסטריה בהם. בנוסף, רצוי להמנע מגבינות עובש (ברי, רוקפור, קממבר).

לא לקחת סיכונים מיותרים
רצוי להימנע מסלטים מוכנים קנויים - גם כאלו שנרכשו במעדניות. יתכן ולא שמרו אותם בתנאים אופטימאליים (קירור למשל) וחבל לקחת את הסיכון. אמליץ להיצמד דווקא לסלטים טריים ביתיים.
רמת עשייה
רמת עשייה חשובה לא פחות מחומרי הגלם - כבכל ארוחה, יש לשים לב לרמת עשייה של ביצים, דגים ובשר. עליהם להיות מבושלים היטב. במידה ומחליטים לצרוך נקניקים חובה שיהיו מבושלים (למשל בתוך טוסט שהעלה אדים).

איל מאיר, צילום: טלי תלמיד
נבטים לא מבושלים
רצוי להימנע מנבטים לא מבושלים - הנבטים עלולים להכיל חיידקי סלמונלה או אי קולי, ולכן עדיף לנקוט זהירות ולאכול אותם מבושלים בלבד.
הפעלת שיקול דעת
כמובן שאת לא יכולה לשלוט בהכל - ולכן אני מאמינה בהפעלת שיקול דעת. העדיפי מזון ביתי, שאת יודעת שהירקות שמוגשים בו נשטפו היטב, ושהפרודוקטים נשמרו בסביבת אחסון מתאימה וראויה.
הכותבת: איל מאיר,  דיאטנית קלינית ויועצת הנקה IBCLC
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה