בריאות
ארגון המיילדות מבהיר: כך תימנעו מזיהומים בזמן ההיריון
לאחר ששתי נשים בהיריון לקו בזיהום מסוכן ואושפזו, ארגון המיילדות בישראל מפרסם מספר הנחיות שמפרטות את המאכלים מהם יש להימנע בעת ההיריון, לצד מספר כללים מנחים לטיפול באוכל
לפני מספר ימים הופתענו לגלות כי שתי נשים בהיריון לקו בזיהומים לאחר שאכלו במסעדת טופולופומפו בתל־אביב. לאור המצב, ארגון המיילדות בישראל מפרסם היום מספר הנחיות כלליות לתזונה נכונה בזמן ההיריון שמטרתן למנוע זיהומים שיכולים לסכן את העובר ולהביא ללידה מוקדמת.
עוד ב-
ארגון המיילדות מפרט את ההנחיות הבאות:
- ממומלץ להימנע מבשר שלא בושל עד הסוף כולל קרפצ'יו - מידת Well Done בכל זמן.
- מומלץ להימנע מצריכת דג נא או מעושן, סושי, סשימי, דגים מלוחים, פסטרמה, ביצים לא מבושלות כולל ביצה רכה, ביצת עין, מוסים וקציפות, רטבים לסלט הכוללים חלמון ביצה, מיונז מביצים לא מפוסטרות.
- להימנע מסלטים הנמכרים במשקל, גבינות בשלות, גבינות מלוחות הנמכרות במים.
- להימנע מגלידה אמריקאית רכה.
- להימנע ממזון שאוחסן במקרר מעבר ליומיים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.אין מילים בפיא 05/2023/09הגב לתגובה זו0 0נשים בהריון אוכלות רק בבית מזון נקי ממקום נקי סלטים טריים בלבד ללא דגים חיים וברמת העיקרון אישה בהריון צריכה כל יום מזון טרי ומבושל באותו יום ובטח לא ממסעדות מזוהמות חיידקי ליסטריה קיימים בהמון מזונות ואין עם זה שום בעייה לאנשים שהם לא בהריוןסגור