השוק
הפתעה: יתרות המט"ח של ישראל גדלו ב-7 מיליארד דולר
לאחר שבחודש אוקטובר מכר בנק ישראל 8.2 מיליארד דולר כדי לעצור את קריסת השקל, הרי שבנובמבר נמכרו 338 מיליון דולר בלבד. יתרות מטבע החוץ בבנק ישראל הסתכמו בסך כ-198 מיליארד דולר
בנק ישראל פרסם היום בצהריים (חמישי) את יתרות מטבע החוץ לחודש נובמבר 2023, שהסתכמו בסך 198,169 מיליוני דולרים - גידול בסך של 6,934 מיליוני דולרים לעומת סוף החודש הקודם. רמת היתרות ביחס לתוצר המקומי הגולמי עמדה על 38.3 אחוזים.
בנק ישראל מסביר את הגידול בעיקר על ידי שערוך יתרות מטבע חוץ בסך של כ-7,261 מיליוני דולרים. גידול זה קוזז בחלקו על ידי: א. מכירות מטבע חוץ על ידי בנק ישראל בסך של כ-338 מיליוני דולרים. ב. העברות הממשלה לחו"ל בסך של כ–70 מיליוני דולרים.
מהנתונים עולה כי לאחר שבתחילת המלחמה הודיע בנק ישראל על תוכנית למכירת מט"ח בכ-30 מיליארד דולר כדי לעצור את קריסת השקל – ובחודש אוקטובר מכר לא פחות מ-8.2 מיליארד דולר – הרי שבנובמבר עצר הבנק את המהלך ומכר 338 מיליון דולר בלבד. הסיבה היא ככל הנראה עצירת עליית שער הדולר שהגיע לפני כחודש וחצי ל-4.1 שקל לדולר, לעומת 3.7 שקל היום.
אתמול נועדו נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, וחברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל עם קבוצת החזאים, אשר מספקים לבנק ישראל באופן שוטף תחזיות עבור האינפלציה, הריבית ושער החליפין. הנגיד פתח את המפגש והתייחס להתפתחויות הכלכליות השונות על רקע המלחמה, והציג את הצעדים העיקריים שביצע הבנק בתחומים השונים עד כה. לאחר מכן ינון גמרסני, כלכלן בחטיבת המחקר, הציג והסביר את הערכת חטיבת המחקר כפי שהיא נערכה ופורסמה לציבור ב-27 בנובמבר 2023, במקביל להודעת הריבית האחרונה.
עוד ב-
בפגישה הוצגו הנחות רבות, ביניהן ההנחה שהלחימה תתמקד בעיקר בגזרת עזה, ושהיא תיגרר גם לשנת 2024 תוך דעיכה הדרגתית של עצימותה והשפעותיה הכלכליות. עם זאת, הפגיעה בענף הבנייה תהיה ממושכת. בנוסף, צוין כי על רקע האינפלציה הריבית בשנה הקרובה צפויה לרדת, אך הגדלת הוצאות הממשלה צפויות להגדיל את הגירעון והחוב בהתאם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה