השוק
משנה גישה: סין תבצר שליטה באמצעות "מניות זהב"
על רקע עזיבת החברות הבינלאומיות את סין והקשיים הכלכליים במדינה, בסין החליטו לשנות גישה. החלו לרכוש "מניות זהב" בחטיבות המקומיות של עליבאבא וטנסנט
ממשלת סין הגיבה לכלכלה המגמגמת בכך שהיא נסוגה מהקנסות והסנקציות הקשות שהיו סימן ההיכר של הקמפיין שלה לרסן את קבוצות הטכנולוגיה הגדולות במדינה, אך גם הפחידו משקיעים זרים.
בעוד שהדיכוי פוחת, הממשלה צוברת יותר ויותר אחזקות הון קטנות בפעילות המקומית של חברות טכנולוגיה גדולות, כפי שעשתה לאחרונה עם ByteDance, הבעלים של טיקטוק.
זה מספק למפלגה הקומוניסטית מנגנון להישאר מעורבים עמוק מספיק תוך כדי שהם שולטים בתוכן שהם משדרים למיליוני סינים.
ההימור, הכולל בדרך כלל נתח של 1% מהישויות המרכזיות של קבוצות אינטרנט, דומות ל"מניות זהב, מכיוון שהם מגיעות עם זכויות מיוחדות על החלטות עסקיות מסוימות. בתוך סין ההימור ידוע כ"מניות ניהול מיוחדות" ומאז 2015 משמשות את המדינה כדי להשפיע על חברות חדשות ותוכן פרטיות.
זו הייתה המטרה של רגולטור האינטרנט של סין כאשר לקח חלק בחטיבת של עליבאבא בשבוע שעבר. ישות תחת קרן ההשקעות הממשלתית שהוקמה על ידי מנהל מרחב הסייבר של סין (CAC) רכשה ב-4 בינואר נתח של 1% מחברת בת של עליבאבא, Guangzhou Lujiao Information Technology, על פי רישומי עסקים סיניים.
CAC לקחה את ההימור כדי להדק את השליטה על תוכן ביחידת הסטרימינג של ענקית המסחר האלקטרוני Youku ובדפדפן האינטרנט UCWeb, על פי מספר גורמים. כחלק מהעסקה, החטיבה גם מינתה חבר לדירקטוריון החדש, Zhou Mo. על פי Financial Times, חשוב לציין שגם ל-CAC יש פקיד בדרג בינוני בעל אותו שם.
הפרטים המדויקים של תכנית הממשלה לרכוש מניות זהב בטנסנט נותרו בדיון, אך יהיו כרוכים בנתח באחת מחברות הבת העיקריות של הקבוצה בסין, כך אמרו שלושה גורמים שונים. "המדינה לא הולכת, זו המגמה לעתיד".
עוד ב-
מסמכים שנתגלו ל- Financial Times מפרטים כיצד פועל הסדר מניות הזהב ב- ByteDance. הם מראים כיצד הממשלה הידקה את אחיזתה בישות הסינית הראשית של טיקטוק ב-2021.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה