השוק

נבחרת הכלכלנים: הפד יותיר את הריבית ללא שינוי - מתי בכל זאת היא תרד

הפדרל ריזרב אמור לפרסם בסוף החודש את החלטת הריבית שלו לחודש הקרוב, ונבחרת הכלכלנים מעריכה שזו תיוותר ללא שינוי; בכל זאת יש אור בקצה המנהרה והעיניים נשואות להחלטה הבאה - בחודש מרץ
ניצן כהן | 
נבחרת הכלכלנים - גיל בפמן, עופר קליין, אורי גרינפלד, יונתן כץ, ויקטור בהר (צילום shutterstock, אורן דאי, יונתן בלום, רמי זרנגר, צביקה דור, ענבל מרמרי)
רגע לפני פרסום החלטת ועידת השווקים הפתוחים (ה-FOMC) לגבי המדיניות המוניטרית בארה"ב, נבחרת הכלכלנים מסכימה: ג'רום פאוול יותיר את הריבית ללא שינוי החודש ויחכה לחודש מרץ כשרק אז הוא יוריד את הריבית.
ויקטור בהר, מנהל המחלקה הכלכלית בחטיבה הפיננסית של בנק הפועלים אומר כי השווקים נותנים סבירות של 50% להורדת ריבית ראשונה כבר במרץ. תשואות האג"ח נותרו בקירוב ללא שינוי בשבוע האחרון. תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים עלתה מעט לרמה של 4.14%, והתשואה לשנתיים ירדה מעט לרמה של 4.35%. שוק ההון צופה בסבירות של כ-50% שהפד יוריד את הריבית כבר בחודש מרץ, ושהריבית תגיע לרמה שבין 4%-4.25% בסוף שנת 2024.
"הורדות הריבית שמגלם שוק ההון נמוכות באופן ניכר מהריבית החזויה ע"י חברי הפד. הפעילות הכלכלית בארה"ב מתרחבת בקצב מהיר ולמרות ההאטה בקצב האינפלציה, אנו מעריכים שהפד יעדיף לחכות למועד מאוחר יותר השנה".
גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי אומר כי בפגישת ה-FOMC צפוי שה-Fed לא יאותת על הורדות ריבית קרובות. לגבי ההחלטה הבאה (בחודש מרץ), נראה שזו תהיה תלויה במידה רבה בנתונים, כמו מדד ה-PCE המועדף על הפד, המצביע על כך כי אינפלציית הליבה ירדה לאחרונה אל מתחת ליעד של 2% במהלך ששת החודשים האחרונים (במונחים שנתיים).
"ישנם מספר נתונים בעלי השפעה פוטנציאלית רבה על החלטת הריבית בחודש מרץ, אשר יתפרסמו לאחר פגישת הפד ב-31 בינואר. לקראת אמצע חודש פברואר תשומת הלב תעבור לנתוני המדד המחירים לצרכן של חודש ינואר. נראה שמכלול הנתונים עדיין לא יתמוך בצורה מובהקת בהפחתת הריבית כבר בחודש מרץ, אך לאחר מכן, במהלך הרביע השני של 2024 יחל תהליך הפחתת הריבית.
"נושא אשר צפוי לקבל ביטוי הולך וגדל בדיוני הפד במהלך החודשים הקרובים הוא נושא עתיד הצמצום הכמותי, QT. בפד כבר דנו לאחרונה בנושא ה-QT, זאת כפי שבא לידי ביטוי בפרוטוקול ישיבת ה-FOMC של אמצע דצמבר.
"המסר המרכזי היה שישנה כוונה עתידית להאט ולאחר מכן לעצור את הירידה בגודל המאזן כאשר מאפייני המהלך יקבעו בכדי לשמור על כך שרמת הרזרבות של הבנקים תישמר מעל לרמה מינימלית שהפד רוצה לשמור עליו. נראה שהפרוטוקולים של החלטת הריבית הקרובה, ואולי גם תשובותיו של היו"ר במסיבת העיתונאים, תכלול התייחסות לנושא זה, הצפוי לעמוד על הפרק בשלב מאוחר יותר ב-2024 ועשוי להיות בעל משמעות לתשואות אג"ח ממשלת ארה"ב".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה