בריאות

קינדר חוזר למדפים: מתי תוכלו לקנות אותו שוב בסופרמרקט?

פררו מתחילה מחדש את הייצור במפעל בלגיה הקשור לסלמונלה, ענקית הממתקים פועלת לקראת ייצור מלא עד סוף יולי
מערכת ice | 
ריקול למוצרי קינדר (צילום pixabay, יח"צ)
ענקית הממתקים פררו החלה מחדש את ייצור השוקולד 'קינדר' במפעל הדגל שלה בבלגיה שזוהה מוקדם יותר השנה כמקור הסלמונלה שגרם לריקולים בשווקים ברחבי העולם, כולל כאן בישראל.
פררו, בבעלות פרטית, קיבלה חלון הרשאה של שלושה חודשים ב-17 ביוני מה-FAVV-AFSCA לפתוח מחדש את המתקן לאחר חקירה מעמיקה של הימצאות סלמונלה. החברה שבסיסה באיטליה, נאלצה גם לספק ערבויות בטיחות בעקבות יותר מ-400 מקרים שדווחו ברחבי העולם מצריכת מוצרי שוקולד קינדר.

דובר פררו אישר ל-Just Food שהמתקן נפתח מחדש ביום שני האחרון (4 ביולי), והוסיף מאז האישור ביוני העסק "מתמקד בצעדים המתקדמים להפעלה מחדש של קווי הייצור". המטרה היא שכל קווי הייצור יהיו פעילים במלואם עד סוף יולי, לכל המאוחר", אמר הדובר.
מחלות הקשורות לסלמונלה הקשורות למפעל ארלון התגלו לראשונה בבריטניה ב-7 בינואר, מה שגרם להחזרה עולמית של מוצרי Kinder מסוימים והשעיית מכירות על ידי קמעונאים מודאגים. עם זאת, רק באפריל הודה פררו שסלמונלה טיפימוריום זוהתה באתר ב-15 בדצמבר. "נקודת המוצא זוהתה כמסנן ביציאה של שני מיכלי חומר גלם", מסרה אז החברה.
הגוף לבטיחות המזון, שנכלל בסמכותה של הסוכנות הפדרלית לבטיחות שרשרת המזון (FASFC), אמר ביוני: "במהלך תקופה זו, חומרי הגלם, כמו גם כל אצווה של מזון המיוצרת, יהיו מְנוּתָח. רק אם הניתוחים הללו נותנים תוצאה תואמת, ניתן להוציא את המוצרים לשוק".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה