השוק
לווייתן מתקדמת בהקמת הצינור השלישי ושווי המאגר זינק ל-12.5 מיליארד דולר
דו״ח המשאבים המעודכן של מאגר הגז הגדול לוויתן מגלה שהשווי זינק ב-10% ואלה חדשות מצוינות לאיש העסקים העסקים יצחק תשובה
הקמת הצינור השלישי במאגר לוויתן הביאה לעלייה משמעותית של 10% בשווי המאגר ששווה היום, לפי הדוח המעודכן, 12.5 מיליארד דולר. חלקה של NewMed Energy – 5.1 מיליארד דולר (עליה של כ-10%)
תזרים העתודות כולל לראשונה את פרויקט הצינור השלישי. עם השלמת פרויקט הצינור השלישי תגדל ההפקה השנתית בכ-2 BCM.
יוסי אבו, מנכ"ל NewMed Energy: ״פרויקט הצינור השלישי הוא למעשה צעד ראשון בהרחבת לוויתן ויאפשר לנו להגדיל את היקף ההפקה, המכירות ותזרים המזומנים בפרק זמן קצר יחסית״.
יגאל לנדאו, מנכ"ל רציו אנרגיות השותפה במאגר לוויתן אמר כי: "דו"ח התזרים שפרסמנו הבוקר טומן בחובו בשורה על הגדלה כבר בטווח הקצר של ההפקה ממאגר לוויתן משנת 2025 , וזאת במקביל לעבודה על תוכנית ההרחבה המלאה של שלב 1ב' שתאפשר הגדלה של יותר מ-50% לכמויות הנוכחיות. גם השנה אנו ממשיכים לראות ביקושים חזקים בשווקי הייצוא ובמשק המקומי, ופועלים בכל דרך להגברת ההפקה תוך פתיחת "צווארי בקבוק" על מנת לספק את הדרישה".
כאמור, דוח עתודות, משאבים מותנים ונתוני תזרים מהוון מעודכנים (DCF) למאגר לוויתן. הדוח נערך על ידי חברת הערכת המשאבים המובילה Netherland Sewell and Associates, Inc (NSAI).
בתזרים המשאבים של עתודות לוויתן נכלל לראשונה פרויקט הצינור השלישי המקודם בימים אלו על-ידי שותפי לוויתן, שעיקרו הנחת צינור הולכה נוסף מהשדה לפלטפורמה, וכן השקעות במערכות נלוות בפלטפורמה עצמה.
לאור ההתקדמות בפרויקט, סיווגה NSAI חלק ניכר מהמשאבים המותנים כעתודות. פרויקט הצינור השלישי משיא ערך ניכר למאגר – שוויו של המאגר גדל, ונאמד כעת בכ-12.5 מיליארד דולר, עליה של כ-10% ביחס לאומדן בדוח הקודם.
על-פי נתוני התזרימים המהוונים נכון לסוף השנה, שווי חלקה של השותפות במאגר לוויתן ביחס לעתודות ומשאבים מותנים מסוג P+2C2, עלה בכ- 9.4%, לכ-5.1 מיליארד דולר, וביחס לעתודות מסוג 2P עלה בכ- 11.5% לכ- 4.9 מיליארד דולר, בשיעור היוון של 10%, וזאת ביחס לתזרים המהוון הקודם.
פרויקט הצינור השלישי מאפשר הגדלה של יכולת אספקת הגז המרבית מפרויקט לוויתן, העומדת כיום על כ- BCF 1.2 ליום (12 BCM בשנה), לכ-BCF 1.4 ליום (14 BCM בשנה).
הפרויקט צפוי להסתיים בשנת 2025. תקציב הפרויקט מוערך בכ-562 מיליון דולר (100%), כאשר שותפי לוויתן אישרו עד היום כ-208 מיליון דולר (100%).
להערכת NewMed Energy, החלטת השקעה בנושא (FID) צפויה להתקבל ברבעון ה
עוד עולה מהדו"ח כי במהלך שנת 2022 נמכרה מלוויתן כמות כוללת של 11.4 BCM. מדובר בגידול של כ-1.3% ביחס לתחזית שפרסמה NewMed Energy בספטמבר 2022, ועמדה על כ- 11.25 BCM, ובגידול של כ-7% ביחס לתחזית שפורסמה השותפות בתחילת שנת 2022 סך המכירות מלוויתן לשנת 2022, עמד על כ-2.5 מיליארד דולר וחלקה של NewMed Energy נאמד בכ-1.14 מיליארד דולר.
עוד ב-
הדו"ח מעלה את תחזית המכירות מלוויתן לשנים הקרובות, בין היתר בהתבסס על כושר ההפקה של מאגר לוויתן בשלב 1א' בלבד, לרבות הגדלתו באמצעות פרויקט הצינור השלישי, היקף הייצוא בפועל למצרים וירדן וצפי המשך המכירות לשווקי הייצוא ותחזיות הביקוש לגז טבעי בשוק המקומי (בהתאם לתחזית שסופקה על ידי חברת BDO).
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.איך זה משנה את המצב הכלכלי שליMtlk 03/2023/19הגב לתגובה זו0 0איך זה משנה את המצב הכלכלי שלי או שלנו פה? איך זה תורם למדינה ..עוד כסף לבריאות ? למבנה חינוך שמתפוררים ? ועוד..סגור
-
1.מה עם קידוח הגז ? (ל"ת)גיל 03/2023/19הגב לתגובה זו0 0סגור