השוק

סטארטאפ השנה: בני נוער מנתיבות פיתחו מזרן חכם מעורר

בגמר תחרות מיזם השנה של עמותת יוניסטרים זכו בני 17 מהעיר הדרומית. פיתחו מזרן שעתיד להחליף את השעון המעורר, המעיר את המשתמש בנעימות. גברו על יותר מ-110 סטארטאפים של צעירים מכל רחבי הארץ
מערכת ice | 
הזוכים בתחרות מיזם השנה (צילום נאו מדיה)
אתמול (רביעי) בערב נערך בהיכל מנורה מבטחים גמר תחרות "מיזם השנה" 2022 של ישראל מטעם עמותת יוניסטרים. התחרות (על שם טד והדי אורדן ז"ל) היא אירוע השיא השנתי של העמותה, ובגמר הוכרז כי קבוצת חניכי שנה ג' מנתיבות זכתה במקום הראשון והמיזם שפיתחו הוא הזוכה בתואר "מיזם השנה 2022".
בני הנוער מנתיבות פיתחו מזרן חכם המעיר את המשתמש בצורה במיטבית ובדיוק בשעה שהוא רוצה. באמצעות צלילים נעימים רטט מתגבר וטכנולוגיה המתממשקת ב-IOT במוצרים נוספים בבית כגון אורות וילונות ודוד חשמלי. "בעתיד נשלב גם טכנולוגיות ניתור שינה להשכמה אידיאלית לכל אדם", סיפרה תימור בן ארויה, בת ה-17 מנתיבות, חניכה בעמותה והוסיפה כי: "הקבוצה שלנו מורכבת מבני נוער בגילי 16-17 מהעיר נתיבות והסביבה. במקום לשבת בים בימי החופש הגדול, אנו עובדים מאד קשה על הפיתוח ולאחרונה אף התחלנו בשיתוף פעולה עסקי עם חברת "פולירון".
במקום השני לשנה השלישית של תכנית יוניסטרים, זכתה קבוצת בני נוער מנתניה המפתחת מיזם להנגשת המדפים בארון בצורה נוחה על ידי מנגנון חכם בארון. במקום השלישי לשנה השלישית של תכנית יוניסטרים, זכתה קבוצת בני נוער מקרית מלאכי המפתחת מערכת לאיתור ומניעת שריפות.
במסגרת התחרות, שהינה אירוע השיא השנתי של העמותה הוצגו למעלה מכ-110 סטארט אפים אותם פיתחו אלפי בני נוער המשתתפים בתכנית יוניסטרים, מכ – 100 יישובים ברחבי הארץ וממגוון רחב מאוד של מגזרים – יהודים, ערבים, דרוזים, חילונים, דתיים, נוער עולה, נוער בסיכון ועוד, אשר התמודדו על תואר המיזם המצטיין שכולל גם פרס כספי להמשיך פיתוחו.
חבר שופטים שהשתתף באירוע וכולל את בכירי הקהילה העסקית וההייטק בישראל, יחד עם הצבעות הקהל באתר הייעודי שנבנה במיוחד לאירוע, בחרו לבסוף את הזוכים בתחרות. באירוע השתתפו מאות אנשי ונשות עסקים והייטק מהארץ ומהעולם, יזמים, נציגי ונציגות ממשלה, כנסת וציבור בכירים ועוד אורחים רבים אשר התרשמו מחברות הסטארט אפ של בני הנוער של יוניסטרים, והעניקו להם הזדמנות להמשיך ולפתח את המיזם שלהם.
בין השופטים שהשתתפו: רוני צארום מייסד ויו"ר יוניסטרים ורעייתו יעל, נעמה שולץ מנכ"לית משרד רוה"מ, גבי פורטנוי ראש מערך הסייבר, דלית שטאובר מנכ"לית משרד החינוך, מרים פרץ אשת חינוך וכלת פרס ישראל, תאיר סול איפרגן מנכ"לית זרוע העבודה במשרד הכלכלה, זיו שילון יזם ופעיל חברתי, זהר לבקוביץ יזם ושופט בתכנית "הכרישים", סלע שרלין מלכת היופי 2019 CLYF CMO Data analyst at PayPal, ראובן קרופיק יו"ר בנק הפועלים, עדי סופר תאני מנכ"לית Meta ישראל, רקפת רוסק עמינח שותפה מנהלת ב- Team8.
עוד שפטו: משה וידמן יו"ר בנק מזרחי טפחות, עמי אפלבום ראש רשות החדשנות ודורון בין מנכ"ל רשות החדשנות, ג'וליה זהר מנכ"לית מפעל טחינת אלארז, יפעת אורון מובילת פעילות ההשקעות בישראל של קרן Blackstone, יוסי מטיאס סגן נשיא בגוגל העולמית ומנכ״ל מרכז המחקר והפיתוח של גוגל בישראל, מאי פיאמנטה מנכ"לית ומייסדת Vee, תם ליבנה מנכ"ל  ומייסד Verbit, קלמן שחם מייסד ושותף אלטשולר שחם, אבי ורטהים יו"ר אלוני חץ נכסים והשקעות בע"מ, יניב גרטי VP Intel Israel GM ועוד רבים.
מנכ"לית עמותת יוניסטרים, יפעת בכור: "מרגש לראות את ההתכנסות והתמיכה של בכירי המדינה בכלל המגזרים בעשייה של יוניסטרים ובהובלת המדינה להפוך להיות An inclusive start up nation. יש לנו נוער מדהים בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית של ישראל, שעם הכלים והעשייה המשמעותית שלו ביוניסטרים, יהווה חלק חשוב מליבת העשייה היזמית והעסקית במדינה. במהלך השנה כולה יוניסטרים מביאה את בכירי התעשייה לפריפריה לפגוש את בני הנוער ממש בבית שלהם ובמיזם השנה אנו מביאים את כלל הנוער לתל אביב, למרכז העסקי של ישראל. השילוב הזה הוא שמביא להתקרבות ולמגמה של צמצום פערים בחברה הישראלית".
עמותת יוניסטרים מכשירה מדי שנה אלפי בני נוער מהפריפריה מכל המגזרים, ומעניקה להם הזדמנות אמיתית ושווה להצליח בחיים, לפתח קריירה משמעותית ולהשתלב בעתיד בעולם העסקים. יחד עם קהילה עסקית עצומה המונה כ-4,700 אנשי עסקים בכירים, חניכי יוניסטרים מקימים חברות סטארט אפ עוד בהיותם בתיכון, והופכים רעיון למיזם פורץ דרך במטרה לחולל שינוי בעולם. החניכים מקבלים כלים ומיומנויות מעולם התעסוקה החדש, שמאפשרים להם למנף את היכולות שלהם, להעלות את ביטחונם העצמי ולהגשים את השאיפות המקצועיות שלהם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה