רכילות עסקית

איגוד השיווק הישראלי: אלו הזוכים בפרס החדשנות לרבעון הראשון 2023

muzi - פלטפורמת חיפוש ההופעות המובילה בישראל; תאגיד השידור הציבורי 'כאן' עם "כאן לעולם" - שיר של זוהר ארגוב ועופרה חזה ז"ל שנוצר עם בינה מלאכותית; ואלבום 'פסקול שלישי' של זיכרון בסלון וגלגל"צ - אלבום מוסיקה ייחודי וחדשני ליום השואה
מערכת ice | 
זוהר ארגוב ועפרה חזה (צילום יחצ)
איגוד השיווק הישראלי מכריז על הזוכים בפרס החדשנות לרבעון הראשון לשנת 2023: ההשקות של muzi, תאגיד השידור הציבורי "כאן" וזיכרון בסלון. מתוך נימוקי השופטים:
Muzi
פלטפורמת חיפוש ההופעות המובילה בישראל
נכון לסוף שנת 2022, כאשר רוצים ללכת להופעת מוזיקה של אמן או להקה, צריך לעבוד בחיפוש אחר כרטיסים – באתרים שונים, בחיפוש בגוגל, ברשתות חברתיות. בישראל מתקיימות מדי שנה מעל 15,000 הופעות, אך נושא הכרטיסים נמצא בכאוס ומסובך מאוד – אין אפשרות למצוא הופעות לפי תאריך מסוים או טווח תאריכים, עיר וכו'. מעבר לכך, אין סדר בתחום, המון ספסרים שמוכרים כרטיסים במחירים מופקעים ולא מעט מכירות של כרטיסים מזויפים. חוויית צרכן בשפל.
 
לשם כך הוקמה פלטפורמת muzi שמתפקדת כמרקטפלייס להופעות ומעוניינת לעשות סדר בכל נושא כרטיסי ההופעות ולפתור את הבעיות המרכזיות בשוק. מוזי הושקה כפלטפורמה דיגיטלית שיתופית המכילה את כל ההופעות בישראל במקום אחד, במטרה ליצור לחובבי ההופעות מקום אחד, קל ונוח למציאת ההופעה המועדפת עליהם, בהתאמה אישית לפי צרכי הלקוח, ותומכת בהפנייה לרכישה באתרים רשמיים בלבד למניעת זיופים. כמו כן, זוהי גם פלטפורמה עבור אמנים לפרסם את ההופעות שלהם, לקבל עמוד אמן ולקבל קידום אורגני בגוגל ואף לשתף תכנים בפלטפורמה.
זהו מוצר חדשני שלא היה בישראל, המאפשר לחפש באופן ממוקד הופעות, המציע תכנים בעלי ערך מוסף וכן פיצ'רים ייחודים כמו התראות על הופעות חדשות, שיתוף הופעות ברשתות, דירוג הופעות. עד היום בוצעו בפלטפורמה למעלה מחצי מיליון חיפושי הופעות על ידי למעלה מ-400 אלף אנשים, שבחרו את ההופעה המתאימה להם, בשליש מהביקורים המשיכו לרכישת כרטיסים. קהל חובבי המוזיקה מצביע בשימוש הולך וגובר בפלטפורמה, כאשר גם אמנים מובילים משתפים את muzi ברשתות החברתיות שלהם.
תאגיד השידור הציבורי "כאן"
יצירה מוזיקלית שהשירה בה מבוססת על טכנולוגיה של בינה מלאכותית
"כאן לעולם" הוא שיר חדש ביוזמה של תאגיד השידור הישראלי, בשיתוף חברת ההפקה והטכנולוגיה session42 לרגל יום העצמאות ה-75 למדינה. השיר (3:58) נכתב על ידי רון ביטון ורועי מכלוף והופק על ידי חברת session42, ובוצע על ידי שניים מהזמרים הישראלים האהובים בכל הזמנים עופרה חזה וזהר ארגוב ז"ל, בזכות טכנולוגיה של בינה מלאכותית (AI). הקליפ לשיר עוצב, נערך ובוים על ידי סטודיו הדיגיטל של תאגיד השידור, בשיתוף קטעי ארכיון בלעדיים של הזמרים המיתולוגיים ושל המדינה לאורך השנים מתוך ארכיון תאגיד השידור הישראלי. להפקת השיר החדש והמרגש קדמה עבודה מול המשפחות – משפחת חזה ומשפחת ארגוב, על מנת לקבל את אישורן להפקת השיר. השיר עסק בגעגוע לזמרים האהובים, אשר אינם איתנו, ובתוך כך געגוע למדינה. החיבור בין טכנולוגיה פורצת דרך ובין סנטימנט נוסטלגי, חם ומאוד ארצי ומוחשי, יצרה שילוב ייחודי בעל משמעות ערכית.
זהו מהלך היסטורי ייחודי, ראשון מסוגו בארץ, ומהראשונים בעולם. עד להשקת שיר ה-75 של תאגיד השידור הישראלי, "כאן לעולם", לא הופקה בישראל יצירה מוזיקלית שהשירה בה מבוססת כולה על טכנולוגיה של בינה מלאכותית. ההפקה הזו דחקה קדימה את תחום היצירה באמצעות טכנולוגיה, עוררה השראה בקרב יוצרים חדשים ועורר שיח תרבותי ומוסרי.
הקליפ ביוטיוב זכה במעל לכחצי מיליון צפיות, לצד מאות אלפי צפיות בפלטפורמות השונות. הקליפ והשיר זכו לחשיפה אדירה של מאות אייטמים עיתונאיים בתקשורת, והושמע מאות פעמים בתחנות הרדיו השונות. הערך המיתוגי והערכי שהשיג תאגיד השידור הציבורי בא לידי בשיח הער שהתנהל בהמשך. השקת "כאן לעולם", הביאה את תעשיית המוזיקה לניסיונות למצוא דרכים לשלב בינה מלאכותית וטכנולוגיות מתקדמות ביצירה.
אלבום 'פסקול שלישי' של זיכרון בסלון וגלגל"צ
אלבום מוסיקה ייחודי וחדשני ליום השואה
זיכרון בסלון היא מסורת ישראלית לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה. בעשור האחרון, זיכרון בסלון הפך לחלק בלתי נפרד ממאמצי זיכרון והנצחת השואה, כשמדי שנה למעלה משני מיליון איש מארחים ומתארחים בסלונים בארץ וב-65 מדינות בעולם. לצד עשרות אלפי הסלונים המתקיימים בערב יום השואה, זיכרון בסלון פועלים בדרכים רבות, חדשניות ומגוונות להבטחת שימור זיכרון השואה. אפילו בישראל, שבה זיכרון השואה הוא חלק מרכזי בזהות ובנרטיב הישראלי, זיכרון השואה נשחק. הדור הראשון חווה את השואה, הדור השני עבר אותה דרך ההורים, והשאלה הגדולה היא איך הדור השלישי והרביעי יזכרו אותה ויעבירו אותה הלאה. מכאן קם הפרויקט המשותף של זיכרון בסלון וגלגלצ, שמטרתו חידוש פסקול יום השואה. באמצעות גיבוש נבחרת זמרים, כותבים, מפיקים ומלחינים מהמוכרים והמובילים בחברה הישראלית שהתאגדו יחד על מנת לעצב את פס הקול של הזיכרון מכאן והלאה, וחיברו את זיכרון השואה גם לתרבות, למוסיקה הישראלית.
מאז אפר ואבק שיצא בשנות ה-80 לא נכתב אף שיר הקשור בנושא השואה שסחף אחריו מדינה שלמה. למעשה, פרט לפוליקר ולביצוע של חוה אלברשטיין לשיר "לכל איש יש שם" לא ניתן למצוא בין השירים המושמעים ביום השואה שירים הנוגעים ישירות בנושא השואה. על רקע זה בלטה במיוחד היעדרותם של אמנים צעירים ומוכרים הבוחרים ליצור שירים המספקים התבוננות עדכנית לזיכרון השואה שמתאימה ומחברת גם את הדור הצעיר.
אלבום "פסקול שלישי" - אלבום מקורי הכולל בתוכו 14 שירים אישיים ואינטימיים שפורטים על מיתרי הרגש ומבקשים לחבר גם את בני הדורות הבאים, שלא יזכו לשמוע את העדויות בגוף ראשון, אל הסיפורים האישיים, הזיכרון הקולקטיבי והעתיד המשותף. באלבום שירים מקוריים, ביצועים מצמררים וחיבורים אנושיים ואמנותיים יוצאי דופן שהפגישו בין עולמות שלא היו מתחברים בשום הזדמנות אחרת ויצרו פסיפס ישראלי חסר תקדים.
רשימת האמנים המלאה (לפי א'-ב'): איה זהבי פייגלין, אלון עדר, אליאנה תדהר, בניה ברבי, גיא מזיג, דורון מדלי, הראל סקעת, טל קסטיאל, יונתן רזאל, לי בירן, כרקוקלי, משה קלוגהפט, סיון טלמור, סתיו בגר, עברי לידר, פטריק סבג, קובי אוז, רון ביטון, ריטה, שי צברי ותמיר גרינברג.
האלבום הביא למיליוני האזנות וחשיפה גדולה מאוד במהלך יום השואה ובחודש שלפני כן, ובנוסף הביא לעלייה עצומה בחשיפה למיזם זיכרון בסלון עצמו, כולל הכפלה בכמות המשתתפים ביום השואה האחרון. השילוב יוצא הדופן והמרגש בין אמנים בולטים לבין שירים מרגשים וייחודים הוליד תגובות שחצו לבבות. בזמן קצר כל כך, האלבום יצר תהודה מיוחדת בתקשורת ובדיגיטל עם למעלה מכ-2.5 מיליון השמעות בסטרימינג, למעלה  מכ-2 מיליון חשיפות בסושיאל של זיכרון בסלון וגלגלצ, וכ-80 כתבות בגופי התקשורת השונים שסיקרו את האלבום. ניתן לראות שאלבום "פסקול שלישי" יצר הד תקשורתי וחידש את פס הקול של יום השואה. עצם הכניסה של אלבום ייחודי כזה, עם 3 שירים מתוכו שנכנסו לפלייליסט של גלגלצ וגם נשארו לאחר יום השואה, וההתעניינות הרחבה מעידה על השפעה על הקטגוריה - שבשאיפה האלבום ייטמע בתרבות הישראלית לשנים הבאות ולדורות הבאים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה