השוק

נתון כזה מזמן לא ראינו: הדולר נסחר בפחות מ-3.6 שקל

שער המטבע האמריקני ממשיך לדשדש, והשקל מתחזק. היורו נחלש גם כן ויורד לרמה של ל-3.963 בלבד. ההערכה: התחזקות המטבע המקומי אינה קשורה להשפעות גלובליות. כלכלן מזרחי טפחות: "גורם אפשרי הוא התערבות בנק ישראל באמצעות מכירת מט"ח, מהלך עליו הצהיר לאחר פרוץ המלחמה"
מערכת ice | 
הדולר מזנק (צילום freepik)
שער הדולר ממשיך לדשדש, ועומד עתה כבר על פחות מ-3.6 שקל. הבוקר (שישי) יורד המטבע האמריקני לרמה של 3.599 שקל, בשיעור של 0.5%. היורו נחלש גם כן, לעומת המטבע הישראלי, ומאבד 0.2% מרמתו ל-3.963 שקל. בשווקים הגלובליים הסחר בין היורו לדולר שומר על יציבות של 1.1 דולר ליורו.
אמש נפל הדולר בכ-1% מול שערו היציג שלשום ונסחר ב-3.61 שקלים. היורו נחתך ב-0.6% ונסחר ב-3.96 שקלים. בשווקים הגלובליים היורו עלה ב-0.2%, על 1.09 דולר.  רונן מנחם, כלכלן השווקים הראשי במזרחי טפחות, אישר אתמול לכלכליסט כי התחזקות השקל היא מקומית, ואינה קשור להשפעות גלובליות.
"גורם אפשרי להתחזקות של השקל היא התערבות מפתיעה נוספת של בנק ישראל בשוק באמצעות מכירת דולרים", מסביר מנחם. "זאת, במסגרת תוכנית התמיכה שלו במטבע בשקל, עליה הצהיר לאחר פרוץ המלחמה". גורם נוסף שקשור באופן עקיף לבנק ישראל עשוי להיות ההתפתחויות הפיסקאליות, או הפרטים שנחשפים על התקציב ובאופן ספציפי על הגירעון הגבוה שצופה האוצר לשנת 2024.
"בשוק מבינים שלנוכח החשש להשפעות האינפלציונית של מדיניות פיסקלית מרחיבה מדי, בנק ישראל יחליט שלא להוריד את הריבית בפגישתו הקרובה, ב-1 בינואר והחלטה כזו תומכת בשקל", סיכם מנחם את דבריו. ברקע ההחלטות הקרובות של הפד בארה"ב ובנק ישראל על הריבית, וככל שהאיום שמגיע מתימן, עלולות להיות השפעות נוספות, מאחר שלשינוע סחורות יש חלק נכבד בשגרת המשק הישראלי.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה