השוק
GLOBAL X: אנחנו רק בתחילת תהליך העלאת הריבית
בבית ההשקעות GLOBAL X אומרים שכרגע אף אחד לא לוקח בחשבון את הצמצום המוניטרי מעבר להעלאת הריבית, ומזכירים כי הפדרל ריזרב התחיל החודש לצמצם את המאזן שלו בקצב של 95 מיליארד דולר בחודש
בבית ההשקעות GLOBAL X אומרים כי אנחנו רק בתחילתו של תהליך העלאת הריבית ובתקופה הקרובה נראה עוד שתי העלאות לפחות של 0.75% כל אחת. עוד הם אומרים כי כרגע בשוק לא לוקחים בחשבון את ההשפעה של צמצום מאזן הפדרל ריזרב שנכנס החודש לתהליך של צמצום של 95 מיליארד דולר מידי חודש.
"בדברים שנשא ביום שישי שעבר, הבהיר יושב ראש הפד ג'רום פאוול כי הבנק ימשיך בהעלאות הריבית האגרסיביות במטרה לייצר סביבת מחירים יציבה. הפד מבין שזה תהליך שיארך זמן, וכי חלק ממשקי הבית ייפגעו מהקשחת המדיניות המוניטארית, אשר מובילה לירידה בביקושים. נראה כי לצעדי הפד יש השפעה מצננת על האינפלציה בתחומים מסוימים.
"פאוול לא הזכיר "נחיתה רכה" בדבריו, שהיו נציים למדי. פאוול מבין שהנתונים הכלכליים מציגים תמונה מעורבת, כאשר מצד אחד הכלכלה מציגה חוסן, ואולם שוק העבודה יוצא מכלל שליטה, כאשר הביקוש לעובדים עולה מעל היצע העובדים, והדבר מוביל לעלייה ברמות השכר. הדבר בא לידי ביטוי בדוח התעסוקה לחודש אוגוסט, שפורסם בשישי והצביע על גידול גבוה מהמצופה במספר המשרות החדשות וזאת חרף ההאטה הכלכלית.
"הדוח הצביע על תוספת של 315 אלף משרות באוגוסט, ושיעור האבטלה עלה מ-3.5% ל-3.7% כתוצאה מחזרה של עובדים לשוק העבודה. הפד מתקשה לבלום את האינפלציה בתחומי המזון והאנרגיה, ועל כן אנחנו מעריכים כי הוא ימשיך בהעלאות הריבית עד לבלימה מוחלטת של האינפלציה. בישיבתו הבאה, ב-21 בספטמבר, הפד צפוי להעלאות את הריבית ב-0.75%.
"ההיבט השני של המדיניות המוניטארית, שפחות עוסקים בו, הוא הצמצום הכמותי (QT). הפד הכפיל את קצב הצמצום המוניטארי ל-95 מיליארד דולר בחודש. הצמצום הכמותי צפוי להמשיך ולייצר תנודתיות בשוק ההון. ב-2018 התחיל הפד בצמצום כמותי בהיקף של 50 מיליארד דולר בחודש, והדבר הוביל לנפילה בשוק ההון בחודש דצמבר. אנחנו רק בתחילתו של תהליך העלאות הריבית והצמצום הכמותי, וכבר ניכרת ירידה בחשיפה לנכסים מסוכנים.
"נשאלת השאלה האם הפד מצמצם בקצב מהיר מדי. הבעיה היא שההשפעה של המדיניות המוניטארית מתחילה לתת את אותותיה כעבור חצי שנה-שנה. יש הדוגלים בהקשחה מתונה ואז להמתין לתוצאות בשטח, ויש הדוגלים בהקשחה חדה יותר ואז עצירה. הפד אינו מנתח כירורגי וקשה להשית את המינון המדויק של העלאות ריבית".
ב-GLOBAL X אומרים עוד כי "ככלל, אנחנו מצויים בתקופה של אי-ודאות, ואי-ודאות מובילה לתנודתיות, לפחות בטווח הקצר. סבב העלאות הריבית עשוי לפגוע בצריכה. גם העלייה במחירי המזון תנגוס בצריכה הפרטית. מנגד, הגורמים שעשויים לתרום לצינון האינפלציה הם ייקור המשכנתאות, צמצום ההשקעות ודולר חזק.
עוד ב-
"בסנטימנט הנוכחי מוטב להיות יותר דפנסיבי ולהתמקד, אם כי לא באופן בלעדי, במניות ערך ולתת את הדעת למכפילים ולשוויים, וכן להעדיף אפיקים של הכנסה-קבועה על פני נטילת סיכונים אגרסיבית. עם זאת, על רקע חוק האקלים, גם מניות הקלינטק עשויות לצאת נשכרות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה