השוק

זו הסיבה שנמנעה רכישת סטורנקסט על ידי בעלי סוגת

הממונה על התחרות התנגדה למיזוג בין חברת סוגת וחברת סטורנקסט, ובעקבות כך משכו הצדדים את הודעת המיזוג
מערכת ice | 
מיכל כהן הממונה על התחרות (צילום דוברות משרד הכלכלה)
הממונה על התחרות הודיעה לקרן פורטיסימו, בעלת השליטה בחברת סוגת, ולחברת סטורנקסט שאותה ביקשה לרכוש כי בכוונתה להתנגד לעסקה. בעקבות כך משכו הצדדים את הודעת המיזוג. 
סוגת היא ספק מזון גדול המשווק מותגים כגון סוגת, שמן, מלח הארץ, טחינת אל-ארז ותבליני פרג.
סטורנקסט מספקת לקמעונאים ולספקי מזון, גישה מוגבלת לנתונים על שוק קמעונאות המזון, המבוססים על נתונים המתקבלים מהקופות ברשתות השיווק. בנוסף  מספקת  סטורנקסט פורטל ספקים לחברות וארגונים. פורטל הספקים של סטורנקסט מאפשר לארגונים לנהל את תהליך הרכש באמצעות מערכת טכנולוגית אחת. כאשר קמעונאי עובד עם פורטל הספקים של סטורנקסט הספקים שעובדים עמו צריכים להתחבר לאותה מערכת. קמעונאים רבים בישראל עובדים כיום עם פורטל הספקים של סטורנקסט.
מהמיזוג עלו שני חששות עיקריים. החשש הראשון נוגע ליכולת של ספקים המתחרים בסוגת להתחבר למערכת הספקים של סטורנקסט. כאמור, הגישה למערכת הספקים  חשובה מאוד לספקים, ובכלל זה ספקים המבקשים להתחרות במוצרי סוגת.
חשש שני נגע למידע הרגיש של מתחרי סוגת. מידע זה כולל מידע על כמויות ולעיתים אף מחירי מכירה לקמעונאים ומידע על מכירה של מותגים פרטיים של קמעונאיים. גישה למידע זה היתה עלולה היה להגדיל את כוח השוק של סוגת, שהיא כבר היום ספק גדול ולהגדיל את חסמי הכניסה לשווקים שבהם היא פועלת. 
מסיבות אלו, הודיעה הממונה לחברות המתמזגות כי בכוונתה להתנגד לו. 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה