השוק

הכנסות שיא לישראכרט; תיק האשראי זינק ל-9 מיליארד שקל

ישראכרט סיימה את הרבעון השני של השנה עם הכנסות שיא של 800 מיליון שקל; תיק האשראי של החברה שבר שיא והגיע לרמה של 9 מיליארד שקל; התשואה על ההון עלתה ל-9.2%
ניצן כהן | 
רן עוז (צילום פזית עוז, ויקיפדיה, פלאש 90)
ישראכרט סיימה את הרבעון השני של השנה עם ביצועים לא רעים בכלל. החברה המשיכה ליהנות מהריבית הגבוהה ומעלייה בביקוש לאשראי צרכני וזה הביא את תיק האשראי של החברה לרמה של 9 מיליארד שקל וזה כבר מתחיל להיות תיק משמעותי בטח בסביבת המקרו הנוכחית.
מנתוני החברה עולה כי ההכנסות ברבעון השני של השנה צמחו בכ-25% לשיא רבעוני של כ-800 מיליון שקל, בהשוואה לכ-639 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הצמיחה בהכנסות נבעה מצמיחה בהכנסות ריבית נטו כתוצאה מהצמיחה החדה שנרשמה בתיקי האשראי הפרטי והמסחרי, וכן מגידול בהכנסות מפעילות בכרטיסי אשראי כתוצאה מעליה בהיקף מחזורי הפעילות.

ההכנסות מריבית נטו עלו בשיעור חד של כ-89% לכ-233 מיליון שקל, בהשוואה לכ-123 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, וזאת בין היתר כתוצאה מהצמיחה בהיקף תיקי האשראי הפרטי והמסחרי ומעליית שיעור הריבית במשק.
ההכנסות מפעילות בכרטיסי אשראי צמחו בכ-4% לכ-555 מיליון שקל, בהשוואה לכ-534 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נבע בעיקר מעליה של כ-5% במחזור העסקאות בכרטיסי אשראי המונפקים ע"י הקבוצה, לצד עלייה בהכנסות הנובעות מהתיירות היוצאת והנכנסת. השפעות אלה קוזזו חלקית עם יישום הפעימה האחרונה של ירידת שיעור העמלה הצולבת המקומית מתחילת השנה מכ-0.525% ל-0.5% והתחרות בפעילות הסליקה.
ההוצאות בגין הפסדי אשראי ברבעון השני של שנת 2023 הסתכמו בכ-69 מיליון שקל, בהשוואה להוצאות בגין הפסדי אשראי של כ-12 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. העלייה נובעת בעיקר מעלייה בהפרשה הקבוצתית בגין יישום תקינת הCECL החל משנת 2023 ומהגידול בהיקף תיק האשראי, כמו כן, בתקופה המקבילה אשתקד, הקטינה החברה את שיעורי ההפרשה הקבוצתית כתוצאה משיפור באומדנים המקרו – כלכליים וזאת עם חזרת המשק לפעילות טרום משבר הקורונה.
הרווח הנקי ברבעון השני של שנת 2023 הסתכם לכ-66 מיליון שקל, לעומת רווח נקי בסך של כ- 32 מיליון ש"ח (51 מיליון ש"ח בנטרול השפעות חד פעמיות) ברבעון המקביל אשתקד. העלייה ברווח נבעה בעיקר מהגידול האמור בהיקפי הפעילות בתיק האשראי ובכרטיסי אשראי, ומכך שברבעון המקביל אשתקד הכירה החברה בהוצאות חד פעמיות בסך של כ-25  מיליון ש"ח בגין גידול בהפרשה לשומות מע"מ בגין שנים עברו.
ישראכרט סיימה את הרבעון עם תשואה על ההון של כ-9.2% לעומת תשואה להון ממוצע של כ-4.7% ברבעון המקביל אשתקד ותשואה להון ממוצע של כ 5.6% בשנת 2022..
מנכ"ל ישראכרט, רן עוז: "אנחנו מסכמים רבעון נוסף של צמיחה מתמשכת בפעילות האשראי, כאשר תיק האשראי שלנו חוצה לראשונה את רף ה-9 מיליארד שקל. אנו מציגים גידול של כ-25% בהכנסות החברה שהסתכמו לכ-800 מיליון שקל, שיא רבעוני של כל הזמנים, לצד גידול חד ברווח הנקי לכ-66 מיליון שקל.
"במהלך 12 החודשים האחרונים צמח תיק האשראי בכ-65%, ניתן לייחס צמיחה זו להרחבת היצע המוצרים של ישראכרט בתחומי האשראי המקנים לחברה יתרון תחרותי ביחס לשוק. כתוצאה מכך, מיצבנו את ישראכרט כשחקנית מובילה בשוק האשראי בישראל. ברבעון האחרון ניכרת האטה בצמיחה בפעילות הכלכלית בישראל ועליה בסיכוני האשראי. למרות המצב הכלכלי המאתגר אנו פועלים בכל הכלים  העומדים לרשותנו כדי לסייע ללקוחות ולעסקים, להמשך צמיחה אחראית, תוך ניטור וניהול סיכונים מוקפד".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה