השוק
מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים מצביע על ירידה בפעילות הכלכלית
מדד מנהלי הרכש אמנם עלה בחודש דצמבר אבל הוא נמצא עדיין מתחת לרמת ה-50, רמה שמשקפת האטה בפעילות הכלכלית
מדד מנהלי הרכש הוא אחד הנתונים הרגישים ביותר לפעילות הכלכלית. באופן עקרוני המדד הזה בודק האם ועד כמה מנהלי הרכש בארגונים השונים מבצעים רכישות אצל הספקים שלהם ומכאן ניתן לגזור על היקפי הפעילות היצרנית וזה נתון חשוב לבחינת המצב המקרו כלכלי בנקודת זמן ספציפית. את המדד הזה עורך בישראל בנק הפועלים כשבעולם עורך את המדד הזה JP מורגן.
אם כן, מדד מנהלי הרכש לחודש דצמבר עלה ב-2.1 נקודות לרמה של 49.2 נקודות. רמת המדד בישראל דומה לרמת המדד בעולם וממשיכה להצביע על התכווצות בפעילות התעשייתית.
מהנתונים עולה כי החזרה החלקית לשגרה באזור המרכז ושחרור חלק מחיילי המילואים הביאה ככל כנראה לשיפור ברוב רכיבי המדד. רכיב תפוקות הייצור עלה החודש ב-3.6 נקודות, רכיב התעסוקה עלה ב-2.9 נקודות, ורכיבי ההזמנות הן ליצוא והן המקומיות עלו ב-2.0 ו-1.5 נקודות בהתאמה. מנגד קיימת ירידה חדה בזמני האספקה המקומיים וזמן האספקה ליבוא שהושפעו ככל הנראה מעיכובים בזמני התובלה הימית בעקבות השיבושים בשייט בים האדום.
מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan, ירד במעט לרמה של 49 נקודות מ-49.3 נקודות בחודש הקודם. המדד נמצא מזה 16 חודשים מתחת לרמה של 50 נקודות. בארה"ב מדד ה-ISM עלה החודש לרמה של 47.4 נקודות מ-46.7 נקודות. מדד מנהלי הרכש בגוש האירו עלה במעט לרמה של 44.4 נקודות מ-44.2 נקודות, ומדד מנהלי הרכש בסין (Caixin) עלה לרמה של 50.8 נקודות מ-50.7 נקודות בחודש הקודם.
עוד ב-
מבנק הפועלים נמסר כי: ״התכווצות הפעילות בולטת בשני רכיבים במדד: הזמנות ליצוא ותעסוקה. שניהם כנראה הושפעו מהמלחמה בעזה. רכיב ההזמנות המקומיות עלה מעט החודש ורמתו גבוהה מ-50 נקודות. הצריכה הפרטית של מוצרים תעשייתיים שבה לשגרה, אך המשך ההשבתה החלקית של אתרי הבנייה פוגעת ביצרנים של חומרי הגלם לענף״.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה