השוק

טורבוג'ן משנה אסטרטגיה ויוצאת לסבב גיוס של 35 מיליון דולר

טורבוג'ן דיווחה הבוקר על עדכון התוכנית האסטרטגית להפיכתה לספקית טכנולוגיה מובילה בתחום ניהול אנרגיית מיקרו-גרידים. החברה תצא לסבב גיוס של 35 מיליון דולר על מנת לממש את האסטרטגיה החדשה ותבחן רישום עתידי בנאסד"ק
מערכת ice | 
ירון גלבוע, מנכ"ל טורבוג'ן (צילום אילן בשור)
בהמשך לקבלת האישורים להתקנה ראשונה בארה"ב, חברת טורבוג'ן מעדכנת את האסטרטגיה שלה והופכת מספקית אנרגיה לספקית טכנולוגיה של ייצור וניהול אנרגיה (EMS).
במסגרת השינוי תפעל החברה בכמה צעדים משמעותיים במקביל:
• התקנת 5-10 מערכות הדגמה של מוצרי החברה באתרים שונים בארה"ב במהלך שלוש השנים הקרובות תוך הדגמת היכולות הטכנולוגיות של החברה ומוצריה.
• יצירת שיתופי פעולה עם חברות יצרניות משמעותיות שונות מתחומי האנרגיה, אשר תפעלנה לייצור סדרתי של מוצריה, שיווקם ללקוחות והתקנת תשתיות מיקרו-גריד מקומיות. כל זאת, במסגרת עבודה משותפת בין החברה לבין שותפים פוטנציאליים.
 
• שינוי מודל התמחור - החברה תבחן אפשרות למודל תמלוגים או כל מודל אחר מול השותפים הפוטנציאליים. זאת, על מנת למנף את הניסיון ויכולות הייצור, התקנה ושירות הלקוחות הקיימים של השותפים הפוטנציאליים ובכלל זה הפעלת המערכות אל מול לקוחות קצה.
• הקמת מערכת ממוחשבת לניהול אנרגיה משולבת (Energy Management System), המבוססת על המיקרו-טורבינה ומערכות אגירה נוספות (ככל שתהיינה), וזאת במטרה ליצור מערכת משולבת לניהול ולניתוב צריכת אנרגיה בקרב משתמשים שונים.
• המשך פיתוח מערכות הפקת החשמל, החום והקור באמצעות המיקרו-טורבינה, ובהמשך גם באמצעות שימוש בתערובות של מימן (עד 50%) עם גז טבעי ומימן בלבד (100%).
• החברה תפעל עד שנת 2026 להשקת שיתוף פעולה אסטרטגי בינלאומי לייצור סדרתי שיווק והתקנת מערכות.
ירון גלבוע מנכל טורבוג'ן: "אנו סבורים כי עתיד העולם בטווח הבינוני-רחוק הינו רשתות עצמאיות של חשמל באמצעות פלטפורמות ניהול אנרגטי עצמיות, היינו EMS. משרד האנרגיה האמריקאי קובע כי ״המעבר לרשתות חשמל עצמאיות הינו קריטי לעתיד האנרגטי של ארצות-הברית״. על כן, החברה תפעל למצב עצמה כתשתית טכנולוגית לניהול האנרגיה, ותפעל להעמיד מוצר מסחרי בתחום עד לסוף שנת 2024".
עדכון התוכנית נעשה על רקע ההבנה כי מצוקת התשתית החשמלית-לאומית בארה"ב הינה גבוהה אל מול עלייה בהיקפי השימוש והניצולת שהמעבר למכשירים עתירי-אנרגיה לדוגמת רכבים חשמליים משיתים על חברות החשמל בארה"ב. שוק החשמל האמריקאי מורכב משחקנים רבים, מבוזרים, ויכולתם המשפטית של בנייני מגורים ויחידות מסחריות עצמאיות לפעול במקביל לרשת החשמל ולעבור לעצמאות אנרגטית היא מהגבוהות בעולם.
החברה תמשיך לפעול לפיתוח הטורבינה ההיברידית לעבודה עם מימן, ולחתימה על הסכמים מסחריים והסכמי שיתופי פעולה. בשנת 2024 צפויה, כך מאמינה החברה, להתעסק בהמשך פיתוח מוצריה ובהשקת מערכת הניהול האנרגטית. בשנת 2025 צפויות הטמעות של הטכנולוגיה לצד החומרה, על מנת שבשנת 2026 החברה תוכל להגיע להסכמים האסטרטגיים יחד עם שותפי ייצור סדרתי והתמקדות בתשתית הטכנולוגית.
כמו כן, מתוך ההבנה כי עיקר היתרון התחרותי של החברה הוא בידע ההנדסי והטכנולוגי שהצטבר בקרב מהנדסים בחברה, תפעל החברה ליצירת שותפויות עם חברות להן יתרון תחרותי ביכולות הייצור של הטכנולוגיה ההנדסית נשואת הקניין הרוחני של טורבוג׳ן, וזאת מתוך התמקדות בטקטיקה יעילה, חסכונית וממוקדת-טכנולוגיה.
לשם מימוש האסטרטגיה המעודכנת כאמור לעיל, החברה פועלת לקדם גיוס הון במס' שלבים בהיקף כולל של עד כ- 35 מיליוני דולר ארה"ב, בין בישראל ובין בחו"ל, ובכלל זה ככל והתקנות מערכות ההדגמה תצלח, תבחן החברה את רישום מניותיה למסחר בנאסד"ק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה