השוק
פייסבוק יכולה לחייך: רכישת הענק שלה בדרך לאישור
יותר משנתיים לאחר שהכריזה על רכישת שירות התמונות המונפשות Giphy תמורת סכום אסטרונומי של 400 מיליון דולר, כעת נראה שהרשות הבריטית לתחרות עומדת לבטל את החלטתה שחייבה את פייסבוק לבטל את הרכישה
דרמה בבריטניה: רשות התחרות והשווקים (CMA) הודיעה אתמול (שני) כי היא פותחת בהליך בדיקה מחודשת של רכישת Giphy המקומית על ידי פייסבוק (כיום מטא) האמריקאית. זאת לאחר שבית דין לערעורים במדינה רמז לה בעדינות בחודש שעבר כי באופן שבו הגיעה להחלטתה הקודמת בנושא נפל פגם משמעותי ביותר.
לפי הודעת הרשות, היא מתכוונת לבצע מחדש את השלב השני בחקירת השלכות הרכישה של שירות התמונות המונפשות על ידי ענקית הרשתות החברתיות ואפליקציות התקשורת. הפעם, היא הבטיחה לעשות זאת באופן תקין. הסיבה: בחודש שעבר היא חטפה ביקורת מרומזת אך נוקבת מבית הדין לערעורים בנושאי תחרות. בית הדין אמנם צידד בה בהחלטתה לכפות על פייסבוק למכור את גיפי, אך ציין כי בהליך שהוביל להחלטה הפרה הרשות את החוק הבריטי.
כדי להבין את הפרשה צריך לחזור לתחילת 2020, אז הודיעה פייסבוק כי היא רוכשת את גיפי תמורת סכום אדיר של 400 מיליון דולר. רשות התחרות הבריטית פתחה מייד בהליך בדיקה בחשד שהרכישה תפגע אנושות בתחרות, מכיוון שפייסבוק תוכל להפוך את מאגר הגיפים הענק לכלי נשק נגד המתחרות שלה, שתלויות בו כדי לאפשר למשתמשים לשלוח תמונות מונפשות דרך האפליקציות שלהן. לאחר בדיקה וקנסות חוזרים ונשנים היא קבעה כי הרכישה אכן מהווה פגיעה קשה בתחרות, ולכן ציוותה על פייסבוק למכור את גיפי.
פייסבוק ערערה לבית הדין הייעודי בלונדון, והציגה שבע טענות: הרכישה לא תוביל לפגיעה בתחרות; עצם ההגדרה של הרשות לשוק שבו פועלת מטא סותרת את טענתה לגבי התחום שבו תיפגע התחרות; מסקנות הרשות לא התבססו כלל על העובדות שהיא עצמה הביאה; הדו"ח של הרשות הוגש בהליך פגום; הגדרת הרכישה נעשתה באופן בלתי חוקי; הרשות לא העריכה נכון את התוצאה של ההנחיה שלה; והרשות שגתה בקשר לפתרון.
בחודש שעבר קבע בית הדין כי ב-6 מתוך 7 הטענות פייסבוק טועה והרשות צודקת – מלבד בטענה החשובה ביותר, למעשה: זו שלפיה הרשות עצמה עברה על החוק. זאת מכיוון שבמהלך הבדיקה, הרשות מחויבת לנהל גילוי מידע הדדי מול הצדדים – אך היא הסתירה מהם שידוע לה כי גם המתחרה של פייסבוק, סנאפ (מפעילת סנאפצ'ט) ניסתה לרכוש את גיפי מספר חודשים קודם לכן, ובינואר 2020 רכשה לבסוף את AI Factory, יוצרת השירות המתחרה Gfycat, תמורת כ-166 מיליון דולר. המידע הזה צונזר במסמכים שנמסרו לפייסבוק, וכך מנע ממנה להגן על עצמה בטענה המתבקשת שהמתחרה העיקרית רכשה שירות מקביל ואם פייסבוק לא תרכוש את גיפי קיים חשש לפגיעה בתחרות.
מכיוון שהפרט הלא קטן כלל הזה עשוי להפוך את כל שאר טענות הרשות ללא רלוונטיות, גם העובדה שבית הדין קיבל את שאר הטענות של הרשות הופכת למעשה למס שפתיים. כעת, הסיכוי שהבדיקה המחודשת תבטל את מסקנות הבדיקה הקודמת שווה לסיכוי שתחזור על אותה מסקנה.
עוד ב-
תגובתה של פייסבוק להחלטה, בחודש שעבר, היתה: "הפסיקה של היום מצאה שגישתה של הרשות לחקירתה היתה 'קשה להגנה' ו'חותרת תחת ההחלטה כולה'. אנו מצפים בכיליון עיניים להבין כיצד הפגמים המשמעותיים הללו בתהליך יטופלו. אנו מאמינים באמונה שלמה כי ההשקעה שלנו תרחיב את המוצר של גיפי עבור מיליוני האנשים, העסקים והשותפים שמשתמשים בו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה