בעולם

בשל המלחמה: הנזק בעזה מוערך במיליארדי דולרים - אבל מי ישלם?

דו"ח ביניים של האו"ם והבנק העולמי בדק את עלות הנזק לתשתיות קריטיות (מים, דיור, חינוך וכו') בין אוקטובר 2023 לינואר 2024, ומצא כי מדובר ב-18.5 מיליארד דולר. כמו כן, רוב תושבי הרצועה סובלים מרעב ותת-תזונה, ויידרשו שנים רבים בשביל לפנות את הפסולת באזורי ההרס
מערכת ice | 
רפיח (צילום פלאש 90/ עבד רחים קטיב)
לפי דוח משותף של הבנק העולמי והאו"ם שפורסם השבוע (חמישי), עלות הנזק לתשתיות במגזרים קריטיים (מים, בריאות, חינוך וכו') מוערכת בכ-18.5 מיליארד דולר, וזאת מבלי להתחשב בכניסה אפשרית של צה"ל אל רפיח. הדו"ח העלה כי הדיור הוא המרכיב העיקרי בעלויות, והוא מהווה כ-72% מהן, זאת בנוסף ליותר ממיליון בני אדם שהפכו למחוסרי בית.
הנתונים נבדקו בנוגע לנזקים שנגרמו בין אוקטובר 2023 לינואר 2024. ההערכה היא שכעת קיימים ברצועת עזה כ-26 מיליון טונות של פסולת ויידרשו שנים רבות לפנות את כולן. כמו כן, 84% ממתקני הבריאות ניזוקו או נהרסו לגמרי, וקיים מחסור חמור בחשמל ובמים, מה שמשפיע באופן ישיר על הטיפול הרפואי באוכלוסייה.
כמו כן, צוין כי ננקטו צעדים רבים בשביל לנסות לשקם את הנזק, כדוגמת הגדלה של סיוע הומניטרי, סיוע בייצור של מזון, מתן פתרונות דיור לתושבים שאיבדו את ביתם, חידוש תשתיות חיוניות ועוד. חשוב להזכיר כי מדובר בדו"ח ביניים בלבד, וכי יש להתייחס לנתונים אלו בעירבון מוגבל כל עוד המלחמה עדיין בעיצומה. עוד נכתב בדו"ח כי הסכום שהוזכר מהווה 97% מהתמ"ג של רצועת עזה ויהודה ושומרון ביחד, ועדיין לא ברור מי יישא בעלויות הכבדות לשיקום הרצועה ביום שאחרי המלחמה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה