בריאות

לראשונה: מרפאת מחלימים ייעודית לצעירים המחלימים מסרטן

מרפאת המחלימים החדשה שהוקמה ע"י "חלאסרטן" ומכבי שירותי בריאות, תעניק רשת ביטחון טיפולית עבור מי שהתמודדו עם סרטן בגילאים צעירים, ותאפשר מעטפת מלאה למעקבים רפואיים לצד ההשלכות הפיסיות והנפשיות הייחודיות לצעירים
מערכת ice |  1
קופת חולים (צילום freepik)
פיילוט חדש וראשון מסוגו בישראל יחל לפעול במכבי שירותי בריאות יחד עם עמותת "חלאסרטן": מרפאת מחלימים לצעירים שהתמודדו עם מחלת הסרטן וכעת זקוקים למעקב רפואי שוטף לצד מעטפת נפשית וסוציאלית.
המרפאה תכלול אנשי צוות מובילים בתחומם כולל רופאים, אחיות, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, תזונאים ופיזיותרפיסטים – אשר מנוסים בעבודה עם מטופלים בגילאים צעירים ומכירים היטב את הצרכים הייחודיים שלהם. המרפאה תפעל במתכונת היברידית ותכלול שירותים דיגיטליים מגוונים על מנת לאפשר למטופלים לנהל את המעקב אחר מצבם הרפואי.

ענת, מחלימה חברת קהילת "חלאסרטן": "כחולה צעירה הבנתי כי הפער בין שלל ההתמודדויות שלי לבין היכולת של המערכת לתמוך בי כאישה צעירה, בצרכים שלי, בסגנון החיים שלי - הוא עצום. כמוני, חולים צעירים, בשונה מילדים או מבוגרים, מתמודדים בעת האבחנה עם שלל אתגרים: מיניות, פוריות, דימוי עצמי, רכישת השכלה גבוהה, בניית קריירה, מציאת זוגיות או הקמת משפחה, ובשנייה אחת, עם השמע צמד המילים: 'זה סרטן', הכל משתנה".
לפי נתוני "חלאסרטן", שהוקמה בהשראתה של טל יעקובסון ז"ל, מדי יום מאובחנים 10 צעירים (18-44) כחולי סרטן בישראל. לצעירים תוחלת חיים צפויה ארוכה ממבוגרים, ועל כן הם ייאלצו ככל הנראה לחיות שנים רבות עם תופעות לוואי פיזיות ונפשיות מורכבות.
היזמת ענת שפירא "דווקא בנקודה של סיום הטיפולים ותחילת ההחלמה, זאת שעל פניו מצטיירת כנקודת ניצחון, מתרחש לעיתים שבר גדול: המחלימים הצעירים נתקלים במכשולים פיזיים, נפשיים וכלכליים בניסיונם לחזור למסלול החיים. עם ההחלמה מסרטן, מערכת התמיכה במחלימים מתפוגגת פעמים רבות, לצד ציפייה ל"חזרה לחיים", כאשר בפועל - תקופת ההחלמה זקוקה לניהול משמעותי, בדומה לתקופת הטיפולים. עד היום לא היה תהליך מוסדר שממשיך את שגרת התמיכה מבית החולים. כעת הפיילוט יאפשר שיקום באופן מתואם לצעירים במסגרת רפואת הקהילה".
הפיילוט שיושק בסמוך ליום בו מציינים את יום הסרטן הבינלאומי (4.2), הוא שותפות של היזמת והמחלימה ענת שפירא, עם "חלאסרטן" ובשיתוף מחוז המרכז של מכבי שירותי בריאות. המיזם מלווה במסגרת תכנית "הכוורת" של ג׳וינט ישראל וקרנות הביטוח הלאומי.
ד"ר נעמה ורבין, הרופאה המחוזית של מחוז המרכז במכבי שירותי בריאות: "בשנים האחרונות אנו עדים לצורך העולה לטיפולים רפואיים ממוקדים של מחלימים צעירים לאחר סיום תקופת הטיפולים. שיתוף הפעולה שנוצר עם עמותת חלאסרטן מאפשר לנו לייצר פלטפורמה טיפולית שתתן מענה לאוכלוסייה זו. במרפאה החדשה, המפגש הראשון של המטופלים יהיה עם אחות ועובדת סוציאלית שיתפרו תכנית טיפולית אישית לכל אחד ואחת. לאחר בניית התוכנית יתואמו רופאים ומטפלים בהתאם לצורך מתוך המאגר שמשויך למרפאה זו. אני מאמינה שנצליח לגשר על הקושי במעבר בין הטיפול האינטנסיבי במחלה בבתי החולים לבין חזרה לשגרת החיים לצד המחלה".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מכבי נותנת מכשיר טיטו לקשר לרופא מהבית? (ל"ת)
    יש שיפור? 02/2023/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור