השוק

יו"ר רשות לני"ע: מודי'ס מציבה תמרור אזהרה וצריך להתייחס אליו

אחרי 5 שנים מסיימת היום ענת גואטה את תפקידה כיו"ר הרשות לניירות ערך; בשונה מהמקובל בשנים האחרונות לא קיימה הממשלה תהליך מסודר לבחירת מחליף לגואטה, מה שמותיר את הרשות ללא מנהל קבוע במשרה מלאה
ניצן כהן | 
ענת גואטה, יו"ר הרשות לניירות ערך (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל)
אחרי 5 שנים בתפקיד, מסיימת היום ענת גואטה את תפקידה כיו"ר רשות ניירות ערך. בשונה מהשנים האחרונות (ולא מעט מהן) לא קיימה הממשלה כל תהליך מסודר לאיתור מחליף לגואטה מה שמותיר את הרשות, הגוף הרגולטורי החשוב בשוק ההון, ללא מנהל קבוע במשרה מלאה.
גואטה אמרה היום כי "אני מסיימת היום קדנציה של למעלה מחמש שנים, במהלכה הובלנו פעולות שנועדו לפתוח ולפתח את שוק ההון הישראלי בפני משקיעים ושחקנים בין-לאומיים מובילים, וזאת כדי להבטיח לציבור שוק הון משוכלל, חדשני ואטרקטיבי. עם זאת, איני יכולה להתעלם מהעובדה כי אני מסיימת את תפקידי בתקופה מדאיגה למשק הישראלי, אשר ניצב בפני סיכונים ניכרים".
"השווקים העולמיים חווים סימני מיתון וחוסר-וודאות גבוהה, והמשק הישראלי, אשר עמד בעשור האחרון כאי איתן של וודאות בים הכלכלה הגלובלית, אינו מספק למשקיעים מקומיים וזרים את תחושת הביטחון אשר אפיינה אותו עד עתה. אנליסטים מרכזיים של גופי השקעות ובנקים זרים הביעו דאגה בשבועות האחרונים מהשפעת מהלכים פוליטיים על יציבות המשק, והורדת תחזית דירוג האשראי של ישראל מ"חיובי" ל"יציב" על ידי סוכנות הדירוג מודי'ס אשר התבשרנו עליה ביום שישי האחרון מהווה תמרור אזהרה אליו יש להתייחס בכובד ראש".
"ההתעלמות מסיכונים אפשריים ליציבות הממשל התאגידי של מדינת ישראל – מערערים את האמון בשוק הישראלי בקרב משקיעים ומייצרים תפישת סיכון שמקטינה את כדאיות ההשקעה בישראל בעת הזו. על מקבלי ההחלטות בממשלה לנקוט פעולות אמיצות שתכליתן החזרת האמון והיציבות למשק הישראלי".
"הודעת מודי'ס מהווה לא רק סימן אזהרה אלא גם הזדמנות לחשב מחדש את דרכנו, ולהתייחס בכובד ראש לדאגות המשקיעים אשר הזינו בעשור האחרון את צמיחת שוק ההון וצמיחת סקטורים טכנולוגיים מובילים – לכדי הובלה עולמית. לצד הדאגה, מפעמת בי היום גם גאווה גדולה על העשייה וההישגים המרשימים של כל עובדי הרשות בתקופת כהונתי. יחד עם סגל הרשות מיפינו את החוזקות של השוק הישראלי ופעלנו למול השחקנים המובילים בעולם במטרה להציב את שוק ההון הישראלי על המפה ולהגדיל את מספר השחקנים בשוק ואת איכותם". 
"במקביל, פעלנו ליישר קו עם הרגולציה בעולם כדי לעמוד בסטנדרטים המקובלים בשוקי ההון מפותחים; בהיעדר תהליכי חקיקה, פעלנו להטמיע סטנדרטים בינלאומיים, באמצעות אימוץ וולונטרי על ידי החברות – שיטה שנהוגה בעולם. על אף הסקפטיות לגבי האפקטיביות של יוזמות וולונטריות – הנתונים מעידים כי השוק החל לאמץ סטנדרטים כמו ESG, iXBRL, גיוון מגדרי, מודל הנפקה בינלאומי ועוד. אלו תהליכים עמוקים של שינוי דפוסי חשיבה, דפוסי פעולה  שנהוגים מזה עשרות שנים בשוק ועדיין הצלחנו לייצר שינוי ולהתקדם".
"כל זאת בעוד שוק ההון והמערכת הפיננסית כולה חוו אי יציבות פוליטית עם חמש מערכות בחירות תוך ארבע שנים, מגיפה עולמית שהביאה את השווקים לשיאים של שפל וגאות חסרת תקדים ובשנה האחרונה אינפלציה צומחת אשר נתנה אותותיה בשווקים ומשפיעה על דפוסי ההתנהלות הפיננסית של הציבור. הצלחנו להתמודד עם המשברים ולמנף הזדמנויות".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה