השוק
עסקת רכישת ישראכרט־הראל בסיכון: זו הסיבה
רשות התחרות מערימה קשיים על עסקת ישראכרט־הראל. ברשות חוששים מהעברת מידע על לקוחות ביטוחי הבריאות של הראל לישראכרט באופן שיפגע בצרכנים. הראל טוענת מנגד כי אין לה מעורבות בניהול MAX וכי תעשה הפרדה ברורה בינה לבין ישראכרט
רשות התחרות מסרבת לאשר את העסקה לרכישת ישראכרט על ידי קבוצת הראל בתנאים הנוכחיים ומנהלת איתן שיחות לגבי שתי סוגיות מהותיות שמונעות את האישור. הלוואה שנתנה הראל לבעלים של חברת כרטיסי האשראי MAX וחשש להעברת מידע בין ישראכרט להראל באופן שיפגע בלקוחות של שתי החברות.
בנוסף, הראל אינה יכולה לבצע שום שינוי בתנאי העסקה לפני 12 בנובמבר, היום שנקבע כמועד האחרון לקבלת האישורים והתנאים המתלים של העסקה. עד כה, רשות התחרות לא העבירה עמדה רשמית ביחס לעסקה, וככל הנראה לא תספיק לעשות זאת עד למועד זה. החוק מאפשר לרשות התחרות 150 יום לבדיקת עסקה, אולם במקרה הזה נדרשה הרשות לפרק זמן ארוך בהרבה לאור מורכבותה.
הרשות מסרה לשני הצדדים בסוף השבוע כי בכוונתה לבקש ארכה לצורך בדיקות נוספות. כעת החברות יצטרכו להחליט אם לדחות שוב את מועד השלמת העסקה. ככל הנראה, הראל לא תעשה זאת מפני שתנאי השוק הנוכחיים הופכים את מחיר העסקה ללא ריאלי. המשמעות היא שהעסקה במתכונתה הנוכחית ככל הנראה לא תצא לפועל.
הרשות יכולוה לפנות לבית הדין של הרשות ולדרוש לקבל החלטה מיידית מפני שהחוק מאפשר כאמור רק 150 יום לבדיקת מיזוגים. התמשכות התהליך הפעם נובעת משתי סוגיות שמכשילות את העסקה בדיונים של רשות התחרות.
עוד ב-
ב"כלכליסט" פורסם כי בעקבות הצניחה של ישראכרט והימים הקשים שעוד לפנינו, בשוק ההון חוששים שהעסקה לרכישתה על ידי הראל לא תצא בסופו של דבר לפועל. למעשה, בחודש מרץ האחרון אישרו בעלי המניות בהראל לרכוש את ישראכרט תמורת 3.3 מיליארד שקל. כעת, בעקבות הירידות החדות בבורסה בתל אביב, השווי של ישראכרט כבר ירד לשווי של 2.4 מיליארד שקל, ירידה ענקית של כ-900 מיליון שקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה