בריאות

משרד הבריאות מתריע: עלייה משמעותית בתחלואה בשפעת

על פי הנתונים, מתחילת חודש אוקטובר 2022 ועד ליום שבת (26.11.22), דווחו 569 מאושפזים עם אימות מעבדתי לשפעת מתוכם 206 מאושפזים בשבוע האחרון. מדובר על עלייה של כ-50% אחוזים במספר האנשים המאשפוזים עם שפעת ביחס לשבוע שעבר
מערכת ice |  1
משרד הבריאות (צילום flickr/ zeevveez)
על פי נתוני המרכז הלאומי לבקרת מחלות במשרד הבריאות, נכון ליום ג' (29.11.22), חוסנו 14.4% מכלל מבוטחי קופות החולים בישראל לעומת 15.4% שהתחסנו בתקופה המקבילה בשנה שעברה. פילוח המתחסנים על פי קבוצות הגיל השונות: 65 שנים ומעלה – 51.9%, 64-55 שנים – 22.3%, 12-5 שנים –10.4%, פחות מ-5 שנים – 8.3%.
על פי הנתונים, מתחילת חודש אוקטובר 2022 ועד ליום שבת (26.11.22), דווחו 569 מאושפזים עם אימות מעבדתי לשפעת מתוכם 206 מאושפזים בשבוע האחרון. מדובר על עלייה של כ-50% אחוזים במספר האנשים המאשפוזים עם שפעת ביחס לשבוע שעבר. ד"ר הגר מזרחי, ראש חטיבת הרפואה במשרד הבריאות במכתב למנהלי בתי החולים וראשי האגפים הרפואיים בקופות החולים, התריעה כי חלה עלייה משמעותית בתחלואה בשפעת וכי יש להיערך בהתאם לטיפול באנשים בקבוצות סיכון.
משרד הבריאות קורא לציבור להתחסן כנגד שפעת, בדגש על אנשים בני 65 ומעלה ואנשים בקבוצות סיכון. המשרד מזכיר שהחיסון לשפעת מפחית את הסיכון  לתחלואה. ובתנאי שהחיסון ניתן לפחות שבועיים לפני החשיפה למחלה. החיסון מומלץ מגיל שישה חודשים ומעלה. נגיף השפעת עלול לגרום לתחלואה קשה, כגון דלקת ריאות, סיבוכים אחרים בדרכי הנשימה, דלקת בשריר הלב ואף מוות. רוב נגיפי השפעת שזוהו עד כה בישראל שייכים לסוג A, ומיעוטם לסוג B. במעבדה המרכזית לנגיפים זוהו בקרב חולים עם שפעת מסוג A – שני תתי-סוגים: תת-סוג A/H1, ותת-סוג A/H3. בתרכיב החיסון נגד שפעת הניתן בישראל כלולים שני תתי-הסוגים הללו של שפעת A, ושתי שושלות של שפעת B.
חיסון מוקדם מפחית סיכון להדבקה במחלה וכן סיבוכים כגון דלקות ריאה, אשפוזים ותמותה. מומלץ להתחסן מדי שנה שכן בכל עונת חורף עלולים להיות זנים שונים. החיסון השנה (ובכל שנה), מיוצר על בסיס תחזית של ארגון הבריאות העולמי שקובע מהם הזנים הצפויים באותה שנה. חשוב להתחסן גם אם הזנים הנכללים בחיסון השנה זהים לאלו שהיו בחיסון של השנה הקודמת. רמת הנוגדנים נגד זני התרכיב מתחילה לדעוך כשישה חודשים לאחר החיסון, עם שונות מסוימת לפי חיסון וקבוצת גיל.
על סמך נתונים הנאספים ומנותחים על ידי המרכז הלאומי לבקרת מחלות במשרד הבריאות, ניכרת עלייה משמעותית בתחלואה עקב נגיף ה-RSV. מתחילת חודש אוקטובר 2022 ועד ליום שבת (26.11.22), דווחו 455 מאושפזים עם אימות מעבדתי ל-RSV מתוכם 163 מאושפזים בשבוע האחרון. בשבוע המקביל בעונה הקודמת דווחו על ידי בתי החולים הכלליים בישראל 90 מאושפזים עם אימות מעבדתי לנגיף ה-RSV. נגיף ה-RSV גורם לתחלואה נשימתית במיוחד בתינוקות ובפעוטות מתחת לגיל שנתיים, שבהם היא מתבטאת במחלת הברונכיוליטיס. התחלואה מתרחשת בדרך כלל בעונות הסתיו והחורף.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מה שבטוח זה שלא נתחסן
    מיקי קנדי 12/2022/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא נותנים יותר כתף למשרד המחלות והפאשיזם. סומכים על המערכת החיסונית.
    סגור