בעולם
הכלכלה האמריקאית ממשיכה להפתיע: תהליך הפחתת הריבית בהקפאה
על רקע הצמיחה הגבוהה מהצפי, והחשש לעלייה מחודשת באינפלציה בהמשך השנה בעקבות השיפור בתנאים הפיננסים, ה-Fed לא צפוי לשנות באופן מהותי את הטון מההחלטה הקודמת, וכן לאותת על צפי להפחתת ריבית בהמשך השנה, אך באופן מתון מאשר מתומחר בשווקים
הצמיחה בארה"ב ממשיכה להפתיע כלפי מעלה והיא נתמכת בשוק עבודה חזקה ועלייה בהכנסה הריאלית, בהרחבה פיסקאלית ולאחרונה גם בשיפור מהיר בתנאים הפיננסים, גורמים אלו צפויים לתמוך בסביבת צמיחה גבוהה יחסית גם במחצית הראשונה של השנה.
על רקע הצמיחה הגבוהה מהצפי, והחשש לעלייה מחודשת באינפלציה בהמשך השנה בעקבות השיפור בתנאים הפיננסים, ה-Fed לא צפוי לשנות באופן מהותי את הטון מההחלטה הקודמת, ואמנם לאותת על צפי להפחתת ריבית בהמשך השנה, אך באופן מתון מאשר מתומחר בשווקים.
בניגוד לארה"ב, התנאים בגוש היורו נראים כבשלים יותר להפחתת ריבית, אך רמות האבטלה הנמוכות וקצב עליית שכר גבוה, לצד סימני שיפור מסוימים בפעילות מאפשרים ל-ECB להמתין עוד מספר חודשים לבחינת הנתונים, כאשר תחילת הפחתת ריבית סביב אמצע השנה, נראית לדעתנו כתרחיש סביר למדיי.
בישראל ההתבטאויות האחרונות מצד בנק ישראל בנוגע לתקציב שאושר בממשלה משדרים השלמה עם שיעור הגירעון שנקבע (6.6% תוצר), אך לא עם התמהיל ועם העובדה שמרבית ההתאמות בצד ההכנסות נדחו ל-2025. בכך להערכתנו בנק ישראל מאותת כי התקציב המוצע לא ימנע אמנם את הפחתת הריבית, אך יתמוך בקצב מתון יותר.
עוד ב-
השווקים הפיננסים בעולם נתמכו בשבוע האחרון בנתוני פעילות טובים מהצפוי, במקביל להרחבה מוניטארית מפתיעה בסין וטון "יוני" מצד ה-ECB, שהוביל להתגברות הציפיות להפחתת ריבית כבר ברבעון השני של השנה. לכן, על אף אינדיקציות לשיפור בצמיחה, שוק איגרות החוב התאפיין בשינויים קלים יחסית עם נטייה לירידת תשואות בטווח הקצר-בינוני, כך שתמהיל זה הוביל להמשך המגמה החיובית בשוקי המניות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה