בריאות

יום האיידס הבינלאומי: משרד הבריאות מפרסם את נתוני התחלואה בישראל

בישראל, בשנת 2021, דווחו למשרד הבריאות 367 מקרים חדשים. מדובר בעלייה של 0.8% במספר לעומת שנת 2020
מערכת ice |  2
משרד הבריאות (צילום flickr/ zeevveez)
כמדי שנה, לקראת יום האיידס העולמי (המצוין בראשון לדצמבר), משרד הבריאות (המחלקה לשחפת ואיידס) מפרסם את נתוני התחלואה והתמותה מ-HIV /איידס בישראל. על פי ארגון הבריאות העולמי, בשנת 2021 אובחנו מיליון וחצי נשאי HIV (עליה קלה לעומת 1.45 מיליון בשנת 2020). 650 אלף אנשים נפטרו ממחלות המוגדרות כקשורות ל-HIV (כגון מחלת שחפת, דלקות ריאות חוזרות, לימפומה, וכו'). נכון לסוף שנת 2021, ישנם 38.4 מיליון נשאי HIV. ארגון הבריאות העולמי מציין את העלייה באבחון בשנת 2021 (לעומת שנת 2020), זאת בעקבות ההשלכות של משבר הקורונה על נגישות למערכת הבריאות.
בישראל, בשנת 2021, דווחו למשרד הבריאות 367 מקרים חדשים. מדובר בעלייה של 0.8% במספר לעומת שנת 2020. עם זאת, שיעור ההיארעות של HIV נשאר יציב בהשוואה לשנת 2020 ועומד על 3.9 מקרים ל- 100,000 איש באוכלוסייה. שיעור יציב זה מגיע לאחר מספר שנים של ירידה במספר מקרים חדשים של HIV. משנת 1981 ועד תום שנת 2021 התגלו בישראל 11,139 מקרים של נשאי HIV וחולי איידס. במהלך תקופה זו דווחו למשרד הבריאות על  1,746 מקרי מוות.
בשנת 2022 הוביל משרד הבריאות צעדים לשיפור המניעה בהדבקה והאבחון המוקדם, שכללו הכנסת PrEP לסל כטיפול מונע ל-HIV עם הוזלה של 75% בהשתתפות עצמית (מ-210 ₪ ל-70 ₪ לחודש) והרחבה של סיקור ל-HIV בהיריון לכלל הנשים ההרות. בחודשים הקרובים יבוצעו צעדים נוספים להנגשת טיפול מונע (PrEP, PEP) בישראל במטרה להפחית את הסיכון בהדבקה. חשוב לזכור שאחת הדרכים היעילות למניעת HIV ומחלות מין נוספות הוא שימוש בקונדום כאמצעי מניעה בכל קיום יחסי מין מזדמנים.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    המשך 2
    אורית 12/2022/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    למה פמיניסטיות לא רוצות שתדעו על קונדום נשי? קונדום נשי זה ה-דבר הכי פמינסטי שיש. זה פותר נשים מעול הגלולות והתקנים וכל הסבל ותופעות הלוואי הכרוכים בכך שהאחריות למניעת הריון על נשים. נשים יכולות להנות ממיניות בראש שקט. וגם הפרטנרים שלהם. ״רגע, מה? גם הגברים יכולים להנות מקונדום נשי? לא ולא!! לא מקובל עלינו! ופחות מתאים לנו שנשים יקחו יוזמה וישתמשו בקונדום נשי. חוץ מזה קונדום נשי יוצר זילות בערך שלנו כנשים, וגם ככה אנחנו מוחלשות, מדוכאות ומוסללות. ואם כל זה לא מספיק, קונדום נשי יעודד נשים לתת שירותי מין בתשלום.״ הן לא באמת למען טובת נשים, כי הכוח שלהן טמון בשימור עמדת הקורבן. הן רוצות שליטה על נשים אחרות, ועל חייהן האוטונומיה ובריאות של נשים אחרות.
    סגור
  • 1.
    קונדום נשי - האמצעי שפמיניסטיות לא רוצות שתדעו עליו
    אורית 12/2022/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לכבוד יום האיידס שחל היום (1.12) אספר לכן.ם על אמצעי מניעה פשוט אבל אדיר שהפמיניסטיות לא רוצות שתדעו עליו - קונדום נשי. אם תרצו, קונדום פנימי או קונדום נקבי.. אז הוא מיועד להחדרה לנרתיק לפני המגע המיני. ואל תתחילו להתבכיין ״הורס את הספונטניות והתחושה״. שחררו! אל תעשו ״העתק הדבק״ מקונדום גברי לקונדום נשי. הבדל תהומי ביניהם. קונדום נשי הוא אמצעי מהפכני כי הוא אמצעי מניעה היחיד עבור נשים* הגנה מפני הריון לא רצוי, ומחלות מין! *חשוב להבהיר שהוא מיועד גם לא.נשים עם שונות מגדרית, אבל ביולוגית נקבות. זה מבורך שנשים ייזמו שימוש בקונדום נשי ויוכלו להגן על עצמן. קונדום נשי פותר הרבה כאב ראש, בעיות וויכוחים (בין אם סטוץ, יזיזים או בני זוג) כי הוא מאפשר לחדור גם עם זקפה חלקית. לא פעם יש לגברים קושי להלביש קונדום, או שמתרכך להם תוך כדי, או שפשוט קשה להם להרגיש עם קונדום גברי ולהנות. ולכן לא מפתיע שאחוז המקרים של הסרת קונדום ללא ידיעת והסכמת הפרטנר.ית רק מרקיע שחקים. חשוב להבהיר שאין משמעות הדבר האשמת הקורבן. ואין משמעות הדבר הסרת אחריות מהפוגעים.ות. מי שיסיר/ תסיר את הקונדום במרמה יעשה זאת
    סגור